Autor Wątek: The Elder Scrolls V: Skyrim  (Przeczytany 59874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pikacz

• Ekspert
  • Haud Veneratio
    • Mispixeled
Odp: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odpowiedź #1280 dnia: Luty 03, 2012, 07:56:44 »
Prościej by mi było wyjaśnić gdybym fizycznie miał grę. :) Pamiętam, że jak się weszło w zakładkę broni w ekwipunku to w prawym dolnym rogu - obok obciążenia - pokazywało dmg aktualnie trzymanej broni.

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1281 dnia: Luty 03, 2012, 08:54:17 »
Jedno malutkie pytanie, bo wlasnie "zaszalalem" i kupilem sobie te gre w wersji na PS3.

Czy da sie wlaczyc napisy tak zeby wyswietlalo akurat mowiona kwestie na ekranie?

Pytam dlatego, ze na PC mam polska wersje i tam napisow wyswietlanych nie bylo.
Nie przeszkadzalo mi to skoro gadali po naszemu i nawet nie sprawdzalem w opcjach czy cos takiego jest.

Niestety w wersji konsolowej (Eng) takie napisy byly by dla mnie bardo pomocne.
Nie mam teraz jak sprawdzic, ale Wy pewnie wiecie.

Offline Chessman

• Ekspert
« Odpowiedź #1282 dnia: Luty 03, 2012, 09:00:00 »
Na xboxie  się dało więc na ps3 pewnie też, napisy były wyświetlane dla "najbliższej" wypowiedzi.

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1283 dnia: Luty 03, 2012, 09:06:13 »
No i gut :)
Znow zaczne przygode lucznikiem - tyle ze tym razem zamiast zgarbiony przy monitorku to "rozwale" sie na kanapie :)

Offline SzczwanyGapa

• Ekspert
  • z padem w łapie na kanapie ;)
« Odpowiedź #1284 dnia: Luty 03, 2012, 09:10:10 »
Czy da sie wlaczyc napisy tak zeby wyswietlalo akurat mowiona kwestie na ekranie?

Da się. Bodajże w GAMEPLAY jest "Dialog Subtitles" i "General Subtitles".

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1285 dnia: Luty 03, 2012, 09:47:28 »
Nastepne pytanko.

Chodzi mi o krzyk Fus Ro Dah (chyba najbardziej popularny krzyk ze Skyrima na youtube).

Krzyk sklada sie z 3ch slow.
Dwa z nich w sumie mozemy poznac szybko w tej swiatyni tych brodaczy (podczas pierwszej wizyty)

A co z ostatnim slowem Dah?
Czy to slowo takze poznajemy w tej swiatyni?
Jesli nie to gdzie je szukac?

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #1286 dnia: Luty 03, 2012, 09:50:03 »
Tak, ostatniego słowa też uczą ci mędrcy, ale dopiero później, chyba w nagrodę za quest z rogiem.

"Everyone with a gamerscore lower than yours has no skills, everyone with a gamerscore higher than yours has no life"

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1287 dnia: Luty 03, 2012, 09:56:11 »
Pewnie kazdy z Was to juz widzial, ale osobiscie podziwiam gosci ktorzy umieja robic takie filmiki (tzn tak idealnie dopasowac muzyke do "obrazkow").

http://www.youtube.com/watch?v=N0Q8zH3lBQA

Online Buster Dogg

• Ekspert
  • Ludzkość przeciwko każualom
« Odpowiedź #1288 dnia: Luty 03, 2012, 13:28:42 »
(kliknij)

Online Krusty

• Ekspert
  • Badass Beard
« Odpowiedź #1289 dnia: Luty 04, 2012, 22:26:39 »
O prawdziwa gratka, ponoć całkiem udana książka będąca niejako pomostem miedzy Oblivionem a Skyrimem jest w promocji za 14,90
http://www.matras.pl/miasto-w-przestworzach.html#

Offline aZiss

• Ekspert
« Odpowiedź #1290 dnia: Luty 04, 2012, 23:37:50 »
Krusty

Wszystko fajnie, ale cytat z pierwszej z brzegu recenzji:

Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić, to do dwóch rzeczy. Pierwsza, to brak słowniczka wyjaśniającego terminologię świata, przez co osoby niezaznajomione ze światem gier mogą się pogubić. Druga, to brak ostrzeżenia na okładce mówiącego "nie czytaj dopóki nie wydamy drugiej części, bo się wnerwisz na chamskie zakończenie".

