Piszesz, że telewizor używany będzie głównie do grania, więc brak tych wejść nie powinien przeszkadzać, a przez 3-4 lata wiele się w elektronice zmieniło 
Niedługo (pewnie w poniedziałek, a może jutro) będę miał kabel DVI-HDMI, więc sprawdzę jak się sprawuje s20e w roli monitora.
Dziwnie to zrobili, bo s10e ma d-sub.
Chwilowo Panas jest jedynym monitorem mojego stacjonarnego PCta i sprawuje się całkiem OK, ale trzeba uważać, bo nie zawsze jest w stanie zastapić monitor.
Rozdzielczość na d-sub jest dość niska 1300x768, ale obraz jest bardzo dobry i wyraźny,
Niestety PCtowe gry mają to do siebie, że wszelkie teksty są pisane malutkimi czcionkami. Z daleka czytanie takiego małego tekstu męczy, z bliska męczy oczy migotanie plazmy.
Do WWW i oglądania zdjęć sprawuje się SUPER. (WWW można skalować, więc nie ma problemu)
Próbowałem pograć w demka Civ 5, Heroes VI i Settlersów ostatnich i po godzinie oczy i głowa zaczęły mnie boleć od czytania malutkich literek z 4m odległości. Cały czas mam w planach pograć w Wiedźmina, tam są też bardzo malutkie literki, jakoś muszę wykombinować jak się usadowić bliżej ekranu.
42 cale to jednak za mały TV

edit: W kompie mam też wyjście hdmi i próbowałem podłączyć tv tym złączem używając kableka hdmi od ps3. Jakość obrazu jest lepsza, rozdzielczość można uzyskać do 1080p, z tym że przy tej rozdziałce wszystko jest bardzo malutkie - lepiej ustawić 720p, więc nie kupuję sobie na razie drugiego kabla hdmi i zostaję na analogowym d-sub.