ojej, ;-) tyle zostało powiedziane że chyba mi sie zostaje tylko przywitać w kolejnym dniu walki ;-)
Jak dla mnie stanowisko FK oznacza, że MS nie będzie się mógł bronic, że Xbox Live jest dodatkiem i konsola bez niego jest ciągle w pełni funkcjonalna.
Uważam , że prawo zwrócic konsole powinni miec wszyscy, i szczególnie Ci którzy np. wczoraj przytargali do domu Xbox'a z nowym Battlefieldem i nie bardzo moga się nim cieszyć.
Przykładów takich mam wiele. Xbox'a kupiłem bo miała go moja rodzina. Kilka takich samych konsol w domach z internetem i żadna nie podłączona do Xbox Live. Why? Bo przy rejestracji ludzie dostali komunikat o problemach z rejestracją. Szkoda że tam sie wogóle nie pojawił komunikat "Fuck off you loooooser!" Jasne, że po kombinowaniu konta sie pozakładały na usa i jest ok, ale nie zmienia to faktu, że moja rodzina - casual'e, a nawet jeden który jest wytrawnym pecetowym graczem nie wpadli na to , żeby kombinowac z ustawieniami konsoli.
Każdy zaraz po zakupie może zwrócic produkt z którego jest niezadowolony - mam nadzieję, że to stanowisko FK będzie dla nich materializacją ich frustracji i pozwoli odzyskac wydane pieniadze.
Sam swojego xbox'a nie zamierzam oddawac do sklepu, ani sprzedawac, ani sie go pozbywać, (chociaż też przed zakupem nie śledziłem forów i nie wiedziałem ,że nie będę mógł sie normalnie do Live'a podłączyć, mimo że z mojego pudełka wypadła tona ulotek co mi daje dostęp do LIVE). Chyba że po E3 dostaniemy komunikat: "hey Poland, we've tricked you! No LIVE for YOU!" Wtedy znajde paragonik i odwiedze sklepik w którym go kupiłem

Osobiście bardziej by mnie martwiło czy do sklepów nie zaczną wracać np. konsole po banie, lub przynajmniej przerobione, które bana dostaną po podłączeniu ;-) Dlatego bardzo ważne jest to Co robi LoneWolfRev - musimy się jednoznacznie odciąć od domniemywań, że nakłaniamy do zwrotu konsol.
natomiast co do posiadania broni bez zamiaru jej użycia: wkleje fragment tekstu Phila Collinsa, bo ładnie mówi po co nam spluwa:
"White man turns the corner, finds himself within a
different worldghetto kid grabs his shoulder,
throws him up against the wallhe says "
would you respect me if I didn't have this gun
'cos without it, I don't get it, and that's why I carry one"
We always need to hear both sides of the story"