egocentryk
Użytkownik

Kiss me, I'm polish
|
 |
« Odpowiedz #280 : Styczeń 17, 2010, 23:44:04 » |
|
Podobnie jak "XBox" na "Xbox".Wiem, szczegół, ale już się tego czepiają.
to jest już zmienione  http://mostlywanted.pl/XBox.png - nie wszędzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz S.
|
 |
« Odpowiedz #281 : Styczeń 17, 2010, 23:47:37 » |
|
XBOX jest jak najbardziej poprawnie, a XBox występuje głównie w "wypowiedziach graczy" więc jeszcze ujdzie w tłumie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egocentryk
Użytkownik

Kiss me, I'm polish
|
 |
« Odpowiedz #282 : Styczeń 17, 2010, 23:49:53 » |
|
XBOX jest jak najbardziej poprawnie, a XBox występuje głównie w "wypowiedziach graczy" więc jeszcze ujdzie w tłumie  Tak, XBOX tak, Firefox sobie to zaznaczył, jak wyszukiwałem tego ciągu. Wypowiedzi zawsze można zredagować, jeden argument mniej dla osób przeciwnych akcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeriB
|
 |
« Odpowiedz #283 : Styczeń 17, 2010, 23:53:38 » |
|
Zamiast grać w MW2 wyskrobałem post który zamierzam wkleić na oficjalne forum xboxowe czeskie i węgierskie, ponieważ jestem po spożyciu, prosiłbym kogoś o poprawienie błędów ortograficznych i stylistycznych, proszę też o feedback czy to dobry pomysł, czy to nie przesada, czy coś zmienić w tekście, czy Vir zgadzasz się na podanie twojego maila, czy poczekać na przetłumaczenie strony na angielski itp itd. Greetings fellow Czech gamers! We would like to invite you to our campaign forcing Microsoft to finally start Xbox Live in: Poland, Czech Republic and Hungary. Microsoft: Poland recently started a campaign: "Do not mod your console, Do not steal!" (link: http://www.nieprzerabiam-niekradne.pl/ ) So we thought: "We do not mod our consoles, but still we are treated unequally, compared to western gamers. Let's make a similar campaign, telling Microsoft to respect us as a clients" and we launched our website: http://kontrakcja.pl/ with testimonials of polish gamers saying why do we need Xbox: live, and why we feel disappointed with Microsoft policy. To be perfectly clear: we are 100% against piracy, console modding, or any other form of stealing intellectual property. We will soon start international website: www.WeWantLive.com and we encourage you to help us by either sending your testimonials (in plain English, we have to be professional) saying: why you want Czech LIVE, why you feel cheated by having to register upon a fake address, and so on. We also advise you to set up a facebook group saying "we want to have Czech Xbox Live" in Czesky language, and gather followers. This is big guys, we have advertisements on almost every popular gaming site in Poland, today we wrote an official press release and we've met with a great deal of media attention, as well as buzz on the Internet. Together we can do this. Our official mail address: nswpnk@gmail.comEDIT: I jak będziecie wysyłać informacje prasową to koniecznie wyślijcie ją na grzegorz.marczak[at]gmail.com, to jest człowiek z antyweb.pl 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 00:14:30 wysłane przez MeriB »
|
|
|
|
|
|
Harry
|
 |
« Odpowiedz #284 : Styczeń 18, 2010, 00:03:40 » |
|
Piekna akcja, z checia zaoferowalbym swoja pomoc, ale sesja nagli:/ Trzymam kciuki i mam cicha nadzieje, ze jednak cos to nasze polygamiowe ruszenie jednak da:)
Ciekawe kiedy news o kontrakcji trafi jako news na poly?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michael_999
|
 |
« Odpowiedz #285 : Styczeń 18, 2010, 00:13:53 » |
|
Śmiem twierdzić, że taki news może się w ogóle nie pojawić bo:  Choć mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shenmue23
|
 |
« Odpowiedz #286 : Styczeń 18, 2010, 00:16:38 » |
|
Ja proponuję nie pisać tutaj otwarcie o wszystkich planach i rzeczach związanych z kontrakcją. Wysłannicy MS są wszędzie i po co zdradzać plany? Machina ruszyła i zdaje się już nic tego nie powstrzyma! Coraz więcej osób się o tej kontrakcji dowiaduje! Jako że mam znajomego w TV, postaram się jutro z nim skontaktować może będzie mógł w jakiś sposób nagłośnić sprawę w mediach. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz S.
