Forum Polygamia.pl

Sprzęt => PC, MAC => : Jakismietek January 06, 2010, 15:44:53

: Następny problem ...
: Jakismietek January 06, 2010, 15:44:53
Znowu mam problem ... Gdy gram w coda 6 to komp mi się czasami restartuje, może to być wina avasta ?

Ps
Gdy go nie miałem to tak się nie działo (chyba)
: Odp: Następny problem ...
: Don Simon January 06, 2010, 15:50:19
Sprzedaj komputer, kup konsole.
: Odp: Następny problem ...
: Jakismietek January 06, 2010, 17:12:52
Mam konsole ...
: Odp: Następny problem ...
: prezii January 06, 2010, 17:50:25
Takie uroki grania na PieCu. Ja pomimo dobrego kompa wolę grać multi w mw2 na konsoli i padzie. Wygoda.

Moim zdaniem to może być wina przegrzewającej się karty/procka. Albo podkręcałeś, albo zakurzone, albo w budzie za gorąca.

Jak to z piecami, gdy już znajdziesz problem, to wtedy będziesz wiedział, równie dobrze powód resetowania się cod na pc i windowsie to trzepoczące skrzydła motyla na drugiej połowie kuli ziemskiej.
: Odp: Następny problem ...
: marvelous January 06, 2010, 19:07:07
Obstawiam niewyrabiający zasilacz. Najlepiej podaj pełną konfigurację.
: Odp: Następny problem ...
: Michaelius January 06, 2010, 22:31:53
1. Słaby zasilacz
2. Przegrzewająca się proc
3. ... lub grafika
4. Syfnie napisana gra

Z czego 4 najbardziej prawdopodobne ;)
: Odp: Następny problem ...
: kinetiKc January 06, 2010, 22:36:03
4 najbardziej prawdopodobne z doświadczenia, coraz więcej gier, które są ważne na konsolach, ma słabe wersje na PC.
: Odp: Następny problem ...
: dziki January 07, 2010, 03:15:55
4 najbardziej prawdopodobne z doświadczenia, coraz więcej gier, które są ważne na konsolach, ma słabe wersje na PC.

raczej nie w tym przypadku. ja przeszedlem cala gre z bonusowymi misjami bez ani jednej zwiechy.
: Odp: Następny problem ...
: Krusty January 07, 2010, 03:20:26
Sprzedaj komputer, kup konsole.

Wiesz jak się robi za moda to pewne standardy trzeba trzymać.
: Odp: Następny problem ...
: Don Simon January 07, 2010, 10:04:42
Jakie?
Mamy sie poklepywac i glaskac?

Kolejne glupie pytanie z cyklu "zgadnijcie co mi w komputerze nie dziala".
Odpowiedz jest zawsze ta sama: nie mam pojecia.

: Odp: Następny problem ...
: kinetiKc January 07, 2010, 11:22:52
4 najbardziej prawdopodobne z doświadczenia, coraz więcej gier, które są ważne na konsolach, ma słabe wersje na PC.

raczej nie w tym przypadku. ja przeszedlem cala gre z bonusowymi misjami bez ani jednej zwiechy.
No nie wiem, nie wiem, widzisz przecież, że Mietek co chwile ma problem z grą.
: Odp: Następny problem ...
: Krusty January 07, 2010, 11:24:57
Jakie?
Mamy sie poklepywac i glaskac?

Kolejne glupie pytanie z cyklu "zgadnijcie co mi w komputerze nie dziala".
Odpowiedz jest zawsze ta sama: nie mam pojecia.



