Autor Wątek: PS3 newbie pytania  (Przeczytany 373352 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mozgu

  • Ultimate Badass
  • *****
  • Wiadomości: 3936
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • Czasem coś tam skrobnę...
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #520 dnia: Grudzień 28, 2011, 21:36:11 »
W xklocku wyłączyłem dźwięk powiadomień i jest ok. PS3 nie daje takiej możliwości?

Niestety. Jedyne co można wyłączyć, to powiadomienia o dostępności znajomych i nowych wiadomościach.

Offline SzczwanyGapa

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 20643
  • Płeć: Mężczyzna
  • HANG ON TO YER HELMET...
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #521 dnia: Grudzień 29, 2011, 08:35:38 »
W xklocku wyłączyłem dźwięk powiadomień i jest ok. PS3 nie daje takiej możliwości?

Niestety. Jedyne co można wyłączyć, to powiadomienia o dostępności znajomych i nowych wiadomościach.

Szkoda, że nie można zostawić powiadomień o nowych wiadomościach, bo tak albo nie wiesz, że ktoś do ciebie pisze, albo zalewa cię krew, bo ciągle coś się wyświetla w rogu ekranu.
"Co się tak kurwa patrzysz? Nas tu nie ma!"

Offline mozgu

  • Ultimate Badass
  • *****
  • Wiadomości: 3936
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • Czasem coś tam skrobnę...
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #522 dnia: Grudzień 29, 2011, 08:47:34 »
W xklocku wyłączyłem dźwięk powiadomień i jest ok. PS3 nie daje takiej możliwości?

Niestety. Jedyne co można wyłączyć, to powiadomienia o dostępności znajomych i nowych wiadomościach.

Szkoda, że nie można zostawić powiadomień o nowych wiadomościach, bo tak albo nie wiesz, że ktoś do ciebie pisze, albo zalewa cię krew, bo ciągle coś się wyświetla w rogu ekranu.

Zdaje się, że od ostatniej aktualizacji FW można całkiem wyłączyć wiadomości :D

Offline Gregys

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 10106
  • pukier cuder
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #523 dnia: Grudzień 29, 2011, 13:44:46 »
Ja nie mam znajomych na PS3 i z chęcią wyłączyłbym wszystko ale rozumiem, że nie dotyczy to trofeów więc szkoda sobie zawracać gitary.
Gregys out.

Offline Pats

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 7214
  • Płeć: Mężczyzna
  • Nbareja
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #524 dnia: Styczeń 13, 2012, 11:24:10 »
Chce założyć nowe konto. Mam dość mieszkania pod ambasadą GB. Tylko właśnie... mam już konto na PL gdzie robię zakupy, jak mogę usunąć kartę, by móc użyć jej na nowym koncie ? Wystarczy ją usunąć ? Czy ta karta jest już zablokowana ? A może zdezaktywować poprzednie konto z kartą ?

Offline mgenek

  • Badass
  • *****
  • Wiadomości: 1663
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #525 dnia: Styczeń 13, 2012, 11:26:23 »
Ja jak dotąd robię jedną kartą zakupy na dwóch polskich kontach i nie ma problemu. Może blokada jest przy kontach z różnych krajów?
Pzdr.
Michał

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #526 dnia: Styczeń 13, 2012, 11:28:22 »
Chce założyć nowe konto. Mam dość mieszkania pod ambasadą GB. Tylko właśnie... mam już konto na PL gdzie robię zakupy, jak mogę usunąć kartę, by móc użyć jej na nowym koncie ? Wystarczy ją usunąć ? Czy ta karta jest już zablokowana ? A może zdezaktywować poprzednie konto z kartą ?

Jak robiłeś na jednym koncie karta zakupy, to na drugim juz nie będzie działała. Musisz podac inna kartę, która nigdy nie była powiązana z PlayStation Store. IMO paranoję odwalili taką, że hej. dlatego też płaciłem tylko zdrapkami.

