Autor Wątek: Ninja Gaiden II  (Przeczytany 5444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Screwball

• Ekspert
    • www.facebook.com/skrubolski
Ninja Gaiden II
« dnia: Czerwiec 06, 2008, 12:12:19 »
Ok, myślę że czas już zacząć wątek dotyczący full wersji. I jakie wasze wrażenia?
Od razu przyznam, że pierwszej części nie skończyłem, pamiętam jednak że grafika zrobiła na mnie kolosalne wrażenia. No i właśnie. Powiedzmy to bez ogródek. TA GRA WYGLĄDA SŁABO! To co robiło wrażenie w poprzedniej generacji, teraz jest po prostu mierne. Owszem, mamy tą extra płynność, ale co z tego skoro ma się wrażenie jakby wszystko się działo na planie jakiegoś niskobudżetowego filmu akcji rodem z wypożyczalni na rogu. Co oni i ten cudowny Itagaki (oprócz udzielania wywiadów) robili przez ten czas? Rozumiem, że Japonia przechodzi kryzys branży video, no ale heloł, oprócz podbicia rozdzielczości (i to nawet nie do końca się udało) coś chyba można było jeszcze zrobić?
Od razu zaznaczam, że mam ziewanie tylko do strony graficznej. Reszty gry jeszcze nie oceniam, niezbyt długo grałem (nad fabułą spuszczę kurtynę milczenia, bo już widzę co to będzie).

pozdr
www.facebook.com/skrubolski
biurko 70x40x50 cm @ drewno + kartka (kratka) a5 + długopis, obudowa - żółty bic 6'', wkład - noname

panopticon

• Gość
Odp: Ninja Gaiden II
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2008, 12:29:27 »
Ok, myślę że czas już zacząć wątek dotyczący full wersji.
to moze jeszcze watki ze plusami dodatnimi, plusami ujemnymi, spojlerami i osobny FAQ? ::)

Offline Kraven

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2008, 13:21:20 »
to moze jeszcze watki ze plusami dodatnimi, plusami ujemnymi, spojlerami i osobny FAQ? ::)

Nieee, po co, to nie GTA IV. ;>

Offline Screwball

• Ekspert
    • www.facebook.com/skrubolski
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2008, 13:46:22 »
Ok, myślę że czas już zacząć wątek dotyczący full wersji.

No właśnie chciałem rozpocząć kolejny wątek dotyczący adresów sklepów gdzie można kupić te zajebiste latexowe ciuchy z NGII ;)

pozdr
www.facebook.com/skrubolski
biurko 70x40x50 cm @ drewno + kartka (kratka) a5 + długopis, obudowa - żółty bic 6'', wkład - noname

Offline Czezare

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2008, 17:26:40 »
Hello, czy jest tu ktos z Trojmiasta?Czy jest jakis sklep, w ktorym mozna dzis kupic Ninja Gaiden 2?Niestety kumplowi nie udalo sie jej kupic dla mnie w Londynie :-\

panopticon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2008, 18:09:26 »
ok, pogralem troche (jestem w trzecim akcie). po kolei (uwaga - czepiam sie):
- co z tego ze framerate jest ok, skoro grafika ssie strasznie 8)
- poziom acolyte + laska + uzywanie bloku przy bosach = w zasadzie mozna przejsc gre mashujac
- beznadziejny system "biegania" po scianach - krew mnie zalewa, jak musze z jednej sciany przebiec na druga, zwlaszcza ze po upadku znowu sie trzeba sporo nabiegac >:(
- irytujace, ultra powolne wchodzenie po drabinie
- najwiekszym wrogiem gracza w grze jest... kamera :P
- fabula... yyy... jaka fabula? ;D
- i na koniec taki maly bug - kilka razy udalo mi sie odciac glowe temu samemu kolesiowi :)

co na plus?
- krew, duuuzo krwi
- latajace czlonki - bez skojarzen prosze 8)
- szybkosc akcji
- kumulowanie atakow przy ultimate technique - bardzo efektownie to wyglada

w jedynke pogralem troche daaawno temu. przy dwojce liczylem na wiecej zabawy, a mniej irytacji. w sumie to kupilem ja bo byla tania (35 euro w preorderze), wiec skoncze ja i jak najszybciej wymienie na cos nowego 8)

PS czemu Muramasa tak wzdycha jak sie w trakcie gry odwiedzi jego sklep?

Offline lutoslav

• Ekspert
  • Red Dead Redemption grą tej generacji.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2008, 19:57:45 »
Wy chyba nie rozumiecie konwencji tej gry. Co z tego ze otoczenia biedne skoro nie ma czasu sie mu przygladac bo gra zap....la jak dziki osioł. Fabuła? A co? W 1 była taka poruszajaca i gleboka? Czego sie spodziewaliscie?

panopticon --> Po 3 aktach stwierdzasz ze przejdziesz cala gre mashujac? Powodzenia.

