@amsnake:
"Nigdy na ramie GT nie jezdzilem, wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec. Kojarze cos jakas historie o pekających zaskarach - ale nie dam glowy, ze czegos nie pokręciłem."
tyle, ze o carbony chodzilo
@kufel:
"przed nowym sezonem czeka mnie wymiana amora, i powoli się rozglądam. Wybór tych(fajnych) z piwotami jak na lekarstwo Smutny a szukam czegoś poniżej 2kg"
ebay

takze co do ladnych rowerkow polecam ebay. Przyklad:
http://cgi.ebay.de/CUBE-AMS-HPC-100-FULLY-MTB-XT-SRAM-SYNTACE-DTSWISS-FOX-/160508999026?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item255f14f572w razie kupna GT polecam sie przymierzyc do ramy; jak dla mnie maja dlugie gorne rury
przed kupnem cube' a polecam poszperac w necie. Aluminiowe lubia pekac w okolicach zapiecia sztycy.
@chickennowa:
"Ok, to teraz prosze sie wypoweiedziec. Dlaczego nei lubicie tarczowych? Ja sie wciaz ucze to poslucham z checia wypowiedzi tych madrzejszych xD"
mam obrecze ceramiczne i zwykle klocki cool-stopa. Po 2och sezonach klocki zeszly moze 15-20%. Pokaz mi tarcze, ktora to potrafi. Sila hamowania jest dla mnie wystarczajaca (75kg).
Klocki pod tarcze (szczegolnie te w topowych XC) potrafia sie skonczyc w przeciagu jednego maratonu giga golonki w syfie. Jak mi sie klocek skonczyl w tarczy w polowie maratonu to przez druga polowe jechalem na spowalniaczu, bo mi caly czas ocieral o tarcze. Jak zaliczalem dlugi zjazd to mi w tarczy w polowie zjazdu klamka spuchnela tak, ze az mnie palce bolaly, zeby wciaz klamki uzywac.
Dla lekkiej kobiety w zupelnosci IMO vki starcza; poza tym w nizszej klasie cenowej to rozwiazanie powinno byc lzejsze niz tarcze. Ta oslawiona modulacja to tez jakis urban legend; jak naciskam klamke vki to nie katapultuje sie z siodla. Jedyna roznica to IMO taka, ze klamke tarczy moge obslugiwac jednym palcem, vke obsluguje dwoma. Z vkami jest tez ten problem, ze zeby dobrze dzialaly to trzeba zainwestowac w dobra obrecz. Przyjemnosc z jazdy na pofalowanej przy vkach jest niewielka.