Online Krusty

• Ekspert
  • Badass Beard
« Odpowiedź #1291 dnia: Luty 05, 2012, 00:31:15 »
To nie mój problem. ;) Tak tylko natknąłem się zamawiając swoje książki. BTW żebym nigdzie nie mógł dostać "Ja Robot" i "Kontakt" to dopiero jest przegięcie.

Offline wojbb

• Ekspert
« Odpowiedź #1292 dnia: Luty 05, 2012, 01:02:04 »
Fuck, ta gra zaczyna mnie przytłaczać. Ponad 70 godzin. Główny wątek ledwo napoczęty, trochę misji dla 'gildii' i trochę (20) zwykłych pobocznych. Do tego te miscalenius misions i jest masakra.
Niestety ze 2 misje mi się zbugowały, jednej nie mogę dokończyć bo nie jestem w gildii magów itp..

Gra się świetnie. 29 poziom i jest moc. 200 godzin stuknie jak nic, dobrze się czuję w tym świecie. Jeden wątek przebija niektóre całe gry. Staram się wyczyścić listę misji ale nie mogę, nowe napływają.
Postaram się skończyć wątek legionistów i pchnąć trochę główny.

Generalnie bomba. :)

Offline Niekumaty_

• Ekspert
  • iPad rzondzi!
« Odpowiedź #1293 dnia: Luty 05, 2012, 08:10:10 »
Może ktoś wie, czy ładowanie duszą broni, w której wyczerpały się ładunki zwiększa poziom Enchantingu?

Offline Berek

• Ekspert
  • Chaotyczny Zły
« Odpowiedź #1294 dnia: Luty 05, 2012, 08:33:02 »
Ja wiem! Tak, zwiększa 8)

Offline lewik

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1295 dnia: Luty 06, 2012, 09:26:22 »
A w ogóle jak naładować zużytą broń? Mam pełne gemy ale nie wiem jak to zrobić...

Offline Vach

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #1296 dnia: Luty 06, 2012, 10:59:46 »
W ekwipunku wybierasz broń i wciskasz RB (na Xboksie). Im większy gem, tym bardziej się ładuje.

Offline Niekumaty_

• Ekspert
  • iPad rzondzi!
« Odpowiedź #1297 dnia: Luty 06, 2012, 22:27:10 »
57 godzin na liczniku i główna linia fabularna lekko muśnięta :D Ta gra jest GIGANTYCZNA!

Wszedłem na 36 poziom i zaczynam czuć się w miarę mocny. Inwestuję w zasadzie tylko w Destruction i Enchanting, od czasu do czasu w One-Handed. Wcześniej wymaksowałem Smithing. W jakiejś randomowej jaskini znalazłem miecz, który kradnie życie (15 punktów za każdy hit), po podbiciu go do poziomu Legendary jest naprawdę mocarną bronią. Najczęściej chodzę z tym mieczykiem oraz z Fireballem. Smoki przestały być problemem ;)

Z pomocników szybko zrezygnowałem, bo to się mija z celem. Rwali bezmyślnie do przodu, a nie daj boże żeby któryś oberwał przypadkowo ogniem... Całkiem fajnym pomocnikiem był pies, ale bestia gdzieś mi się zawieruszyła (prawdopodobnie nie był w stanie sforsować jakiejś skały).

Napiszcie do jakich frakcji się przyłączyliście. Jeśli jest opcja dołączyć do Stormcloacks, to zrobię to bez wahania - ci goście bardzo mi pasują. Co myślicie o Imperialnych? Warto wstąpić w ich szeregi?

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #1298 dnia: Luty 06, 2012, 22:42:17 »
Oczywiście, że można się przyłączyć do Stormcloaks. Ja wybrałem Imperium, gdyż w interesie wszystkich nie-elfów jest żeby było ono jak najmocniejsze (a secesja Skyrimu osłabi je bardzo), to raz, a dwa - ja nie lubię wszelkiego typu rebeliantów występujących przeciwko władzy innej niż tyrańska, a cesarz Tamriel, którego można nawet w trakcie gry poznać osobiście, tyranem nie jest. Zresztą, jak na tronie był tyran (poprzedni cesarz), to się to Ulfrykowi i spółce pewnie podobało, bo w podbojach Tytus Mead I się specjalizował, a w Skyrimie panuje kult siły.

