A mnie to, ze ktos robi drame o cyferki, bo uwaza, ze wszystko wokol tego sie kreci, nie potrafi przy tym prowadzic sensownej dyskusji o jakichkolwiek innych aspektach gier (sprawdz czy nie wyniki sprzedazy). Bo oni tak uwazaja. Malo tego powtarzaja sie w kolko w obrebie kilku tematow do orzygu 
Uff, dobrze że konsolowa strona nie bierze udziału w tych dyskusjach i cały czas napierdziela posty o mechanice/fabule/innowacyjności, tak często że aż Don Simon musi przypominać żeby o tym rozmawiać.

Ja sobie założylem zamkniętego bloga i tam piszę co mi się w grach podoba a co nie - ktoś chce to czytać, to czyta. Jak pierdoli, że to go nie interesuje czy tamto, to cofam mu uprawnienia i tyle. Na forumach nie ma sensu rozmawiać o gierkach. Albo drama z niczego, albo pojazd po myślących inaczej. Ot, specyfika hobby.

Aha, nie free2play... No taka jest filozofia XBL - płacisz i dopiero masz dostęp do usług, w tym niektórych dodatkowo płatnych.
Ile razy się mpiwo z Nieczystych skarżył, że żeby oglądać swoje NBA przez XBL, za które płaci abonament, musi mieć taż opłaconego golda. Tak samo z grami z abonamentem. [tu MS nakłada okulary i na górze pojawia się napis "Deal with it"]
No i właśnie nie do końca dociera do mnie pojazd po MS. A wygląda mi to na pojazd (chodzi mi o to, jak portale napisały tego "newsa" i reakcję graczy) tylko dlatego, ze to jest MS. Gdyby było odwrotnie to idę o zakład, że nikt by nie pierdział na Sony.
I to jest już meeegasłabe... Ale jak pisałem wyżej, taka specyfika hobby i społeczności z nim związanej.