Nie no, na PC jest lepiej. Wyraźnie lepsze oświetlenie, cienie, drobne detale, ambient occlusion. Do tego ma do wyboru dwie przestrzenie kolorów sRGB i REC.709 - ta druga opcja jest ciemniejsza, bardziej kontrastowa, zdecydowanie bardziej klimatyczna - na PS4 jest tylko sRGB. Niestety HDR dalej jest do dupy, choć i tak wygląda lepiej niż na PS4Pro.
W 0.8x4K trzyma mi stabilne 60FPS na maksymalnych detalach (tekstury ustawione na wysokie 4GB vRAM).
Nie chciało mi się robić zrzutów ekranu, a już czas mi się skończył.
Na chwilę zdążyłem dodać Reshade tylko z wykorzystaniem Luma Sharpen - ostrość poprawiła się bez dwóch zdań, cała gra wygląda zdecydowanie lepiej niż w natywnym 4K, tesktury definitywnie zyskały na jakości przy jednoczesnym zachowaniu świetnego AA.
Doskonały port z ogromną ilością opcji, do tego bardzo udane edycje konsolowe - Capcom znowu się postarał.
Jestem ciekaw czy framerate będzie na Xbox One X lepszy niż na PS4, bo podobno tam mają rzucić natywne 4K (nie wiem czy w 60FPS) - na Prosiaku jestem pewny, że rozdzielczość nie przekracza 1440p, bo u mnie w 3072x1728 nawet bez Reshade było zdecydowanie ostrzej.