Rozumiem, że miałeś 3570K jakoś solidnie podkręcony? (w sumie głupio było by go zostawiać na default ;])
Mam 3570 bodajże (lub oczko niżej) na pewno bez K - już nie pamiętam dokładnie (w pracy jestem akurat), bo nie zmieniałem proca od wielu lat ;P
W każdym razie puszczony na 3,9 ghz na 4 jaja, także nie wróży to dobrze w kwestii wydajności u mnie ;/
A tak swoją drogą to zastanawiam się, czy to nie przez fakt, że xbox ma te głupie (z racji małej ilości) 32 MB eSRAM (poza 8GB ddr3), które devsi muszą wykorzystywać, żeby zapewnić godziwą wydajność i przez to pomimo dx12 i tak trzeba przerobić zapewne większość kodu, żeby wykorzystać moc PC

A pewnie w przypadku gier na UWP im się nie chciało ... "przecież są uniwersalne"

Tak na marginesie scorpio ma mieć min 8GB jednolitej pamięci 320GB/s (podobnie jak PS4 GDDR5), a i tak z racji kompatybilności trzeba będzie pisać gdy na zwykłego xbox z wykorzystaniem tych 32 MB

Nie wróżę tutaj zadowolenia developerów

Już nie wiem czy nie prościej przerobić kod z PS4 na PC nie martwiąc się o pamięć "dwóch prędkośći"