"Everyone with a gamerscore lower than yours has no skills, everyone with a gamerscore higher than yours has no life"

Offline Alexej

• Ekspert
« Odpowiedź #1299 dnia: Luty 06, 2012, 22:42:59 »
można wstapić do wszystkich frakcji - companions, dark brotherhood, mage college, thief guild

opróćz tego w kampanii dot. wojny domowej musisz wybrać jedną z dwóch stron, możesz dolączyć albo do imperialnych, albo do stormcloacków. To jedyne wykluczające się nawzajem frakcje, do reszty można wsttępwoać do woli i szczerze, wstap do każdej, każda ma osobną dlugą linię fabularną

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1300 dnia: Luty 07, 2012, 15:20:57 »
Czy ktos z Was bral umiejetnosc Soul Siphon (Syfon Duszy) w zaklinaniu (trzeba miec 40 level w tej szkole)?

Pytam dlatego ze na roznych forach ludzie roznie pisza o tej umiejetnosci.

Wedlug opisu:
Syfon Duszy ? 5% duszy zabitej istoty (nie człowieka) ładuje nam broń magiczną.

Czyli powinno byc tak ze po przeznaczeniu punktu na te umiejetnosc moznemy sobie uzywac dowolnej broni z jakimkolwiek enchantem (np dodatkowe obrazenia od ognia) i strzelajac w zwierzaki czy inne paskudztwa nie powinna sie nam bron wyladowac.

Ludzie jednak pisza ze nie za bardzo to dziala (ze niby bron sie nie laduje - a moze te 5% to tylko szansa doladowania?)

Drugie pytanie
Czy w wersji na PS3 pojawil sie jakis patch ktory poprawial ten blad z duzym savem.
Tzn przczytalem gdzies ze jak save przekroczy 10 mega to gra zaczyna klatkowac itp (ze koniecznie trzeba tez wylaczyc autozapisywanie, bo szybciej "zapelni" sie save).

Offline Niekumaty_

• Ekspert
  • iPad rzondzi!
« Odpowiedź #1301 dnia: Luty 07, 2012, 20:16:08 »
Mam tego perka wykupionego, moim zdaniem działa słabo. Nieraz zdarza się, że biegam z wyładowaną bronią, a teoretycznie nie powinno do tego dojść...

A co do wyboru Imperiale vs Stormcloaks, to rebelianci mają dużo lepszy PR :D

Ile razy tak było, że podchodzę pod obóz Legionu i słyszę, że mam się tu nie kręcić, albo, że to nie jest miejsce dla takich jak ja (buuuuuuu!). A u Stormcloaków? Wikt i opierunek, wszyscy odnoszą się z szacunkiem, nie zliczę już ile różnych Potionów od nich (na legalu) wyciągnąłem. Chcę skorzystać z ich kuźni? Wziąc broń czy pancerz z ich obozu? Nie ma sprawy - tu nigdy nie usłyszę, że mam sp***lać ;)

Offline Chessman

• Ekspert
« Odpowiedź #1302 dnia: Luty 07, 2012, 20:17:50 »
A co do wyboru Imperiale vs Stormcloaks, to rebelianci mają dużo lepszy PR :D

Ile razy tak było, że podchodzę pod obóz Legionu i słyszę, że mam się tu nie kręcić, albo, że to nie jest miejsce dla takich jak ja (buuuuuuu!). A u Stormcloaków? Wikt i opierunek, wszyscy odnoszą się z szacunkiem, nie zliczę już ile różnych Potionów od nich (na legalu) wyciągnąłem. Chcę skorzystać z ich kuźni? Wziąc broń czy pancerz z ich obozu? Nie ma sprawy - tu nigdy nie usłyszę, że mam sp***lać ;)
Hehe prawda, zdarzyło się nawet, że mnie zaatakowali imperialiści i jak tu ich polubić? :)

Offline tytacz

• Ekspert
« Odpowiedź #1303 dnia: Luty 07, 2012, 23:14:56 »
Z okazji wyjścia edytora do Skyrima Valve/Bethesda przygotowało mały modzik:

http://www.youtube.com/watch?v=HWWiIy4zyEY

Jak ktoś ma wersję na PC to lepiej niech zobaczy na żywo. Reszta niech ogląda, bo świetna rzecz  ;D
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 23:28:21 wysłana przez tytacz »

Offline Lupus

« Odpowiedź #1304 dnia: Luty 07, 2012, 23:21:38 »
Wydaje mi się, czy Cenega znowu się postarała i do polskiej wersji Skyrima nie da się dociągnąć tekstur w wysokiej jakości od Bethesdy? Powinny być w zakładce DLC, nie ma nic.