|
 |
« Odpowiedz #287 : Styczeń 18, 2010, 00:23:19 » |
|
Śmiem twierdzić, że taki news może się w ogóle nie pojawić bo:  Choć mogę się mylić. Nius jako taki pewnie mógłby się pojawić, pytanie tylko czy redakcja wypowie się oficjalnie co o tym sądzi
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 00:25:04 wysłane przez Mariusz »
|
|
|
|
|
|
Arti
|
 |
« Odpowiedz #288 : Styczeń 18, 2010, 07:16:41 » |
|
ja akurat stawiam że się nie pojawi - tak samo jak pewnie nic by się nie pojawiło na gazeta.pl. Ale może się zdziwimy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meanthord
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #289 : Styczeń 18, 2010, 08:06:47 » |
|
Sam fakt, ze polygamia firmuje swoim logo ta zenujaca akcje MS stawia im stosowna cenzurke. Dla mnie to zenada i pala roku, ale widocznie interesy ponad wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kedzik
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #290 : Styczeń 18, 2010, 08:31:54 » |
|
Popieram akcję Tępić piractwo itp. Lubię kupować oryginały lubię ściereczką ścierać kurze z półek i z pudełek z oryginalnymi grami lubię je kolekcjonować  tępić złodziei którzy się chwalą że na xbox live grają sobie w każdą gre i wogóle a tych co pisali na forum o swoich zbanowanych konsolach mogę tylko napisać 2 słowa ,, JESTEŚCIE TĘPI ''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meanthord
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #291 : Styczeń 18, 2010, 08:44:32 » |
|
tępić złodziei którzy się chwalą że na xbox live grają sobie w każdą gre Niestety uzytkownicy oryginalow nie moga sobie pograc na live, bo - jakbys nie zauwazyl - tej uslugi nie ma w Polsce  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michael_999
|
 |
« Odpowiedz #292 : Styczeń 18, 2010, 08:47:40 » |
|
kedzik, przeczytaj cały temat od deski do deski, to zobaczysz, jaka prawdziwa inicjatywa w nim powstała  Edit: Literówka 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 09:04:43 wysłane przez Michael_999 »
|
|
|
|
|
|
Sialala
|
 |
« Odpowiedz #293 : Styczeń 18, 2010, 08:53:57 » |
|
Wiecie co mi sie zamarzylo? Zeby tak jeszcze zwolac ludzi z Czech, Slowacji, Wegier itd. Taka miedzynarodowa akcja to by bylo cos ^^ Sek w tym, ze nawet nie wiem gdzie uderzyc z czyms takim. Ktos sie orientuje na jakich stronach skupiaja sie Czescy albo Słowacy gracze?
Strona swietna -fajnie, ze to ruszylo. Cos trzeba jeszcze pomoc? Co do zagranicy - na pewno warto zalozyc jakas domene miedzynarodowa www.wewantLive.com czy jakos tak, zrobic wersje angielska strony i jechac z zagranica. Wiadomo, ze korporacja itp. ,ale naprawde warto poszukac i zrobic cos miedzynarodowego... www.eurogamer.czpogadam z ludzmi z pracy - mam tu paru Czechow, moze podrzuca jeszcze jakies stronki. na Eurogamerze moze wystarczyloby wyslac maila do ktoregos z redaktorow? zaraz to zrobie i podrzuce mu adres www.wewantlive.com, ale niech ktos go uruchomi ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sialala
|
 |
« Odpowiedz #294 : Styczeń 18, 2010, 08:55:45 » |
|
Poza tym ktoś wczesniej pisał, że powinno być "nie okradam" zamiast "nie kradnę".
+1 mea culpa chyba ;-) edit: vir - poszedl email. chetnie dzis wieczorem/w nocy potlumacze troche tekstow z PL na angielski, zeby wewantlive.com ruszylo jak najszybciej sie da.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 09:04:11 wysłane przez Sialala »
|
|
|
|
|
|
Katanka
|
 |
« Odpowiedz #295 : Styczeń 18, 2010, 09:23:26 » |
|
Ja mam znajomą, która kupuje u mnie od 2 lat karmy i pracuje jako redaktor w TVP Częstochowa, pogadam z nią czy da się cos zrobić w tej sprawie. Dodatkowo mam znjomych w Radio Centrum w Lublinie, którzy prowadzą www.GramynaMaxa.pl i też do nich się zgłoszę. Dzis po pracy pospamuję nieco forów, bo na wielu jestem czynnym uczestnikiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vramin
|
 |
« Odpowiedz #296 : Styczeń 18, 2010, 09:38:20 » |
|
Świetna akcja, jestem za. Czy dalej można wrzucić swoje przemyślenia o akcji MS do dodania na stronę?
