Day of The Tentacle - kozacka gra pointn'click. Pamietam, jak za malolata nie rozumialem ani grama z tego o co chodzi w tej grze,ale i tak w nia gralem. Ten szalony naukowiec, ktory stworzyl maszyne do przenoszenia w czasie. Ktora pozniej, szalone trio odpalilo za pomoca pradnica napedzanej biegajcym chomikiem. W ogole chomiki w tej grze pojawialy sie dosyc czesto. Na prawde polecam te gre osoba, ktora uwielbiaja ten gatunek.
I dodatkowo dodam tutaj polska gre 'Teenagent'. Ostatnio szukalem troche informacji o niej, z tego co wyczytalem, to jest juz od jakies czasiu abandonware, tak wiec nie trzeba sie obawiac o to ze lamiemy prawo,sciagajac ja z netu. Ciekawe czy ktos jeszcze pamieta ta gre?
No i na koniec, nie wiem jaki byl oryginalny tytul, ale ja mowilem na nia 'Prehistoryk' - gra w ktorej gralismy jaskinowcem,typowa platformowka, ale miala cos w sobie:) Ciekawa rzecza,bylo to gdy odpalilem ja z dyskietki,jakies 5 lat temu i wyswietlila mi radosny komunikat "It has been ...[nie pamietam ile] years and I am still running!'"