Offline tytacz

• Ekspert
« Odpowiedź #1305 dnia: Luty 07, 2012, 23:27:03 »
Wydaje mi się, czy Cenega znowu się postarała i do polskiej wersji Skyrima nie da się dociągnąć tekstur w wysokiej jakości od Bethesdy? Powinny być w zakładce DLC, nie ma nic.

Ja pobrałem, pograłem i faktycznie ładniej :P

Kliknij na grze PPM i "Wyświetl informacje o aktualizacjach". W odpowiednim newsie kliknij w hiperłącze do tekstur i ściągaj ;)

U mnie chwilę potrwało zanim steam "załapał", że ma to ściągać, ale w końcu ruszyło.

Offline Lupus

« Odpowiedź #1306 dnia: Luty 08, 2012, 00:56:27 »
W porządku, źle szukałem w takim razie. ;)

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1307 dnia: Luty 08, 2012, 08:10:16 »
Panowi (i Panie) podajcie jakis "najprostszy" sposob na kase.
Co wytwarzac, zbierac, przetwarzac, sprzedawac by zarobic jakies pieniadze.
Chodzi mi przedewszystkim o jakis sposob, ktory mozna stosowac na wzglednie poczatkowych poziomach gry (jesli trzeba do tego podniesc troche jakas umiejetnosc to smialo piszcie co i jak).

Offline Pikacz

• Ekspert
  • Haud Veneratio
    • Mispixeled
« Odpowiedź #1308 dnia: Luty 08, 2012, 08:19:49 »
Za kasę kupujesz iron inglot i robisz z niego iron dagger - rośnie blacksmithing.
Potem wrzucasz w to jakiś enchant (restore life lub burn dmg) - rosnie enchanting.
Robisz rundkę po trzech/czterech vendorach - rośnie speach.

30k zrobisz w około godzinę. :)
Albo i szybciej. W tej wiosce gdzie są Companions masz trzech vendorów, którzy kupią broń - do tego dokoptuj sobie jeszcze jednego gdzieś dalej - tak żebyś do tych pierwszych wracał za około dobę w grze. :)
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2012, 08:21:43 wysłana przez Pikacz »

Offline Niekumaty_

• Ekspert
  • iPad rzondzi!
« Odpowiedź #1309 dnia: Luty 08, 2012, 08:40:39 »
Eee, Pikacz, te 30K to jakieś pobożne życzenie... Sztylety, nawet te zaklęte są tanie jak barszcz. W dodatku kupcy dysponują śmieszną ilością gotówki - nie kojarzę, żeby mieli więcej niż półtora tysiaka. Ktoś tu pisał, żeby rąbać drewno - to jest chyba najlepszy sposób, bo nie inwestujesz ani talara (oprócz kosztu siekiery).

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1310 dnia: Luty 08, 2012, 08:42:08 »
O wlasnie ... robilem te sztylety lub jakies naramienniki (by podniesc kowalstwo), a pozniej sprzedawalem to za jakies psie pieniadze.
Nie wiedzialem (w sumie nie pomyslalem o tym), ze wsadzajac tam jakis enchant (przy okazji podniesie sie zaklinanie) uzyskam wieksza cene w sprzedarzy.
Pokombinuje

Offline Pikacz

• Ekspert
  • Haud Veneratio
    • Mispixeled
« Odpowiedź #1311 dnia: Luty 08, 2012, 09:09:04 »
Eee, Pikacz, te 30K to jakieś pobożne życzenie...
Wiara musi być we mnie silna, bo takim mykiem w dwie godziny kupiłem sobie najdroższy dom. :)

Sztylety, nawet te zaklęte są tanie jak barszcz.
Około 200 - 300 golda za jeden z burn dmg lub restore life.

W dodatku kupcy dysponują śmieszną ilością gotówki - nie kojarzę, żeby mieli więcej niż półtora tysiaka.
700 - 750 golda. Jedna rundka to jest 2800 gold, a trwa to chwilkę - szczególnie gdy smithing i enchanting robisz w Whiterun bo od bani zrywasz 2k na początku kursu. Ten dodatkowy jest po to żeby wyjść z miasta - 18/24 h za miastem szybciej regeneruje gotówkę u vendorów.

Rąbanie drewna jest bez sensu - próbowałem zarabiać w rózny sposób żeby kupić większy dom (w TES nie zbieram nic poza tym, czego używam, więc dochody mam niskie) i ten jest najszybszy. Szczególnie, że przy okazji rozwijasz 3 dodatkowe skille.

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1312 dnia: Luty 08, 2012, 09:45:02 »
Pikacz - wielkie dzieki za rade.