No i jeśli potrzebujecie kogoś do korekty i redakcji polskich tekstów, to mogę pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katanka
|
 |
« Odpowiedz #297 : Styczeń 18, 2010, 09:39:48 » |
|
Oczywiście, ze mozna wrzucać  Strona musi żyć i będziemy bardzo wdzięczni za dodatkowe teksty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katanka
|
 |
« Odpowiedz #299 : Styczeń 18, 2010, 09:58:40 » |
|
Świetnie, coraz więcej jest tekstów na ten temat. dlatego mam odezwę do Was - klikacie po róznych serwisach, blogach, forach. Jeśli tylko się gdzieś pojawi wzmianka o stronie KontrAkcja.pl dajcie proszę tutaj linka do tej wzmianki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cube822
|
 |
« Odpowiedz #300 : Styczeń 18, 2010, 10:06:39 » |
|
Gratuluje panowie inicjatywy ! Osobiscie posiadam tylko PS3, ale mocno trzymam kciuki za wasza sprawe  PS. Troche smutne, ze pomimo coraz wiekszego rozglosu akcji (co widac nawet w ilosci linkow z przeroznych serwisow) na poly caly czas cisza i nikt tego nie komentuje. Myslalem, ze to wlasnie tutaj redakcja wesprze swoja spolecznosc... Anyway , keep up a good work !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JAPONfan
|
 |
« Odpowiedz #301 : Styczeń 18, 2010, 10:08:25 » |
|
Jeśli ktoś ma możliwość komentowania artykułów proponuje dodawać taką opinię:
"Akcje Microsoftu wspiera Allegro które czerpie zyski z działalności która narusza artykuł 118(1) Prawa autorskiego."
Od zeszłego tygodnia obserwuje allegro i oferty przeróbek i zdjęcia bana jak były tak są.
Skoro MS chce zeby gracze zabrali się za walkę z piratami to proszę bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz S.
|
 |
« Odpowiedz #303 : Styczeń 18, 2010, 10:09:31 » |
|
[...] Myslalem, ze to wlasnie tutaj redakcja wesprze swoja spolecznosc... Anyway , keep up a good work !
na wsparcie bym nie liczył, natomiast brak wpisu INFORMUJĄCEGO o inicjatywie - na duży minus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vramin
|
 |
« Odpowiedz #304 : Styczeń 18, 2010, 10:09:37 » |
|
OK, no to lecimy:
Xboxa 360 mam od niedawna, tak od połowy zeszłego roku. Nie przerabiałem konsoli, mimo że można to zrobić minimalnym nakładem sił i środków - powiedziałem nie. Kupuję wyłącznie oryginalne gry, ale nie wersje "na Polskę". Nie lubię być traktowany jako klient drugiej kategorii, a takie mam odczucia patrząc na politykę Microsoftu i polskich wydawców gier. Chodzi między innymi o sprawę Fallouta 3, w którym z polską wersją nie działały DLC, czy też Dragon Age, gdzie nie było oficjalnie dodanych kodów na dodatkową zawartość do ściągnięcia. Oficjalnie, powtarzam, bo okazało się że EA Polska rozsyła je mailem do nabywców gry. A kupując wersje zachodnie, importowane prywatnie - wszystko działa, wszystko jest OK. Można ściągnąć legalnie zakupione dodatki za pomocą usługi, której w Polsce nie ma. Przypomina to trochę czasy słusznie minione, czyli tzw. socjalizm. Niby u nas Live nie działa, ale wszyscy wiedzą jak to obejść, podając fałszywe dane przy rejestracji. Do tego Microsoft lawiruje jak może, skoro w naszym kraju usługa Live oficjalnie nie istnieje, to dlaczego firma ugięła się pod naciskiem graczy przy wydaniu "Lost and Damned" i po protestach umożliwiła ściągnięcie dodatku graczom z polskim IP? Dlaczego w empikach można kupić pudełka z MS Pointsami, skoro oficjalnie usługi w Polsce nie ma? Nie zwalajcie wszystkiego na piractwo, bo ani to śmieszne ani mądre. Odpowiedzialność zbiorowa? Przez resztki szacunku nie napiszę z jakim niechlubnym rozdziałem historii Europy mi się to kojarzy. Znaleźliście sobie wygodne wytłumaczenie i wykorzystujecie je, jak możecie, ale ja już wam nie wierzę. Zwyczajnie wkurza mnie wasza obłuda, obłuda firmy która zwalcza piractwo jako nieuczciwą praktykę, a zmusza nas, graczy do stosowania oszustwa by móc korzystać z usługi będącej integralną częścią platformy do grania, zwanej Xbox 360. Jak długo jeszcze?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 10:29:13 wysłane przez Vramin »