To nie pisz nic albo jak znasz odpowiedź to pomóż, dzieci trzeba wychowywać. ;)
: Odp: Następny problem ...
: Ser January 07, 2010, 12:07:38
Gierka oryginalna? Czy nie? Jeśli nie to może jakaś syfna wersja, w innym przypadku stawiałbym na brak mocy w zasilaczu. Zrób eksperyment, powyłączaj niepotrzebne procesy i sprawdź jak to hula wtedy.
: Odp: Następny problem ...
: Don Simon January 07, 2010, 12:15:53
To nie pisz nic albo jak znasz odpowiedź to pomóż, dzieci trzeba wychowywać. ;)

No to przeciez pomoglem. Dalem (za darmo!) rade, ktora usunie przyczyne stresu i problemow  8)
: Odp: Następny problem ...
: dziki January 07, 2010, 12:33:19

raczej nie w tym przypadku. ja przeszedlem cala gre z bonusowymi misjami bez ani jednej zwiechy.
No nie wiem, nie wiem, widzisz przecież, że Mietek co chwile ma problem z grą.

hehe, sadzac po tresci pytania to ja odradzalbym mu granie w cokolwiek na PieCu - nie takie rewelacje moga go dotknac ;)
: Odp: Następny problem ...
: Jakismietek January 07, 2010, 19:09:27
Gra orginalna,"zgadnijcie co mi w komputerze nie działa"... napisałem tak??? tylko proszę o pomoc, a to nie jest chyba takie dziwne. Zmniejszę grafikę i wreszcie może będzie normalnie chodzić i raczej to wina karty bo raz miałem coś takiego że karta graficzna mi się resetowała i wyskakiwał błąd z ATI
: Odp: Następny problem ...
: Michaelius January 07, 2010, 20:19:43
Jak nie chcesz zeby cie ludzie jechali to pisz dokladnie co sie dzieje i pisz jak najwiecej informacji o konfigu, bo przy pytaniu w stylu "Chlopaki MW2 mi sie zwiesza, ktos wie czemu" to cisnie sie na usta odpowiedz "wrozka przyjmuje pietro wyzej"
: Odp: Następny problem ...
: Jakismietek January 08, 2010, 14:19:25
Jak nie chcesz zeby cie ludzie jechali to pisz dokladnie co sie dzieje i pisz jak najwiecej informacji o konfigu, bo przy pytaniu w stylu "Chlopaki MW2 mi sie zwiesza, ktos wie czemu" to cisnie sie na usta odpowiedz "wrozka przyjmuje pietro wyzej"
Mnie nie obchodzi co ludzie myślą o mnie chociaż mnie nie znają ... tylko PROSZĘ o pomoc, a nie o "rady" by ludzie mnie nie jechali
: Odp: Następny problem ...
: kinetiKc January 08, 2010, 14:26:37
No to stary...
Znowu mam problem ... Gdy gram w coda 6 to komp mi się czasami restartuje, może to być wina avasta ?
Jaka konfiguracja? Jaki system? Jakie sterowniki do grafy?

PC to nie konsola, praktycznie rzec biorąc, każdy jest niewiele inny, i może być setki przyczyn. Przecież już Ci to wyjaśnili w postach wyżej.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 25, 2011, 09:23:43
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ten popieprzony XP nie chce pokazywać ukrytych plików i folderów? Włączam mu w opcjach żeby to robił, daję "Zastosuj" a ten kretyński system nie robi nic. Jak wszystko było ukryte tak jest i dupa.
: Odp: Następny problem ...
: Katanka January 25, 2011, 09:44:46
Dlatego używam total commandera - pokazuje wszystko jak się w opcjach ustawi.
: Odp: Następny problem ...
: Mithos January 25, 2011, 09:50:34
Sprzedaj komputer, kup konsole.