Cierpie (ale tak mam prawie w kazdej grze) na chroniczny brak gotowki :)
Dzis pokombinuje tak jak piszesz, bo ciagle biegam z jakimis groszami w kieszeni i ... dziaduje (nie stac mnie na nic co bym chcial :) )

Offline Pikacz

• Ekspert
  • Haud Veneratio
    • Mispixeled
« Odpowiedź #1313 dnia: Luty 08, 2012, 09:52:55 »
Pikacz - wielkie dzieki za rade.

Cierpie (ale tak mam prawie w kazdej grze) na chroniczny brak gotowki :)
Dzis pokombinuje tak jak piszesz, bo ciagle biegam z jakimis groszami w kieszeni i ... dziaduje (nie stac mnie na nic co bym chcial :) )
Pamiętaj, że iron inglot w Whiterun możesz kupić od dwóch osób: gościa w sklepie i tej laski na zewnątrz - obie osoby też skupują broń. Ja za gotówkę się wziąłem dopiero po zapakowaniu kradzieży dusz do przywołanego łuku - biorąc pod uwagę ilośc kamieni dusz w grze to schemat miałem taki:
- quest w podziemiach, najlepiej gdzie sią magowie (dodatkowe soul stones walają się tu i tam),
- napakowanie większości kamieni w plecaku jakimikolwiek duszami,
- powrót do Whiterun,
- smithing, enchanting,
- rundka po vendorach,
- jak zostały kamienie z duszami to jeszcze raz zaklinanie i znów rundka po vendorach,
- jak nie zostało, to jakiś quest żeby dusz nałapać.

Offline aZiss

• Ekspert
« Odpowiedź #1314 dnia: Luty 08, 2012, 10:42:01 »
Trza zainwestować kasę, aby mieć kasę  ;D

Dlatego polecam, kupiłem taki sofcik: Skyrim Alchemist Guide.

Chodząc po okolicy zbieram różne składniki, niektóre kradnę.
Kupiłem dom w Whiterun. Tam wstawiłem laboratorium alchemiczne.
W tym sofcie można m.in. zaznaczyć składniki, które się ma i appka podaje receptury na najbardziej dochodowe potiony.
Przy okazji poznałem mnóstwo właściwości składników po prostu "trafiając w ciemno" :P
Robię już potiony pod 1k golda, ale problemem jest kaska u vendora, dlatego spokojnie wstawiam w domu do szafek i sprzedaję sukcesywnie. Szkoda, że nie można otworzyć sklepu jak w Ultimie Online - kaska robiłaby się sama jak jestem offline :)

Robię też tak, że sprzedaję potiony, kupuję szkolenie - vendor ma kaskę, sprzedaję potiony, kupuję szkolenie, by vendor dostał kaskę itd.
Inwestycja w naukę.

Innych domów nie kupię. W Whiterun jest wszystko.
Sposób z duszami też dobry. Tylko trzeba iść polować i kamienie ładować.

Pytania:
- Czy jak zostawię Lydię z porządnym mieczem aby na chwilę zabrać innego towarzysza to poleci zaraz ten miecz sprzedać, czy będzie spokojnie czekać w domu ??

Mam odpowiedź:
she will still be in your house, and she will still be carrying anything she was carrying at the time she was replaced. She can then be told to follow you again.

- Dlaczego jak daję jej lepszy gear to ona tak jakby wedle upodobań sobie dobiera co ubiera ?? Nie zakłada wszystkiego co bym chciał.
- Jak "zapodajecie" trutki na broń ?? Zabawne mi te potiony wychodzą to bym coś sprawdził jak działa.
- Okradłem z klucza babkę z Arcadia's Cauldron w Whiterun. Okradłem ją w nocy ze wszystkich składników. Sklep pusty.
Myślałem, że się uzupełni o nowe zapasy a tu kicha.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2012, 10:46:05 wysłana przez aZiss »

Offline Pikacz

• Ekspert
  • Haud Veneratio
    • Mispixeled
« Odpowiedź #1315 dnia: Luty 08, 2012, 10:48:17 »
- Jak "zapodajecie" trutki na broń ?? Zabawne mi te potiony wychodzą to bym coś sprawdził jak działa.
Najczęściej zapodawałem obniżenie staminy, magii lub paraliż. Te zdejmujące pkt życia słabo się sprawdzają.
AFAIR jest tak, że jedna mikstura na jeden cios.

