U mnie na razie ze zwiechami ok. Może przeinstalujcie sterowniki 
Za to mam wrażenie, że mnie moja konsola oszukuje. Grałem już 4 podejścia do 8 czy 9 przeciwniczki z białą talią i na starcie mam powiedzmy 4 lądy na ręce, jakieś dwa tanie stworki i lepszego za 5 lądów. W kolejnych turach wystawiam lądy, stworki. Na rękę przychodza mi same drogie karty tylko żadnych lądów. Mam 4 wystawione i kicha. Jestem przyblokowany. W kolejnej partii z kolei dostaję ciągle same lądy, enchanty i instanty, i zero stworków do wystawienia za to. Przeciwniczka w tym czasie zrównoważenie idzie do przodu. W obydwu przypadkach jak się coś u mnie rusza to mam zazwyczaj 4 HP przeciw 26 HP i pozamiatane. Wcześniej szedłem jak burza. Wszyscy za pierwszym podejściem.
Ponawiam pytanie: kiedy odblokowują się dodatkowe miejsca gry i tła ??
Nie grasz czasem niebieską talią? Zauważyłem, że pełna jest counterów, a tak na prawdę nie ma kim walczyć chyba, że liczyć popierdułkowate mewy i wróżki

Polecam zieloną. "Tooth of the Predator", której prostota odpowiada tylko jej skuteczności; parada bestii i bezpośrednich bufów dla nich. Później bardzo fajnie mi się grało "ears of the elves", która ma słabsze jednostki, ale za to ma ich dużo i potrafią one buffować siebie same na wzajem, więc kiedy podpasują ci karty to możesz mieć armię 15 elfów dopakowanych do poziomu 7/7 i wyżej. Wielokrotnie grałem tak, że za sprawą artefaktów podnosiłem własne HP i przyjmowałem na klatę kilka ataków z rzędu, ale dawało mi to czas na wyłożenie takiego zergu

Potem tylko atak wszystkim co masz i nawet jeżeli połowę zablokuje to druga połowa go dobije

Co do braku lądów; kiedy zaczynam grę to muszę mieć w ręce najmniej dwa lądy albo jeden ląd i kartę która umożliwi mi pozyskanie takowego. Do tego następne 2-3 rozdania są kluczowe. Na początku już widać, że nic z tego nie będzie, szkoda czasu, restart i od początku.
Jeżeli chodzi o tła to nie wiem. Zgaduję, że może kiedy odblokuję wszystkie zielone karty we wszystkich taliach które je zawierają to dostane zielone tło? Widziałem takie leśno-drewniane tło na screenie gdzieś.