Trza zainwestować kasę, aby mieć kasę

Dlatego polecam, kupiłem taki sofcik:
Skyrim Alchemist Guide.
Chodząc po okolicy zbieram różne składniki, niektóre kradnę.
Kupiłem dom w Whiterun. Tam wstawiłem laboratorium alchemiczne.
W tym sofcie można m.in. zaznaczyć składniki, które się ma i appka podaje receptury na najbardziej dochodowe potiony.
Przy okazji poznałem mnóstwo właściwości składników po prostu "trafiając w ciemno"

Robię już potiony pod 1k golda, ale problemem jest kaska u vendora, dlatego spokojnie wstawiam w domu do szafek i sprzedaję sukcesywnie. Szkoda, że nie można otworzyć sklepu jak w Ultimie Online - kaska robiłaby się sama jak jestem offline

Robię też tak, że sprzedaję potiony, kupuję szkolenie - vendor ma kaskę, sprzedaję potiony, kupuję szkolenie, by vendor dostał kaskę itd.
Inwestycja w naukę.
Innych domów nie kupię. W Whiterun jest wszystko.
Sposób z duszami też dobry. Tylko trzeba iść polować i kamienie ładować.
Pytania:
- Czy jak zostawię Lydię z porządnym mieczem aby na chwilę zabrać innego towarzysza to poleci zaraz ten miecz sprzedać, czy będzie spokojnie czekać w domu ??
Mam odpowiedź:
she will still be in your house, and she will still be carrying anything she was carrying at the time she was replaced. She can then be told to follow you again.
- Dlaczego jak daję jej lepszy gear to ona tak jakby wedle upodobań sobie dobiera co ubiera ?? Nie zakłada wszystkiego co bym chciał.
- Jak "zapodajecie" trutki na broń ?? Zabawne mi te potiony wychodzą to bym coś sprawdził jak działa.
- Okradłem z klucza babkę z Arcadia's Cauldron w Whiterun. Okradłem ją w nocy ze wszystkich składników. Sklep pusty.
Myślałem, że się uzupełni o nowe zapasy a tu kicha.