Simplex , C8 jest najlepszym TV do filmów i gier. B8, jeśli się bierze pod uwagę cenę, bo jednak jest sporo tańszy.
Ja na spontanie pojechałem z bratem do euro i on wziął B8, a ja C8.
Obraz jest fenomenalny-czerń, kolory, kontrast, sama plastyczność obrazu. Hdr robi różnicę zdecydowanie. Mając LCD nie mogłem grać po ciemku w ciemne gry, bo czerń rozczarowywala. Teraz będę grał tylko po ciemku.
Ostatnie 4 lata jechałem na androidzie w Sony i webos zdecydowanie lepszy, płynniejszy, a pointer i kółko są tak wygodne i intuicyjne do przemieszczania się po ekranie TV, że nikt nic lepszego już pewnie nie wymyśli. Podstawa w C8 jest przepiękna, dwuczęściowe, masywniejsza i stabilniejsza niż ta w B8.
W codziennych zastosowaniach nowszy procesor w C8 jednak robi różnicę-jest po prostu często szybciej. Nie jest to jakaś kolosalne różnica ale zauważalna. Sam UI obu też się nieznacznie różni.
Oby służyły nam te 2-3 lata.
Na pewno obraz jest inny i trzeba się trochę przyzwyczaić, mam na myśli brata, który ogólnie nie interesuje się a zmienił z jakiegoś dobrego ale 10 letniego Samsunga gdzie kolory miał bardzo jaskrawe i bardzo żywe, nienaturalne. Jednak już widzę powoli się przekonuje.
Jeśli chodzi o mnie, jestem całkowicie zadowolony. Obraz jest taki jakiego się spodziewałem, gry zyskały drugie oblicze, głębię, plastycznosc i naturalność, nawet te w SDR, ale zdecydowanie największą rewelacją są czerń i kontrast.

Pro tip: grając w gry w HDR warto włączyć dynamic tone mapping.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk