Krótkie pytanie:
Huawei Mate 20 Lite, czy Galaxy A7?
Hjujweja nigdy nie uzywalem, ale mialem przez jakis czas jako zastepczy telefon tego A7 i nie. Co prawda na codzien uzywam obecnie Note 9 (wczesniej Note

, wiec mozliwe ze to kwestia przesiadki na duzo slabiej wyposazony i wykonany telefon, ale:
- zdjecia byly co najwyzej sredniej jakosci. zony Xperia XZ robi zdecydowanie lepsze zdjecia niz A7, a ta Xperia ma swoje lata.
- zarzadzanie pamiecia bylo dramatyczne, praktycznie wyjscie do Messengera oznaczalo ladowanie aplikacji od nowa, choc to moze wina Messengera. W kazdym razie w serii Note tak sie nie dzieje
- ogolna plynnosc dzialania pozostawiala sporo do zyczenia - ale ponownie: porownuje to do topowego modelu Samsunga
- BlueTooth mi dosc czesto zrywal na sekunde-dwie polaczenie - zarowno z sluchawkami jak i z radiem w samochodzie. z zadnym innym telefonem tak mi sie nigdy nie dzialo
- brak fast charging

Ogolnie - na plus jedynie wyglad IMO, bo telefon wyglada dosc ladnie na zywo, ale po 2 tygodniach uzytkowania bylem przeszczesliwy ze sie go pozbywam.
OnePlus ma fajną funkcje ze dwukrotne wciśnięcie power otwiera aplikacje aparatu. Czy to będzie działać z tą aplikacją o której mówisz? Bo testowałem kiedyś jakiś zamiennik wbudowanej apki i nie działało.
W Samsungach tez jest taka opcja. A w Samsungach z bixby mozna sobie przemapowac co bixby button robi.