Liczy sie fun z trzaskania combosow i wycinania hord demonow. A jednego i drugiego jest moim zdaniem od groma. Jak dla mnie do NG 2 idealnie pasuje hasło z GoW 2: "Bigger, Better more Badass".

panopticon

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2008, 20:06:54 »
panopticon --> Po 3 aktach stwierdzasz ze przejdziesz cala gre mashujac? Powodzenia.
nie moja wina ze do 3 levelu tak to wyglada: X X X X Y Y Y X X X i co jakis czas skok, ewentualnie blok. zeby nie bylo niejasnosci - gram na acolyte, bo wyzszy level jest dla mnie za trudny 8) ciezki los casual gamera ;)

Offline Czezare

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 08, 2008, 10:27:12 »
Wczoraj w koncu gre dostalem :) Pojechalem po nia na lotnisko w gdańskim Rębiechowie pozyczonym od ojca samochodem.Koles przylecial z Indii przez Frankfurt.Gra jest wiec indyjskim importem, ale to full Anglik wersja PAL.Dlaczego o tym pisze?NG to naprawde JEDYNA gra na swiecie, dla ktorej ucieklbym sie do takich niestendardowych dzialan, zeby ja zdobyc  ;) 
Dosc chrzanienia.Bez zbednych wstepow powiem tak: gra jest fe-no-me-na-lna!! Wystarczy?  ;D To teraz troche szczegolow.Zdarzylem wczoraj przejsc na poziomie Way Of Warrior jakies poltora czaptera. W stosunku do demka nie da sie nie zauwazyc lekkich zmian jesli chodzi o architekture poziomu, oraz rozmieszczenia fantow.Reszta mniej wiecej to samo, tyle ze jest rzecz jasna duzo trudniej!Zginalem juz w sumie bodaj 8 razy, z czego w pierwszym levelu chyba 3 razy.Juz teraz wiem jednak, ze decyzja o graniu na wyzszym poziomie byla sluszna, poniewaz bezstresowe przechodzenie gry, a wiec jej zbytnia latwosc zabilo by to co w niej jest najcenniejsze, a wiec hektolitry adrenaliny, spowodowane trudna walka z hordami bardzo inteligentnych trzeba przyznac wrogow.Po pierwszym dniu juz boli mnie kciuk, ale to samo bylo w jedynce, wiec jest dobrze!   ;) Teraz slowo o grafie. Powiem cos bardzo waznego, wiec mnie sluchajcie, bo nie bede powtarzal ;D Ninja Gaiden 2 IMVHO ma zdecydowanie najlepszy stosunek jakosci grafiki do tego co sie na ekranie dzieje ze wszystkich gier jakie sie dotad ukazaly.Koniec, kropka!Ze Gears Of War sprawia lepsze wrazenie graficzne?Z cala pewnoscia, tyle tylko ze tam na ekranie nie dzieje sie wiele, a postaci nie dosc, ze jest ich na ekranie jednoczesnie malo to poruszaja sie jak wozy z weglem.To tytulem wyjasnienia o co mi dokladnie chodzi.
Co do systemu walki wogole sie nie bede rozwodzil, bo to jak wiadomo gwozdz programu i najmocniejsza strona NG.Ryu odwala takie holubce, takie niesamowite mlynce, ze bumerang z ryja nie schodzi praktycznie nigdy!  :D Dodano tez pare usprawnien w stosunku do poprzednika, jak np megabrutlne finishery.Nie ma co sie nad tym zbytnio co rozwodzic.Co do kamery to jestem chyba jedna z nielicznych osob, ktore twierdza, ze kamera w NG2 jest lepsza jak w jedynce czy w Blacku.Umiejetny reset RT i wszystko idzie jak sie patrzy.Przypominam tez, bo nie wszyscy o tym wiedza i z tego korzystaja, ze mozna sobie w Menu ustawic i doregulowac szybkosc obracania kamera.IMO kamera moze przeszkadzac tylko beginnerom, a i to niezbyt uciazliwie i dlugo, bo po pewnym czasie zaczynamy sie juz do niej przyzwyczajac.Osoby niezdecydowane, a nawet nie gustujace w tego typu grach zachecam goraco, by mimo wszystko sprobowali!Grajcie na najlatwiejszym poziomie trudnosci, ale sprobujcie!Tych co grali w jedynke i im sie podobalo zachecac wszak nie musze .Ja w koncu czuje, ze naprawde GRAM w gre, a niekoniecznie SPEDZAM CZAS na graniu i to niezbyt momentami ciekawie, jak np w GTA4...

Offline fanboj

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 08, 2008, 12:47:29 »
Mi nigdy nie podobal sie ten "idiota" z jakas blacha na czole... Jedynie odblaski swiatla w jego czarnym kombinezonie, rodem z filmow sado-maso wygladal ladnie.

