Mi nie zależy na zawartości tego forum, bo wszystkich kojarzę po nickach i mniej więcej wiem co tam ktoś kiedyś powiedział i jaki jest, z kim mój gust growy się pokrywa, a z kim nie. Wiadomo - szkoda, że przepadnie wszystko, ale co zrobić. Czy to aby nie jest sunk cost fallacy (jakby Simplex nie miał bana, to by powiedział

)? W sensie, że dużo tu contentu, więc odwlekamy, contentu przybywa, więc odwlekamy, więc contentu przybywa... a gdyby uciąć wcześniej, to już dużo tego contentu byłoby na nowym forum (chyba że się nie przyjmie). Ja się ostatnio mało udzielam, ale obiecuję, że na nowym forum napiszę coś o grach znowu.
Disclaimer dla Danio: "moje" forum zostało założone na szybko po N-tym padzie Polygamii, kiedy leżała i kwiczała chyba drugi dzień. Domena to stareforum.pl, chyba jest już wolna (ja nie przedłużyłem). Niestety zdecydowałem się wtedy na SMF, bo miałem iskierkę nadziei, że może qbar wysępi zawartość bazy danych i będzie można wszystko przenieść. Nie reklamowałem się jednak tutaj, bo wydawało mi się to nie fair. To było takie backupowe forum. Garstka osób się zarejestrowała, ale nic się tam nie działo i zdechło. Anyhoo, SMF nie polecam, wszystkie te stare silniki na PHP są do zsypu w 2019.

Jakbym miał sam coś wybrać, to może
Discourse. Wydaje mi się mieć najwięcej ficzerów, które pasują do forum o grach. Tapatalk jest przeżytkiem przy responsywnym UI. Discourse działa super zarówno na desktopie jak i na smartfonie.