Okłamują cię - ja mam 250mbit na wywalczonym modemie Cisco, do tego dekoder do kablówki (pakiet Select Extra HD - ok 140 kanałów, w tym ok 40 w HD). Płacę... 69,99.
Przyjemnie, ale pewnie łatwo nie było. Nie zgodziłem się jeszcze, sprawdzę co da się ugrać a jeżeli nic, to zostanę przy tym co mam. Na Cisco nawet nie liczę.
Cisco to faktycznie wywalczyłem, gdyby nie to miałbym UB (czy jak się ten modem nazywa)
Ale jeśli chodzi o niski abonament, to nic nie walczyłem, sami mi zaproponowali, nawet umowy nie wypowiadałem.
Fakt, że mam tam internet od prawie 10 lat, najpierw GHNet, potem Aster, potem UPC (wszystko to przejęcia).
Za każdym razem jak kończyła mi się umowa, to coś tam mi obniżali. Aż do połowy 2015 miałem od nich tylko internet, bez kablówki, w 2012 płaciłem 72zł za 60mbit, w 2013 przy nowej umowie obniżyli mi abonament o całe 4zł i płaciłem 68zł za 60mbit.
Od początku 2014 płaciłem 85zł za 250mbit, jak ta umowa się skończyła w połowie 2015, to chciałem nadal płacić wyłącznie za internet, tyle że mniej

Więc konsultant dał mi dwie opcje:
a) Nowa umowa - obniżka abonamentu aż o 2zł, czyli 83zł za sam internet 250mbit, bez kablówki
b) Nowa umowa - internet 250mbit (54,99zł), z kablówką "Select extra HD" (15zł) oraz pakietem "Premium HBO HD" (25zł), czyli razem 95zł, przy czym z pakietu HBO po pół roku można zrezygnować i płacić tylko za internet i kablówkę.
Wybrałem opcję b), przez pół roku płaciłem 95zł (czyli 10zł wiecej niż płaciłem poprzednio za sam internet), kanału HBO ani razu nie włączyłem

, a od stycznia płacę 69,99zł. Serdecznie polecam!

Oprócz UPC w bloku działa też ISTS, Citypartner i Internetia, wiec może ze wzgledu na tę konkurencję dają takie zajebiste oferty.