I będzie miał to samo. Aktualizacje, patche, zawieszające się gry, spadki animacji, RODy, wyjące napędy itp. itd.. Konsole już dawno przestały być fajne i bezproblemowe  :(
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 25, 2011, 09:58:18
Dlatego używam total commandera - pokazuje wszystko jak się w opcjach ustawi.
Co za kretyński system... A bez Total Commandera? Potrzebuję się dostać do Temporary Internet Files. Wiem, gdzie ten katalog jest - niestety, jak już pisałem, to dziadostwo za cholerę nie chce mi włączyć ukrytych plików i folderów. Ma ktoś jakiś pomysł? Bo jeśli faktycznie muszę ściągnąć osobny program, żeby widzieć coś, co powinno być widoczne z poziomu systemu, to ja nie mam pytań...
: Odp: Następny problem ...
: Don Simon January 25, 2011, 10:03:58
I będzie miał to samo. Aktualizacje, patche, zawieszające się gry, spadki animacji, RODy, wyjące napędy itp. itd.. Konsole już dawno przestały być fajne i bezproblemowe  :(

Moja jest bezproblemowa.

Ales suchara wygrzebal sprzed roku  8)
: Odp: Następny problem ...
: Vramin January 25, 2011, 10:07:07
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego ten popieprzony XP nie chce pokazywać ukrytych plików i folderów? Włączam mu w opcjach żeby to robił, daję "Zastosuj" a ten kretyński system nie robi nic. Jak wszystko było ukryte tak jest i dupa.

Też tak miałem jakiś czas temu na jednym z kompów w pracy. Pomógł ComboFix. Choć Total Commander to chyba lepsza opcja.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 25, 2011, 10:20:22
Thx, Vramin. Kurde, to jednak wolę "ten inny system". Gdyby nie jeden jedyny program, to już dawno wywaliłbym tego trupa.
: Odp: Następny problem ...
: Mithos January 25, 2011, 11:50:45
Tylko po co używać jakiegoś systemu trupa w postaci XP ? Na Vista czy Win 7 jest zero problemów z czymkolwiek.
: Odp: Następny problem ...
: Katanka January 25, 2011, 12:25:42
w moim przypadku przeinstalowanie systemy = utrata wielu aplikacji i ogromne staty czasowe. Nie stac mnie na instalowanie systemu od nowa. Zrobię to dopiero, jak system padnie na amen :P
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 25, 2011, 12:33:46
Tylko po co używać jakiegoś systemu trupa w postaci XP ? Na Vista czy Win 7 jest zero problemów z czymkolwiek.
Wyobraź sobie, że na innym systemie ten program nie działa. Ergo, nie mam innego wyjścia. Visty używałem dwa lata - dziękuję, postoję. Win7 to w sumie Mac OS - szkoda, że moje księgowe programy nie chcą z nim działać. Ale jeszcze tylko ten rok i wypieprzam całą przeszłość. Chłopaki w Psach palili akta, a ja wcisnę "Delete". :)

BTW, po co używać trupa...? Większość awioniki w samolotach jeszcze dwa lata temu chodziło na Win3.1.
: Odp: Następny problem ...
: Mithos January 25, 2011, 12:52:40
A nie da się uruchomić w trybie zgodności ? Ja na Win7 uruchamiałem nawet jakieś stare gry co działały w czasach Win 95 (albo wtedy alternatywnie pod DOS) np. C&C czy RE i wszystko działa.
: Odp: Następny problem ...
: Krusty January 25, 2011, 13:17:24
Co jeszcze zabawniejsze dosbox pod win7 uruchamia stare dosowe programy magazynujące i fv. ;)
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 25, 2011, 13:27:10
Panowie, ja naprawdę umiem korzystać w Winzgrozy - tylko nie wiem dlaczego to gówno nie wyświetla mi tego, co chcę. :)

No i gry, to nie są programy. Nie, nie da się w trybie zgodności. Anyway, dostałem się tam, gdzie chciałem - Winda dalej  nie wyświetla ukrytych plików i folderów.
: Odp: Następny problem ...
: Vramin January 25, 2011, 13:34:47
Panowie, ja naprawdę umiem korzystać w Winzgrozy - tylko nie wiem dlaczego to gówno nie wyświetla mi tego, co chcę. :)

Bo załapałeś trojana, którego usuwa właśnie ComboFix. Use the Google, Luke ;D.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 25, 2011, 13:36:23
Heh, a to dobre... Ten komp nigdy nie był podłączony do netu... I nie ma na nim innych programów niż oryginały księgowe.

