A jaki zwykły monitor ma więcej niż 60hz?
Zresztą do grania na PC, więcej mi nie trzeba bo wyciągnięcie większej ilości klatek... MEh.
HDR mnie kompletnie nie interesuje, uważam że jest to tak przereklamowane jak to jest tylko możliwe, wyłączyłem to w każdym moim telewizorze.
Ps. kurde, fajny ten LG ... Zwłaszcza za takie śmieszne pieniądze.
Zamówione, po problemie. Zobaczymy co to jest warte jak przyjdzie...
Mówisz o LG UK6300? Jeśli tak, to trochę nie rozumiem tego wyboru. Nie zrozum mnie źle, ale to dobrze, że kupiłeś online, bo w razie jak Ci nie podpasuje będziesz mógł bez problemu zwrócić. Przecież siedzi tutaj matryca RGBW (na dodatek IPS, ale to już kwestia gustu), czyli po pierwsze, to nie jest telewizor 4K (3840x2160), a bardziej 2.8K (2880x2160) Czyli strata 25% w poziomie. Po podłączeniu PC będziesz prawdopodobnie widział poszarpane czcionki na ekranie ze względu na ten dodatkowy piksel. Do tego bardzo niski kontrast, czerń szara, nienaturalne kolory, oczywiście HDR nie istnieje (żaden minus skoro nie używasz) i nie ma chociażby szerszej palety barw (WCG), jak np. w tańszych Szajsungach, o jakiejkolwiek formie wygaszania stref, też mowy nie ma (w tej samej cenie również - tanie Szajsungi posiadają). No i taka matryca do PC, to będzie katorga, a nie komfortowe użytkowanie.