Heh, a to dobre... Ten komp nigdy nie był podłączony do netu... I nie ma na nim innych programów niż oryginały księgowe.
No nic, spróbujemy tego Combocośtam.
Mogłeś złapać jakiegoś syfa przez pendrive'a, albo inny dysk przenośny.
+1
Sprawę załatwi jakiś darmowy USB drive cleaner. Jak już problem rozwiążesz ściągnij darmową Avirę i włącz opcję blokowania plików autorun.
Nie byłbym tego taki pewien, bo problem z niepokazywaniem plików ukrytych nie dotyczy zainfekowanego pendraka, mimo że stąd ten problem.
Ściągnij
Dr Web CureIt i nim przeskanuj system, program jest w miarę skuteczny, więc powinien pomóc.
Żeby zapobiec infekcjom pendrajwa i z pendrajwa ściągnij
Flash DisinfectorFlash Disinfector to niewielka aplikacja pomagająca oczyscić pamięć flash ze złośliwego i szkodliwego oprogramowania. Program na każdym dysku tworzy też ukryty folder autorun.inf i zapobiega zainstalowaniu szkodliwych plików tego typu.Noszę ten program ze sobą wszędzie i tam gdzie go zainstalowałem jest spokój z wirusami, nawet jak ktoś przyjdzie z zasyfionym pendrajwem.
Podałem rozwiązanie problemu, a mam to samo w pracy, tyle że nie próbowałem dr weba, jeśli Ci się uda to napisz jak tego dokonałeś, a jak się nie uda to musiałbyś się wstrzymać do przyszłego tygodnia bo na zwolnieniu siedzę.
Chyba że znajdzie się jakiś "ekspert", który napisze: daj logi z combofixa, albo hijacka