No nic, spróbujemy tego Combocośtam.
: Odp: Następny problem ...
: Vramin January 25, 2011, 13:41:07
http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=windows+nie+pokazuje+plik%C3%B3w+ukrytych (http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=windows+nie+pokazuje+plik%C3%B3w+ukrytych)
: Odp: Następny problem ...
: marvelous January 26, 2011, 01:46:16
Heh, a to dobre... Ten komp nigdy nie był podłączony do netu... I nie ma na nim innych programów niż oryginały księgowe.

No nic, spróbujemy tego Combocośtam.

Mogłeś złapać jakiegoś syfa przez pendrive'a, albo inny dysk przenośny.

Combofixa sobie odpuść, bo to jest jak walenie z armaty do komara na ścianie. Problem rozwiąże, a przy okazji może usunąć połowę systemu.

Sprawę załatwi jakiś darmowy USB drive cleaner. Jak już problem rozwiążesz ściągnij darmową Avirę i włącz opcję blokowania plików autorun.
: Odp: Następny problem ...
: SzczwanyGapa January 26, 2011, 10:14:25
Heh, a to dobre... Ten komp nigdy nie był podłączony do netu... I nie ma na nim innych programów niż oryginały księgowe.

No nic, spróbujemy tego Combocośtam.

Mogłeś złapać jakiegoś syfa przez pendrive'a, albo inny dysk przenośny.



+1

Sprawę załatwi jakiś darmowy USB drive cleaner. Jak już problem rozwiążesz ściągnij darmową Avirę i włącz opcję blokowania plików autorun.


Nie byłbym tego taki pewien, bo problem z niepokazywaniem plików ukrytych nie dotyczy zainfekowanego pendraka, mimo że stąd ten problem.

Ściągnij Dr Web CureIt (http://www.freedrweb.com/download+cureit/) i nim przeskanuj system, program jest w miarę skuteczny, więc powinien pomóc.
Żeby zapobiec infekcjom pendrajwa i z pendrajwa ściągnij Flash Disinfector (http://i.download.idg.pl/fannef/fb3d031df189f41acf1d793ff7874964/4d3fe2fb/vol2/w95/anti-vir/flashdisi/Flash_Disinfector.exe)

Flash Disinfector to niewielka aplikacja pomagająca oczyscić pamięć flash ze złośliwego i szkodliwego oprogramowania. Program na każdym dysku tworzy też ukryty folder autorun.inf i zapobiega zainstalowaniu szkodliwych plików tego typu.

Noszę ten program ze sobą wszędzie i tam gdzie go zainstalowałem jest spokój z wirusami, nawet jak ktoś przyjdzie z zasyfionym pendrajwem.

Podałem rozwiązanie problemu, a mam to samo w pracy, tyle że nie próbowałem dr weba, jeśli Ci się uda to napisz jak tego dokonałeś, a jak się nie uda to musiałbyś się wstrzymać do przyszłego tygodnia bo na zwolnieniu siedzę.

Chyba że znajdzie się jakiś "ekspert", który napisze: daj logi z combofixa, albo hijacka >:(
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 27, 2011, 09:52:36
Combofix w ogóle się nie odpalił. Coś zamieszał, zamieszał i sam usunął się z dysku... Dr Web nic nie znalazł, a ten drugi program po prostu się odpalił, powpychałem wszystkie peny do USB (profilaktycznie dla każdego osobno odpaliłem program) i problem nadal istnieje.

