Opracowanie ma datę 2 kwietnia 2015, więc, podobnie jak inni, autorzy nie byli w stanie przewidzieć letniej intensyfikacji.
Po to jest się think tankiem, który ma za zadanie przewidywanie wydarzeń, żeby takie wydarzenia przewidywać, jeśli tego nie potrafią to wiele mówi o ich pracy i kwalifikacjach.
A można wiedzieć jakie to "zweryfikowane i obiektywne" źródła mówią aż o 3 mln, bo ja znalazłem coś takiego:
According to IOM and UNHCR estimates, around one million migrants and refugees arrived in Europe till 21 December 2015, three to four times more than in 2014.
- Wikipedia
Eurostat może być? Oficjalnie 626 tys. w 2014 i 1,221,855 w 2015 roku ludzi zostało oficjalnie zarejestrowanych. Daje nam to circa about 2 miliony, z ogromną tendencją zwyżkową na następne lata. Dodatkowo mamy różnie szacowane setki tysięcy nigdy nie zarejestrowanych imigrantów, którzy ciągle odmawiają rejestracji poza niemcami, bądź takich którzy się niezarejestrowali i przebywają w Europie nielegalnie. Nie podawałem źródeł bo są niekompletne i szacunkowe odnośnie niezarejestrowanych imigrantów, ale jeśli Cię to interesuje wujek google nie gryzie, cała minuta, dwie szukania.
Hmmm liczba dzieci w tych danych na rodzinę też ciekawa, średnio 3 dzieci w rodzinie muzułmańskiej,
Ale to globalnie.
W ojropie jest nie 2.7 vs 3.1 tylko 1.5 vs 2.1
Czyli raczej więcej niż 100 lat potrzeba (no chyba, że w ramach przyjmowania imigrantów pół Bliskiego Wschodu przyjedzie do UE) żeby muśliny stanowiły większość w UE.
Ale zwróć też proszę uwagę, że w Europie nikt oficjalnych danych nie pokazuje, więc w ten przyrost "europejski" są już wliczone dzieci muzułmańskie. Należy też się zastanawiać czy w EU muzułmanie mają więcej dzieci niż u siebie czy mniej. IMHO więcej tak jak Polacy w UK.
Wcześniej sugerowałeś, że jednak muzułmanie
Ja Cię proszę czytanie ze zrozumieniem.
Szwecja nie podaje oficjalnych danych, ani odnośnie ilości imigrantów, ani odnośnie ich pochodzenia, religii, etc.
Nikt nie prowadzi, bądź nie ujawnia w części krajów UE danych na temat religii imigrantów, bądź społeczeństwa. Stąd zastanawiają mnie skąd te szacunki, skoro oficjalnych danych często brak ale dziękuję za źródło, zapoznam się z danymi, metodologią i sprawdzę czy strona jako taka jest wiarygodna.
Wielokrotnie zaznaczałem, że nie ma danych odnośnie religii, pochodzenia etnicznego imigrantów i dlatego właśnie piszę imigranci. Proszę czytać ze zrozumieniem.
@Screwball mam nadzieję, że zdajesz już sobie sprawę jak kompletnie chybiony jest twój przykład z Dubajem, jeśli nie to dam Ci analogiczny. "Byłem z żoną w kurorcie w Egipcie, wiecie tym kraju który żyje z turystów i który robi co może żeby ich do siebie przekonać. Kurort piękny, bogaty, oddzielony od kraju i jego mieszkańców, mam tam wszystko co chcę, nikt nie kazał mojej żonie narzucić sobie tego prześcieradła na plaży, nikt mi nie narzuca mi swoich poglądów i religii, wniosek w całym kraju jest pięknie, bogato, ludzie są spoko, nikt niczego nie narzuca." Tak właśnie brzmią Twoje wywody o Dubaju.
Odnośnie szariatu to oczywiście znowu nie masz racji, a skoro wszyscy walą wikipedię to i ja mogę.
https://pl.wikipedia.org/wiki/SzariatSzariat (...) ?
prawo normujące życie wyznawców islamu, zarówno w jego odmianie sunnickiej, jak i szyickiej.
Islam nie uznaje rozdziału życia świeckiego od religijnego i dlatego
reguluje zarówno zwyczaje religijne, organizację władzy religijnej oraz
codzienne życie muzułmanina.
Szariat nie uznaje co do zasady wolności religijnej.