Offline Pats

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 7214
  • Płeć: Mężczyzna
  • Nbareja
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #527 dnia: Styczeń 13, 2012, 11:36:43 »
Chce założyć nowe konto. Mam dość mieszkania pod ambasadą GB. Tylko właśnie... mam już konto na PL gdzie robię zakupy, jak mogę usunąć kartę, by móc użyć jej na nowym koncie ? Wystarczy ją usunąć ? Czy ta karta jest już zablokowana ? A może zdezaktywować poprzednie konto z kartą ?

Jak robiłeś na jednym koncie karta zakupy, to na drugim juz nie będzie działała. Musisz podac inna kartę, która nigdy nie była powiązana z PlayStation Store. IMO paranoję odwalili taką, że hej. dlatego też płaciłem tylko zdrapkami.

IMO własnie mi znajomy napisał że bez problemu działa, wystarczy ja wyłączyć, odczekać 24h i można już na nowym koncie wpisywać tą samą kartę. Chyba wyszedłem z obiegu jeśli idzie o PS3... :)

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #528 dnia: Styczeń 13, 2012, 11:38:04 »
Jestem na 99% pewny, że nie zadziała. Chyba, że Sony coś zmieniło w systemach na+ tym razem.

Offline mierniczek

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 6017
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #529 dnia: Styczeń 13, 2012, 11:56:22 »
Katanka - mam tylko jedna karte do platnosci internetowych (ekarta z MBanku).
Powiazywalem ja z ... trzema polskimi kontami i nigdy nie mialem problemu z platnosciami.
Na 100% byla powiazana z "mierniczkiem", pozniej powiazalem ja z "mierniczkiem2" (konto tylko do zakupow - nigdy na nim nie gralem)  - dzialalo bez zadnych problemow.

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #530 dnia: Styczeń 13, 2012, 12:04:16 »
Z polskimi dziaal, ale jak ja wiżałeś z USA czy UK to juz nie, a Pats pisał o koncie UK.

Offline mgenek

  • Badass
  • *****
  • Wiadomości: 1663
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #531 dnia: Styczeń 13, 2012, 12:06:03 »
Pats napisał, że chce drugie konto i że jedno PL już ma. Ja zrozumiałem, że drugie też ma być PL.
Pzdr.
Michał

Offline Pats

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 7214
  • Płeć: Mężczyzna
  • Nbareja
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #532 dnia: Styczeń 13, 2012, 12:10:12 »
Pats napisał, że chce drugie konto i że jedno PL już ma. Ja zrozumiałem, że drugie też ma być PL.

Dokładnie.

Offline mgenek

  • Badass
  • *****
  • Wiadomości: 1663
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #533 dnia: Styczeń 13, 2012, 12:13:18 »
A zatem będzie działało na wielu polskich kontach ;)
Pzdr.
Michał

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #534 dnia: Styczeń 13, 2012, 12:21:51 »
Niech sprawdzi, do końca nie jestem pewien.

Offline mgenek

  • Badass
  • *****
  • Wiadomości: 1663
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #535 dnia: Styczeń 13, 2012, 12:23:33 »
No niech sprawdzi. Mi działa jedna karta na dwóch polskich kontach. Mierniczkowi też.
Pzdr.
Michał

Offline mataman

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 8407
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #536 dnia: Styczeń 13, 2012, 18:50:05 »
Działa, działa. Uzywałem tej samej karty do zakupów składkowych i działało na kazdym koncie, a trochę ich było.

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #537 dnia: Styczeń 14, 2012, 11:41:59 »
Pamiętam jak miałem kartę przypisaną do konta PL oraz USA i nagle karta przestała działać. zadzwoniłem do sony na Infolinię i spytałem co jest grane. Odpowiedzieli, że wprowadzili zabezpieczenia, że w przypadku kiedy karta była używana na kilku kontach, wtedy automatycznie jest blokowana. Pytałem jak to rozwiązać - odpowiedzieli, że trzeba przypisać "czysta kartę". Od tamtego czasu kupowałem już tylko zdrapki. Dlatego bardzo jestem ciekaw czy się koledze uda :)

Offline mgenek

  • Badass
  • *****
  • Wiadomości: 1663
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #538 dnia: Styczeń 14, 2012, 11:47:36 »
Mam wrażenie Katanka, że nie czytasz co ludzie piszą.
Pzdr.
Michał

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #539 dnia: Styczeń 14, 2012, 12:12:16 »
Czytam i zrozumiałem to tak, że na kilku kontach PL ta sama karta działa. U mnie nie działała, bo kartę rejestrowałem na kontach USA, UK, JAP i HK.