Poddaję się, bo w sumie tam gdzie chciałem się dostać, to się dostałem. Gdyby ktoś wpadł na jakiś pomysł to ja chętnie. Anyway, życzę aby każdemu cwaniakowi piszącemu takie rzeczy w dzień stał a w nocy leżał i żeby dostawał ostrej sraczki na dwie sekundy przed każdym orgazmem.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 31, 2011, 13:27:14
Kolejne pytanie o XP. Czy Winrar/Winzip w ogóle kompresuje jakoś te pliki? Mam do skompresowania dwa pliki o łącznej wadze 45MB. Zaznaczam, daję "Dodaj do archiwum", zaznaczam najlepszą metodę kompresji, wybieram ścieżkę dostępu i po kilkunastu sekundach wypluwa mi plik blablabla.rar o takiej samej wadze (ba, jest nawet dwa kilko cięższy) jak pliki źródłowe. Jak było 45MB tak jest. Scalić do jednego pliku, to ja też sobie mogę, a chodzi mi o znaczne (tak do maks 30MB) zmniejszenie wagi pliku. WTF? Na Maku zaznaczam, wybieram nazwę archiwum i kompresuje. Tutaj mi scala te pliki, co jest bez sensu, bo nie o to chodzi.
Pewnie coś robię źle. Pytanie, co? :)
: Odp: Następny problem ...
: Michaelius January 31, 2011, 13:57:33
To filmy albo jpg? Skompresowany plikow graficznych typu mkv czy jpegi zazwyczaj nie da sie juz bardziej skompresowac.

Swoja droga teraz trendy jest 7zip  ;)
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz January 31, 2011, 14:44:36
Nie, to są pliki *.iar - kopie bazy danych, nieskompresowane. Spróbuję tego 7Zip - Thx za hint. :)

Update.

Dupa, 7Zip jest jeszcze lepszy, bo: wybrałem metodę Ultra, i zaczął, pod koniec pokazał mi całkowity rozmiar po kompresji 35MB (tak by stykło). Plik zapisał na pulpicie, daję właściwości a tu dupa. Nadal 45MB + te kilka kilo więcej. Kopia bazy danych nie jest skompresowana, bo specjalnie zaznaczyłem tę opcję. Coś czuję, że wrzucę na Maka i śmignie tak jak chcę. Dziwne te programy.
: Odp: Następny problem ...
: ksztyrix June 15, 2011, 15:25:58
Podłączę się pod temat. Czy ktoś może pomóc z forwardowaniem portów. Potrzebuję zrobić dla XLive otwarty NAT. Robię wszystko jak pokazują FAQi w necie, ale mój router ma to trochę inaczej zorganizowane.

http://imageshack.us/photo/my-images/38/portsm.png/ (http://imageshack.us/photo/my-images/38/portsm.png/)
: Odp: Następny problem ...
: mrtoPL June 15, 2011, 16:20:44
Jaki to router? Na screenie nie widzę lokalnego ip na które port ma być forwardowany.
: Odp: Następny problem ...
: ksztyrix June 15, 2011, 16:37:45
Poradziłem sobie dzięki DMZ. Mam jednak pewne obawy co do bezpieczeństwa takiego rozwiązania.
: Odp: Następny problem ...
: Ziew June 15, 2011, 16:43:47
Niesłusznie. Ale rozwiązanie beznadziejne bo pozbawia inny sprzęt przekierowania portów. Jeśli masz jakieś UPnP czy NAT-PMP to włącz to. Wtedy konsola sama przekieruje sobie odpowiednie porty.
: Odp: Następny problem ...
: dziki June 15, 2011, 18:40:57
Dupa, 7Zip jest jeszcze lepszy, bo: wybrałem metodę Ultra, i zaczął, pod koniec pokazał mi całkowity rozmiar po kompresji 35MB (tak by stykło). Plik zapisał na pulpicie, daję właściwości a tu dupa. Nadal 45MB + te kilka kilo więcej. Kopia bazy danych nie jest skompresowana, bo specjalnie zaznaczyłem tę opcję. Coś czuję, że wrzucę na Maka i śmignie tak jak chcę. Dziwne te programy.

o to, to. zrob to na maku i pochwal sie efektami. to moze byc ciekawe :D
: Odp: Następny problem ...
: ksztyrix June 15, 2011, 18:48:25
Niesłusznie. Ale rozwiązanie beznadziejne bo pozbawia inny sprzęt przekierowania portów. Jeśli masz jakieś UPnP czy NAT-PMP to włącz to. Wtedy konsola sama przekieruje sobie odpowiednie porty.

