Autor Wątek: Problem z przednimi portami USB  (Przeczytany 1980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał Broda

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 6034
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • M2- Podcast
Problem z przednimi portami USB
« dnia: Sierpień 03, 2016, 15:29:42 »
Ostatnio podłączam więcej urządzeń USB naraz i niestety mam problem bo po podłączeniu 2 urządzeń do obydwu przednich portów USB żadne nie działa. Jak osobno to jest ok. Ktoś miał taki problem albo ma jakiś pomysł co to może być? PCMR yaaaaay.

Offline meatbag

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 8466
  • "Je n'avais pas besoin de cette hypothese-la."
    • Zobacz profil
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2016, 15:40:15 »
Cmentarza nie ma?

Offline Michał Broda

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 6034
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • M2- Podcast
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2016, 17:43:12 »
Cmentarza nie ma?
Ok myślałem nad tym długi czas i dalej nie wiem co miałeś na myśli :)

Offline Simplex

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 92032
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jak tu coś wpisać?
    • Zobacz profil
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2016, 17:54:48 »
Indianski cmentarz jak u Blue

Offline SzczwanyGapa

  • Żywa Legenda
  • *****
  • Wiadomości: 20653
  • Płeć: Mężczyzna
  • HANG ON TO YER HELMET...
    • Zobacz profil
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2016, 18:40:35 »
Wcześniej mogłeś podłączać więcej urządzeń z przodu i tak się porobiło? Czy po prostu teraz to odkryłeś?
Coś nie tak z zasilaniem na przednie porty.
"Co się tak kurwa patrzysz? Nas tu nie ma!"

Offline Michał Broda

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 6034
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • M2- Podcast
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2016, 11:10:41 »
Wcześniej mogłeś podłączać więcej urządzeń z przodu i tak się porobiło? Czy po prostu teraz to odkryłeś?
Coś nie tak z zasilaniem na przednie porty.
Teraz odkryłem raczej, nie miałem potrzeby podłączania 2 urządzeń do przednich portów wcześniej.

Offline damianoo666

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 391
    • Zobacz profil
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2016, 14:03:00 »
Miałem podobną sytuację, raz działało raz nie, do tego sypało blue screenami. Myślałem, że porty są uwalone, ale po przesiadce na Win10 problem o dziwo ustąpił .

Offline Michał Broda

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 6034
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • M2- Podcast
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2016, 17:10:34 »
Miałem podobną sytuację, raz działało raz nie, do tego sypało blue screenami. Myślałem, że porty są uwalone, ale po przesiadce na Win10 problem o dziwo ustąpił .
Mam Win 10 więc niestety to nic nie da :] Ale to by wskazywało, że może to być jednak problem softwarowy.

Offline Michał Broda

  • I Am Robot
  • *****
  • Wiadomości: 6034
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • M2- Podcast
Odp: Problem z przednimi portami USB
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2016, 14:17:06 »
Stwierdziłem, że skoro miałbym wymieniać przednie porty USB żeby wyeliminować problem sprzętowy to zamiast tego wymienię obudowę(poprzednia obudowa była mała i tak skonstruowana, że musiałbym wymontować wszystko oprócz płyty głównej żeby się dostać do tych portów). W każdym razie na nowej obudowie jest ten sam problem, ALE w związku z tym, że są na niej też porty USB 3.0 to jak podłączę jedno urządzenie do 2.0 a drugie do 3.0 to wszystko śmiga. IMO może być tu jakieś ograniczenie zasilania na tej lini 2.0, obydwa urządzenia które podłączam mają dość duże wymagania jeśli o to chodzi.