Offline Simplex

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 92032
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jak tu coś wpisać?
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #540 dnia: Styczeń 14, 2012, 14:46:23 »
Ta sama karta dziala na roznych kontach PL - testowane.

Offline Pats

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 7214
  • Płeć: Mężczyzna
  • Nbareja
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #541 dnia: Styczeń 16, 2012, 09:54:24 »
Jak najbardziej działa, sprawdzone.

Offline Kosiciel

  • Padawan
  • **
  • Wiadomości: 60
  • Płeć: Mężczyzna
  • Kosi kosi łapki ^_^
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #542 dnia: Styczeń 19, 2012, 00:05:26 »
Małe pytanie odnośnie funkcjonalności 3D filmów na BR, a dokładniej jeden tytuł - Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach (3D, są 2 płyty). Nijak się nie chce odpalić (komunikat o braku odpowiedniego odtwarzacza czy jakoś tak), więc albo są tytuły, które już tak mają, albo coś nie halo... Soft bodajże najnowszy 4.00, TV Sony 40HX800, kabel HDMI 1.4. W czym tkwi problem?

GG:659698

Offline Pierog

  • Mieszkaniec tego forum
  • ****
  • Wiadomości: 755
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #543 dnia: Styczeń 20, 2012, 17:53:20 »
Mam ps3 80 gb około 3 lata. Ostatnio 2gi raz z rzędu po uruchomieniu z pada (z płytą w srodku) po wczytaniu części menu i po przeskoczeniu na inną zakładkę XMB konsola się po chamsku powiesiła. I tak już jest 2 gi raz pod rząd. Co zrobić? Nie przerabiana, dobrze traktowana, ostatnio przedmuchiwana i nie naprawiana... Dysku wolne koło 10 gb. Możliwe że to kwestia zapełnienia?

Hidden PL

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #544 dnia: Styczeń 20, 2012, 18:10:30 »
Mam ps3 80 gb około 3 lata. Ostatnio 2gi raz z rzędu po uruchomieniu z pada (z płytą w srodku) po wczytaniu części menu i po przeskoczeniu na inną zakładkę XMB konsola się po chamsku powiesiła. I tak już jest 2 gi raz pod rząd. Co zrobić? Nie przerabiana, dobrze traktowana, ostatnio przedmuchiwana i nie naprawiana... Dysku wolne koło 10 gb. Możliwe że to kwestia zapełnienia?
Wydaje mi się, że możliwe, że to kwestia zapełnienia.

Offline mataman

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 8407
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #545 dnia: Styczeń 20, 2012, 19:04:20 »
Mam ps3 80 gb około 3 lata. Ostatnio 2gi raz z rzędu po uruchomieniu z pada (z płytą w srodku) po wczytaniu części menu i po przeskoczeniu na inną zakładkę XMB konsola się po chamsku powiesiła. I tak już jest 2 gi raz pod rząd. Co zrobić? Nie przerabiana, dobrze traktowana, ostatnio przedmuchiwana i nie naprawiana... Dysku wolne koło 10 gb. Możliwe że to kwestia zapełnienia?


I to był twój błąd, fan test zabija stare konsole.

Offline Simplex

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 92032
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jak tu coś wpisać?
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #546 dnia: Styczeń 20, 2012, 19:31:24 »
Tzn? Mam slima, ostatnio coraz glosniejszego, nigdy nie robilem fantesta na zasadzie dmuchania na zimne (pun intended) - jak rozumiem dobrze czyniłem, i powinienem sie tego trzymac?