|
|
|
|
|
|
lutoslav
|
 |
« Odpowiedz #305 : Styczeń 18, 2010, 10:09:55 » |
|
Greetings fellow Czech gamers! We would like to invite you to our campaign forcing Microsoft to finally start Xbox Live in: Poland, Czech Republic and Hungary. Microsoft: Poland recently started a campaign: "Do not mod your console, Do not steal!" (link: http://www.nieprzerabiam-niekradne.pl/ ) So we thought: "We do not mod our consoles, but still we are treated unequally, compared to western gamers. Let's make a similar campaign, telling Microsoft to respect us as a clients" and we launched our website: http://kontrakcja.pl/ with testimonials of polish gamers saying why do we need Xbox: live, and why we feel disappointed with Microsoft policy. To be perfectly clear: we are 100% against piracy, console modding, or any other form of stealing intellectual property. We will soon start international website: www.WeWantLive.com and we encourage you to help us by either sending your testimonials (in plain English, we have to be professional) saying: why you want Czech LIVE, why you feel cheated by having to register upon a fake address, and so on. We also advise you to set up a facebook group saying "we want to have Czech Xbox Live" in Czesky language, and gather followers. This is big guys, we have advertisements on almost every popular gaming site in Poland, today we wrote an official press release and we've met with a great deal of media attention, as well as buzz on the Internet. Together we can do this. Our official mail address: nswpnk@gmail.comDobre, dobre. Nie wiem czy poprawne gramatycznie itp ale samo przeslanie bardzo ok. Mozna by zmienic adresata w pierwszej linijce na graczy pozbawionych live'a. Mozna tez to postnac na forum NeoGAF. Tam jest maaaasaa ludzi i na pewno ktos podchwyci. Sek w tym, ze zeby ruszyc z tym na dobre zagranice trzeba miec przetlumaczona strone. To jest kwestia krytyczna moim zdaniem, no i KONIECZNIE jakis system komentow. Jakis odnosnik typu "Popieram/Support".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
II Michal II
|
 |
« Odpowiedz #306 : Styczeń 18, 2010, 10:28:50 » |
|
Napisałem do adminów, Onlygames może notkę wystawią dot naszej stronki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vir
|
 |
« Odpowiedz #307 : Styczeń 18, 2010, 10:32:13 » |
|
Ziew, siema wszystkim  Standardowo - obudze sie, herbatko-kawka i biore sie do wrzucania nowych tekstow, mam serie nowych poprawek no i rozesle info do portali. Patent z Czechami IMHO super - tylko faktycznie musimy sie przetlumaczyc :> Edit: Hehe, ktos do Uwagi TVN napisal w naszym imieniu  Odpowiedz (wraz ze wstepem, uzasadnieniem i zakonczeniem) brzmi: "W imieniu całej redakcji programu Uwaga bardzo dziękuję za wiadomość. Niestety nie zajmiemy się tą sprawą.". W sumie moze i dobrze, jakos nie lubie kolesi z tego programu.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 10:36:55 wysłane przez Vir »
|
|
  I won't move where you tell me, if I smile it's obligatory.
