Poproszono mnie o dokladniejszy opis tego adaptera do PS4, ktory pozwala podlaczyc pada od xboxa-Brook.
Wiec tak, jest to ustrojstwo, ktore sluzy za baterie i wklada sie je w miejsce baterii w padzie, podobnie jak Microsoftowy Play&Charge kit. Sam adapter jest ciezszy niz 2 akumulatorki AA, wiec pad elite robi sie juz nieprzyjemnie ciezki. Bateria za pierwszym razem wystarczyla na jakies 3h, teraz po kilku uzyciach to spokojnie 6-7h, wiec nie ma tragedii.
W razie rozladowania podlaczamy kabel i pad automatycznie przelacza sie w tryb przewodowy(w grach 60fps da sie zauwazyc roznice w IL wzgledem trybu wireless, podobnie jak w DS4).
Jak to dziala? Podlaczamy i juz ;-). Podejrzewam, ze uzywa to ukladow bezprzewodowych z popsutych DS4, bo przeciez Sony protokol bezprzewodowy trzyma w tajemnicy. Dodatkowego laga wzgledem DS4 nie zauwazylem. Jesli chcemy uzywac naszego pada rowniez do xboxa/pc, nie ma problemu-zamiast wlaczac adapter wlaczamy pada normalnie logiem X i dziala jakby mial podlaczony play&charge kit.
Lopatki konfigurujemy normalnie w aplikacji na pc/xboxie.
Wady.
Wspomniana waga i dosc ciasne zlacze micro usb-nie spotkalem sie nigdy z takim, ale za kazdym razem jak wyjmuje kabel to mam wrazenie ze go wyrwe. Z waga da sie zyc, juz sam elite jest dosc ciezki. Na zwyklym padzie byloby lepiej.
Podsumowujac, dobra zabawka, robi co ma robic. Jesli kogos DS4 meczy swoim rozmiarem i ustawieniem galek to bedzie to dla niego zbawienie. Czailem sie na sprowadzenie scuf vantage, ale Simplex uratowal mnie przed wydatkiem puszczajac info o tym adapterze.
Uzywalem padow razera i nacona, oba oddalem w 14 dni bo byly zwyczajnie slabe(nacon nawet sie popsul w tym czasie

).
Warto.