Czy też może powineinem odpalić fantest i wtedy moja konsola magicznie ucichnie? ;)

Offline Pierog

  • Mieszkaniec tego forum
  • ****
  • Wiadomości: 755
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #547 dnia: Styczeń 20, 2012, 21:09:04 »
Mam ps3 80 gb około 3 lata. Ostatnio 2gi raz z rzędu po uruchomieniu z pada (z płytą w srodku) po wczytaniu części menu i po przeskoczeniu na inną zakładkę XMB konsola się po chamsku powiesiła. I tak już jest 2 gi raz pod rząd. Co zrobić? Nie przerabiana, dobrze traktowana, ostatnio przedmuchiwana i nie naprawiana... Dysku wolne koło 10 gb. Możliwe że to kwestia zapełnienia?


I to był twój błąd, fan test zabija stare konsole.

ostatnio... powiedzmy że zdarzyło mi się to miesiąc temu (w sumie niechcący uruchomiłem bo to chyba się uruchamia poprzez przytrzymanie jakiegoś przycisku dłuzej). A zawieszała się już czasami wcześniej np. podczas gry w Heavy Raina - a to było jeszcze wieki przed przedmuchiwaniem.

A miesiąc temu przedmuchana a zawisłaby dopiero dziś?

Offline mozgu

  • Ultimate Badass
  • *****
  • Wiadomości: 3936
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • Czasem coś tam skrobnę...
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #548 dnia: Styczeń 20, 2012, 21:40:12 »
Mam ps3 80 gb około 3 lata. Ostatnio 2gi raz z rzędu po uruchomieniu z pada (z płytą w srodku) po wczytaniu części menu i po przeskoczeniu na inną zakładkę XMB konsola się po chamsku powiesiła. I tak już jest 2 gi raz pod rząd. Co zrobić? Nie przerabiana, dobrze traktowana, ostatnio przedmuchiwana i nie naprawiana... Dysku wolne koło 10 gb. Możliwe że to kwestia zapełnienia?


I to był twój błąd, fan test zabija stare konsole.

ostatnio... powiedzmy że zdarzyło mi się to miesiąc temu (w sumie niechcący uruchomiłem bo to chyba się uruchamia poprzez przytrzymanie jakiegoś przycisku dłuzej). A zawieszała się już czasami wcześniej np. podczas gry w Heavy Raina - a to było jeszcze wieki przed przedmuchiwaniem.

A miesiąc temu przedmuchana a zawisłaby dopiero dziś?

Nie, nie sugeruj tym co @mataman napisał. W necie krąży legenda, że fantest powoduje szybsze przegrzewanie się konsoli, czyli szybsze wchodzenie na wysokie obroty (chłodzenie), czyli głośniejszą pracę konsoli. Mnie też to dawno spotkało, ale czy akurat fantesty były przyczyną? Tego nikt nie udowodnił. Nigdy. (a jak udowodnił to poproszę wiarygodne źródła, bo też mnie to interesuje)

W Twoim przypadku obstawiałbym uszkodzony system plików lub po prostu uszkodzony sprzęt (dysk?). Jeśli chodzi o pierwsze, to poszukaj informacji o menu awaryjnym, jest tego pełno (chyba nawet tu na forum). Może pomoże.

Offline mataman

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 8407
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #549 dnia: Styczeń 20, 2012, 22:04:29 »
Moze tak, moze nie. 3 letnia 80GB jest raczej zywym trupem a jak widać fantest jej pomógł. Legenda legendą ale moja stara 40GB niedługo po fanteście zeszła na żółtaczkę. Obie te wersje to najtrwalszych nie należą także polecam szybkie upłynnienie na aukcji i zakup slima.

Offline Furio

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 5952
  • R=2Gm/c2
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #550 dnia: Styczeń 20, 2012, 22:23:44 »
Akurat 80 gb wersje należą do najtrwalszych modeli.

Offline mataman

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 8407
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #551 dnia: Styczeń 21, 2012, 00:22:18 »
Oczywiście, spytaj juchego z innego forum jakie są trwałe. Faty zdychają jak muchy po przekroczeniu 2 lat.

Offline Simplex

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 92032
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jak tu coś wpisać?
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #552 dnia: Styczeń 21, 2012, 01:37:08 »
Kumpel ma fata i dostała YLODa dopiero po 4 latach. Moj drugi kumpel ma fata ponad 3 lata i konsola (jeszcze) żyje.