|
|
|
|
TrueMatt
|
 |
« Odpowiedz #308 : Styczeń 18, 2010, 10:35:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kratosik
Gość
|
 |
« Odpowiedz #310 : Styczeń 18, 2010, 10:52:26 » |
|
Aż miło patrzeć jak akcja się rozrasta. Ciekawe czy zareaguje jakoś MS, i czy w ogóle zareaguje. Moim zdaniem oleją temat, albo dadzą jakąś zdawkową odpowiedź i płytko ustosunkują się do tematu. Ale warto robić takie akcje, naprawdę jestem pełen podziwu dla was za to co robicie. pzdr Marcin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vir
|
 |
« Odpowiedz #311 : Styczeń 18, 2010, 10:53:44 » |
|
Heh, chlopaki z Grrr.pl chyba nie przeczytali zbyt uwaznie wstepu do naszej strony, szkoda no ale grunt ze info poszlo dalej :> A co do Chip'a to tez super, ze jest info! Nie kojarze, zebysmy pisali cokolwiek o mediach, ale moze w jakiejs wypowiedzi kogos sie przewinelo  )
|
|
|
|
|
|
  I won't move where you tell me, if I smile it's obligatory.
|
|
|
|
Michael_999
|
 |
« Odpowiedz #312 : Styczeń 18, 2010, 10:54:16 » |
|
Rozgłos jest coraz większy. Tak trzymać! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meanthord
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #313 : Styczeń 18, 2010, 10:55:51 » |
|
Ciekawe czy zareaguje jakoś MS, i czy w ogóle zareaguje. Moim zdaniem oleją temat
Tez tak uwazam - MS ma nas generalnie w dupie. Pocieszajace jest to, ze moze gracze zaczna miec w dupie MS.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lutoslav
|
 |
« Odpowiedz #314 : Styczeń 18, 2010, 11:03:34 » |
|
Dlatego musimy zebrac jak najwiecej ludzi zarowno z Polski jak i z zagranicy i słac to wszystko do MS. Pamietacie "Skazani na Shawshank"? Gosciu kilkanascie lat pisal listy do władz zeby mu przydzielili fundusze i w koncu cos dostal  Probojmy! Nic nas to nie kosztuje. Jezeli polski oddzial MS nie potrafi przekonac centrali, to moze "glosu ludu" cos zdziała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shenmue23
|
 |
« Odpowiedz #315 : Styczeń 18, 2010, 11:07:46 » |
|
Mi osobiście wydaje się że Live już dawno by był w Polsce tylko Xboxem w Polsce zarządzają nieodpowiedzialni ludzie którzy większość rzeczy mają głęboko gdzieś. Takie odnoszę wrażenie. A już agencja która zajmuje się PR Xboxa360 w Polsce to jakaś masakra. Dlatego wątpie na jakąś konkretną odpowiedź z ich strony. Ale koniec biedolenia  Wysłałem info do takich serwisów jak ps3site.pl i ps3info.pl. To serwisy o konkurencyjnej konsoli, ale ładnie do nich napisałem że zawsze powtarzali że ważne są gry a nie konsole, że są przeciwko fanboystwu itp. Teraz mają okazję solidarnie podejść do sprawy i wspomóc w działaniach społeczność Xboxa. Na pewno kiedyś Xboxowcy się Plejakowcom odwdzięczą - prawda? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michael_999
|
 |
« Odpowiedz #317 : Styczeń 18, 2010, 11:31:28 » |
|
Nic dodać, nic ująć  . Świetny tekst. Edit: Vir, może wrzuć ten artukuł na stronkę?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 11:36:36 wysłane przez Michael_999 »
|
|
|
|
|
|
Don Simon
|
 |
« Odpowiedz #318 : Styczeń 18, 2010, 11:41:55 » |
|
Pytanie - co Wy na to, by na stronie jako jeden z postulatow wpisac:
"Do czasu uruchomienia polskiego LIVE apelujemy do wszystkich mediow zajmujacych sie grami konsolowymi do rzetelnego informowania o braku oficjalnego i zgodnego z regulaminem dostepu do tej uslugi w Polsce. W zwiazku z tym proponujemy, by kazda recenzja i informacja odnoszaca sie do gier z istotnym elementem multiplayer lub do gier dostepnych na platformie Xbox Live Arcade uwzgledniala ten fakt i odpowiednio go podkreslala w ewentualnej calkowitej ocenie gry."
Ma to sens?
Motywuje to tym, iz np. na Poly czytam recenzje gier z ocenionym multi, informacje o nowych grach na Live (swoja droga fajny cykl) - tylko chcac byc uczciwymi i poprawnymi (a takimi chca byc przeciez przede wszystkim partnerzy nowej akcji MS) powinnismy rzetelnie informowac o tym, ze niestety nie mamy mozliwosci "uczciwego" kupna gry/msp/zagrania multi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TrueMatt
|