Rozglądam się za tabletem, ale jak to zwykle bywa ciężko coś wybrać, bo a ten nie ma tego, a tamten tamtego i kończy się na dokładaniu kolejnych setek i wciąż mało i mało, tak więc może forumowa brać pomoże.
Wymagania:
-~10 cali
-obsługa flasha w przeglądarce (czytałem że jakieś jaja z tym są)
-system android
-3g bo lte za drogie, aczkolwiek tu się zastanawiam, ponieważ niedługo będę wymieniał telefon, a nowy raczej na pewno będzie miał lte, więc mógłby służyć jako modem i tym samym oszczędziłbym tu trochę lub też mógłbym poszukać z trochę mocniejszymi bebechami.
Co decyduje w dalszej kolejności:
-płynność działania/ jakość wykonania
-jakość ekranu (i rozdzielczość)/ szybkość procesora i układu graficznego
-pojemność pamięci
-miło by było gdyby obsługiwał otg
Do czego będzie służył:
-internet, internet i jeszcze raz internet
-companion apps (dlatego android bo one wychodzą chyba tylko na andka i ios, a jeszcze mi nie odbiło, żeby przepłacać za ipada

)
-czasami jakieś pdfy, mogą trafić się i całkiem grube
Typowe gry mam gdzieś, od tego mam vitę i 3dsa. Aparat i multimedia mam gdzieś. Muzyki słucham z telefonu, a filmów w podróży nie oglądam, wolę pograć

. Nie wiem jak duże wymagania mają te comapnion apps, dlatego też nie mam pojęcia jak mocne i nowoczesne bebechy musi mieć. Wolę trochę słabszy sprzęt a porządniejszy, niż mocnego na papierze chińczyka co się ciągle tnie, obudowa skrzypi i co chwilę ląduje w serwisie.
Budżet 1000zł (żadnego dokładania w stylu dołóż 3 stówy będziesz miał super sprzęt

)
Dotychczas przeglądając mam na oku:
Sony Xperia S 32GB wifi lub 16GB 3g,
Asus Transformer Pad TF300t 16GB 3g,
Acer Iconia Tab A211 16GB 3g (wszystkie na tegrze 3, nie wiem czy to już nie za stara technologia żeby uciągnąć to co trzeba),
Samsung Galaxy Tab 3 10.1 16GB wifi (na atomie, a nie wiem jak atomy radzą sobie z płynną obsługą androida i tych companion aps)
Ewentualnie noname, ale tu już czarna magia dla mnie.
Czekam na pomoc