Offline Tidus

  • Mieszkaniec tego forum
  • ****
  • Wiadomości: 898
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #553 dnia: Styczeń 21, 2012, 03:57:14 »
Oczywiście, spytaj juchego z innego forum jakie są trwałe. Faty zdychają jak muchy po przekroczeniu 2 lat.

Bzdura. Mam w domu dwa 80GB kupione w dniu premiery (3,5 roku?), kolejne dwa ma mój brat i wszystkie mają się idealnie. Awaryjne mogą, ale też nie muszą być 60 i 40stki.

Offline mark24

  • Badass
  • *****
  • Wiadomości: 1843
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #554 dnia: Styczeń 21, 2012, 10:37:15 »
Chce założyć nowe konto. Mam dość mieszkania pod ambasadą GB. Tylko właśnie... mam już konto na PL gdzie robię zakupy, jak mogę usunąć kartę, by móc użyć jej na nowym koncie ? Wystarczy ją usunąć ? Czy ta karta jest już zablokowana ? A może zdezaktywować poprzednie konto z kartą ?

Jak robiłeś na jednym koncie karta zakupy, to na drugim juz nie będzie działała. Musisz podac inna kartę, która nigdy nie była powiązana z PlayStation Store. IMO paranoję odwalili taką, że hej. dlatego też płaciłem tylko zdrapkami.

I zawsze ta karta działała. Już w 2009 płaciłem jedną kredytówką na 3 kontach (UK, US i PL).

Katanka

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #555 dnia: Styczeń 21, 2012, 10:48:36 »
Oczywiście, spytaj juchego z innego forum jakie są trwałe. Faty zdychają jak muchy po przekroczeniu 2 lat.

To zalezy. Yodują modele 60GB i 40GB, natomiast 80GB to cholernie trwałe sztuki.

SimonX

  • Gość
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #556 dnia: Styczeń 21, 2012, 11:25:21 »
Mam ps3 80 gb około 3 lata. Ostatnio 2gi raz z rzędu po uruchomieniu z pada (z płytą w srodku) po wczytaniu części menu i po przeskoczeniu na inną zakładkę XMB konsola się po chamsku powiesiła. I tak już jest 2 gi raz pod rząd. Co zrobić? Nie przerabiana, dobrze traktowana, ostatnio przedmuchiwana i nie naprawiana... Dysku wolne koło 10 gb. Możliwe że to kwestia zapełnienia?


I to był twój błąd, fan test zabija stare konsole.

Co to za bzdura?
Może w przypadku 60tek, gdzie fan test ludzie robią zatykając wylot powietrza, przegrzewając konsolę i wymuszając wysokie obroty wiatraków, bo to jedyny sposób.
W pozostałych przypadkach jest to funkcja sprzętowa konsoli - włączasz to, wiatraki przedmuchują konsolę - co najwyżej mogą ją bardziej schłodzić - nie wiem czemu by to miało szkodzić.

Offline Rolek

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 9960
  • Płeć: Mężczyzna
  • uber alles
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #557 dnia: Styczeń 21, 2012, 12:50:17 »
Co to za bzdura?
Zwykły mit, jakiś bałwan wymyśli, a internet rozprzestrzenił. Funkcja serwisowa konsoli nie psuje, bo i czemu miałaby ją psuć?  ::)

Offline Misiakk

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 9458
  • Płeć: Mężczyzna
  • Viva Yuri!
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #558 dnia: Styczeń 25, 2012, 12:38:33 »
Miał ktoś coś takiego że po włączeniu konsoli wyskakuje komunikat że konsola została źle wyłączona i czy chcę wysłać raport do Sony a następnie skanowało i sprawdzało czy nic nie jest "corrupted"?

Offline Simplex

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 92032
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jak tu coś wpisać?
    • Zobacz profil
Odp: PS3 newbie pytania
« Odpowiedź #559 dnia: Styczeń 25, 2012, 12:40:08 »
Mojemu kumplowi sie cos podobnego niedawno stało - wywalilo mu sie bf3, po restarcie dostal komunikat ze jakis problem z twardym dyskiem, trwa przywracanie danych. Po restarce mialo znowu to samo, ale przy trzecim restarcie konsola uruchomila sie normalnie i od tamtej pory dziala.