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1316 dnia: Luty 08, 2012, 10:58:42 »
Ano wlasnie - musze sobie wykupic u tego magika czar lapania dusz.
Mam tych krysztalkow w ekwipunku sporawo, ale w wiekszosci przypadkow puste.

Trzeba tylko zmienic taktyke "zabijania", bo do tej pory staralem sie usmiercac wrogow z ukrycia, a teraz trzeba bedzie podejsc i najpierw rzucic czar.

Wiem ze w szkole przywolania jest skill, ktory z automatu lapie dusze gdy sie uzywa przywolanej broni, ale te szkole magi (ogolnie cala magie) sobie odpuscilem.
Tym razem pobawie sie kowalstwem i sprawdze jakie luki/zbroje wychodza na wyzszym levelu tej umiejetnosci.

Offline Lupus

« Odpowiedź #1317 dnia: Luty 08, 2012, 11:04:56 »
Poszukaj w sklepach zaklętej broni z efektem łapania dusz, wtedy możesz ją disenchantować i zakląć sobie łuk, czy cokolwiek tam chcesz żeby łapał dusze. ;)

Offline mierniczek

• Ekspert
« Odpowiedź #1318 dnia: Luty 08, 2012, 12:45:27 »

Z tego co napisales ten magiczny luk ma statystyki mega wypasionego luku. Czy jego poziom zalezy od szkoly magi z ktorej go przywolalismy?
Czyli im wiecej razy przywolalismy te stwory, luki, bronie, slowem im wiecej uzywalismy tej szkoly magi tym potezniejszy jest ten nasz magiczny luk?
Czy moze jego statystyki sa stale?

Bazowy to 18, po perku Mystic Binding strzały zadają 24 bazowego dmg. Można używać do niego innych strzał niż te standardowe.
Do tego dmg dorzucasz perka z archery (+100% bow damage) i podbijasz jeszcze przedmiotami - najlepiej zrobić samemu takie po +20% bow damage. Stąd też łapanie dusz - jakoś tego skilla w enchantingu trzeba wbić. :) Na 40 poziomie ze standardowymi strzałami miałem ponad 100 dmg i wydaje mi się, że jednak poziom conjuration wpływa jakoś na dmg przyzwanej broni.

Hmm wyprowadz mnie z bledu bo czegos tu nie rozumiem.

Przywolany luk ma bazowy damage 18. Z umiejetnoscia na powiekszenie obrazen przyzywanych broni zwieksza mu sie do 24.
Bawilem sie przyzywanym lukiem i on naprawde sial spustoszenie (gralem nim do 20 levelu), majac oczywiscie jeszcze bonusy z drzewka lucznika i szat z bractwa.

Co w momencie gdy nie chemy wogole inwestowac w magie, a w zamian pobawimy sie w kowala.
Na 40 levelu kowalstwa mozemy juz wytwarzac przedmioty elfickie.
Na start robimy sobie elficki luk (chyba 20 punktow damage). Ulepszamy go przy warsztacie i mamy ze 30 punktow.
Awansujemy w kowalstwie na wyzsze poziomy i juz luk elficki mozna "Zrobic" na 60 punktow.
Nastepnie robimy luki szklane itd - z kazdym poziomem kowalstwa lepsze.

Zatem jak to jest?
Czy przyzywany luk jest dobry tylko na poczatek rozgrywki, bo w pozniejszym etapie (inwestujac w kowalstwo) kazdy kolejny wytworzony luk jest o niebo lepszy od tego magicznego?

Offline Pikacz

• Ekspert
  • Haud Veneratio
    • Mispixeled
« Odpowiedź #1319 dnia: Luty 08, 2012, 12:57:05 »
I tu właśnie jestem w czarnej dupie, bo nie wiem jak to jest do końca liczone - ten przelicznik wziąłem ze Skyrim Wiki, które przeryłem dość dokładnie grając w TES.
Generalnie miałem ebony bow + upgrade z kowalstwa, miałem glass bow + bonus z kowalstwa, miałem też elven bow + bonus z kowalstwa i żaden z nich nie miał takiego wysokiego dmg jak ten przywołany. :/
Nie ogarniam tego.
Grałem nim od początku do końca (mojej) gry i w okolicach 50lvl nie było na mnie leszcza, a te inne łuki, które znajdowałem miały niższy dmg. Tyle, że ja rozwijałem conjuration.
Wcześniej też nie było na mnie leszcza, ale taki przełom zauważyłem od 30 do 45 lvl. Wtedy wszystko padało po jednej strzale - gigant z ukrycia był też na jeden strzał.