Było zaznaczone "Enable UPnP Services" ale dalej NAT miałem na klocku moderate.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz November 17, 2011, 10:16:06
Czy tylko u mnie nie działa dziś gmail przez www?
Jadę na Chrome, Win XP z wszystkimi aktualizacjami.
: Odp: Następny problem ...
: Misiakk November 17, 2011, 13:28:44
Napisze tutaj, nie będę tworzył nowego wątku a też mam problem. Mam Windows 7 i od jakiegoś czasu jak włączam komputer, gdy pojawia się ekran logowania, wyskakuje okienko:

"Konfiguracja sieci bezprzewodowej: Biblioteka DLL powiadomień nie jest dostępna, program nie będzie działał prawidłowo"

Nie działa mi instalowanie aktualizacji Windowsa oraz program potrzebny na uczelnie (Autocad), szukałem na internetach ale nie znalazłem nic pożytecznego. Może ma ktoś jakąś radę?
: Odp: Następny problem ...
: Vir November 17, 2011, 13:44:49
A mowi jaka bilbioteka (nazwa pliku)?
: Odp: Następny problem ...
: Misiakk November 17, 2011, 13:58:43
nie, tylko to co napisałem
: Odp: Następny problem ...
: Katanka November 24, 2011, 14:45:20
Tym razem ja mam problem. Od jakiegos czasu nie mogę zainstalować niektórych aplikacji. Takich jak:

- Aktualizacja Acrobat Reader
- Silverlight webowy
- Aktualizacja windows XP

Za kazdym razem kiedy chce pobrać aktualizację z netu, wywala mi coś takiego. Macie pojęcie jak sobie z tym poradzić? Inne rzeczy (aplikacje) instaluja i się normalnie. Aktualizowałem tez inne programy.

(http://www.katanka.vel.pl/polygamia/scren.jpg)
: Odp: Następny problem ...
: SimonX November 24, 2011, 14:52:44
http://lmgtfy.com/?q=Nie+mo%C5%BCna+uzyska%C4%87+dost%C4%99pu+do+us%C5%82ugi+Instalator+Windows

i np. spróbowałbym ten poradnik
http://www.gram.pl/pomoc_poradnik.asp?p=2409
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 24, 2012, 16:24:39
Kupiłem lapciaka z Radkiem 7670. Otwieram Menedżera Urządzeń, klikam w karty graficzne i widzę, że są dwie: 7670 i 6480. WTF? Może ktoś mi to wyjaśnić jak dziecku dlaczego dwie i która jest aktywna? Przez ostatnie pięć lat zajmowałem się głównie Makami i OS X, więc kompletnie wypadłem ze środowiska Windows. Aha, mam Winde7, a lapek to Asus X5cośtam.
: Odp: Następny problem ...
: tolman May 24, 2012, 17:23:23
Procesor AMD z zintegrowaną grafiką?
: Odp: Następny problem ...
: Krusty May 24, 2012, 17:28:52
Jeden do oszczędzania energii drugi do grania. ;)
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 24, 2012, 17:29:35
Procesor AMD z zintegrowaną grafiką?
AMD. A czy tam coś jest zintegrowane czy nie, to nie wiem - grafa ma po numerku literę "M", druga ma "G". Kompletnie wypadłem z obiegu jesli chodzi o sprzęt. :/

Jeden do oszczędzania energii drugi do grania. ;)
Serio?
: Odp: Następny problem ...
: Krusty May 24, 2012, 17:33:26
Od dawna w lapkach z windowsem to jest, ja sobie chwalę. Nawet Intel się dorobił porządnych układów graficznych. ;)
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 24, 2012, 17:39:29
To mój pierwszy laptop z Windowsem. :)
Fajne rozwiązanie. Muszę pogrzebać w konfiguracji grafiki, bo pewnie to wszystko da się jakos pustawiać, nie?
No i muszę pochwalić Win7 - nawet fajny system. :)
: Odp: Następny problem ...
: THU31 May 25, 2012, 12:35:16
W laptopach chyba ta lepsza grafa może być całkowicie wyłączana, i zostaje integra.

A możliwe także, że w 3D obie grafy moga pracować razem w CrossFire (na desktopach tak jest w przypadku wolniejszych układów), ale to by trzeba sprawdzić.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 29, 2012, 20:16:43
Zauważyłem (na przykładzie choćby X3), że w grach wykrywa mi Radzia 6xxx zamiast 7xxx. I tera zastanawiam się o co kaman, bo wychodzi mi, że mocniejsza karta jest aktywna w trybie 2D, a słabsza w trybie 3D. Tyle, że 7xxx ma 1GB na pokładzie, a 6xxx mniej. Co znacząco wpływa na wydajność w grach. W ogóle, każda gra wykrywa tylko 6xxx. WTF?
Główną kartą w tym sprzęcie miał być radek 7xxx - dlatego wziałem tę konfigurację.

Help?
: Odp: Następny problem ...
: Krusty May 29, 2012, 20:53:01
Jeśli mnie pamięć nie myli to Asus ma jakiś program do tego a w ustawieniach Amd Vision też można ustawić.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 29, 2012, 22:22:34
No to spojrzę, bo na razie jest lipa - wydajność mi idzie z gorszej karty. :/
: Odp: Następny problem ...
: Krusty May 29, 2012, 22:39:33
A pamiętałeś o aktualizacji sterowników AMD. ;)
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 29, 2012, 22:42:17
Tak, mam systemowe gówno, które mi to uaktualnia na bieżąco. :)
: Odp: Następny problem ...
: Krusty May 29, 2012, 22:50:46
A zaglądałeś na notebokcheck, chętnie bym ci pomógł ale na lapkach mam kombo intel, nividia. Zresztą to są bardziej maszyny do pisania niż grania w nowe gry. ;)
: Odp: Następny problem ...
: arian May 29, 2012, 22:59:34
Pisałem w innym wątku, że mam optimusa od nVidii i dokładnie taki sam problem. W niektórych grach (np. Wiedźmin 1) wykrywa mi zintegrowaną kartę intela. Namęczyłem sie mnóstwo czasu, zeby to jakoś poustawiać, ale w innych grach, jak było rożnie, tak jest dalej, pomimo najnowszych sterowników. Podobno słabszą kartę można wyłączyć w menadżerze urządzeń, ale u mnie włącza się na nowo po restarcie systemu.
: Odp: Następny problem ...
: mrtoPL May 30, 2012, 14:36:30
Zauważyłem (na przykładzie choćby X3), że w grach wykrywa mi Radzia 6xxx zamiast 7xxx. I tera zastanawiam się o co kaman, bo wychodzi mi, że mocniejsza karta jest aktywna w trybie 2D, a słabsza w trybie 3D. Tyle, że 7xxx ma 1GB na pokładzie, a 6xxx mniej. Co znacząco wpływa na wydajność w grach. W ogóle, każda gra wykrywa tylko 6xxx. WTF?
Główną kartą w tym sprzęcie miał być radek 7xxx - dlatego wziałem tę konfigurację.

Help?
Podłącz zasilacz i zobacz jak wykrywa karty. Może być tak że słabsza działa na zasilaniu bateryjnym, a mocniejsza przy zasilaniu z sieci,
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz May 30, 2012, 14:43:18
Cały czas jest podłączony kablem - opcje wydajności też ustawiałem i ciągle jest tak samo. Udam się do jakiegoś magika i tyle.
: Odp: Następny problem ...
: Pikacz August 18, 2012, 13:08:47
Wie ktos gdzie można kupić sam klucz do XP Pro?