Offline Gregys

• Ekspert
  • pukier cuder
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 08, 2008, 15:28:24 »
Wiesz Czezare, spróbowałem demo. Nie lubię takich gier i nawet największy zachwyt jaki prezentujesz, nie zdoła zmienić mojego zdania. Dla mnie ta gra to [wstawić bardzo niepochlebny epitet]. Podobnie jak DMC. Nie wszystko jest dla każdego i bardzo dobrze :) Dlatego nie zgadzam się z Twoim zdaniem, że nawet osoby nie gustujące w tego typu grach będą zachwycone. Ja jestem przykładem, że mogą nie być.

PS. Ból kciuka dyskwalifikuje u mnie każdą grę na wejściu. ;)
Gregys out.

panopticon

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:18:47 »
ja wlasnie koncze chapter 7 - musialem sobier zrobic przerwe, bo mnie kciuk boli ;) X Y X X X Y Y X blok X Y Y Y Y X Y A Y blok ;)

Czezare - nad grafika bym sie az tak nie zachwycal, zwlaszcza ze przy "wodnym" levelu bedzie momentami chrupalo (przy asyscie beznadziejnych tekstur) ;)

Offline Czezare

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:34:31 »
Wiesz Czezare, spróbowałem demo. Nie lubię takich gier i nawet największy zachwyt jaki prezentujesz, nie zdoła zmienić mojego zdania. Dla mnie ta gra to [wstawić bardzo niepochlebny epitet]. Podobnie jak DMC. Nie wszystko jest dla każdego i bardzo dobrze :) Dlatego nie zgadzam się z Twoim zdaniem, że nawet osoby nie gustujące w tego typu grach będą zachwycone. Ja jestem przykładem, że mogą nie być.

Ok.Sprobowales demo?Sprobowales.Nie podobalo sie?Trudno, ale przynajmniej probowales ;) Wcale nie napisalem, ze kazdy sie demem zachwyci.
A pozatym tym wszystkim ciezko Cie nazwac kims reprezentatywnym  :P
 ;D

Offline Czezare

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:41:25 »
ja wlasnie koncze chapter 7 - musialem sobier zrobic przerwe, bo mnie kciuk boli ;) X Y X X X Y Y X blok X Y Y Y Y X Y A Y blok ;)
Czezare - nad grafika bym sie az tak nie zachwycal, zwlaszcza ze przy "wodnym" levelu bedzie momentami chrupalo (przy asyscie beznadziejnych tekstur) ;)
Zycze powodzenia z powyzsza sekwencja ciosow na poziomie Warrior ;) Wiem, nie zagrasz, bo przeto sam siebie nazywasz casualem ;D
Co do plynnosci animacji to bylbym slepcem i to w dodatku slepcem nieuczciwym, gdybym na Twoja powyzsza uwage napisal, ze to nieprawda.Momentami niestety animacja dostaje czkawki.Przyznaje, ze to jedna z nielicznych wad tej gry...

panopticon

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:59:50 »
Zycze powodzenia z powyzsza sekwencja ciosow na poziomie Warrior ;) Wiem, nie zagrasz, bo przeto sam siebie nazywasz casualem ;D
kombinacja oczywiscie zmyslona na potrzeby powyzszego posta ;) kombosy mi wychodza, fajnie sie rozwala 10 wrogow za pomoca jednego kombo, ale mimo wszystko wydaje mi sie ze chlopakom z ninja team nie do konca udalo sie przystosowac gre dla casual gamers, tak jak to obiecywali zrobic. z tym ze to chyba nie tyle przez kombosy podczas regularnych walk, tylko przez walki z bossami. troche przegieli pale z niektorymi - celuj tylko w glowe/ogon/puszczaj nimpo, bo inaczej nie padnie. troche to bez sensu, bo jestesmy super hyper skilled ninja (patrz obrazek powyzej), a podczas walki z bossami wszystko o kant dupy rozbic, bo pomaga tylko A + Y (lub inna banalna kombinacja) ::)

Offline Gregys

• Ekspert
  • pukier cuder
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 08, 2008, 20:23:00 »
Ja jestem przykładem, że mogą nie być.

A pozatym tym wszystkim ciezko Cie nazwac kims reprezentatywnym  :P

Podobnie jak Ciebie ;)
Pozwoliłem sobie zostawić cytat samego siebie żeby Ci przypomnieć w jakiej roli sie odezwałem. Bardzo lubisz NG2 - wolno Ci. Ja bardzo nie lubię i też mi wolno. A co do spróbowania demo to także polecam każdemu. To kosztuje tyle co płyta dvd (nie warto było nagrywać IMO ;D) i można uzyskać jasność co do lubienia bądź nie tego tytułu.
Gregys out.

Offline Mike PL

• Nowy użytkownik
  • *
    • http://mmmaslov.spaces.live.com
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 16, 2008, 11:09:33 »
Dobra, pograłem trochę i mam moje wrażenia są takie (od razu zastrzegam, że nowicjuszem nie jestem, jedynkę NG przeszedłem na hardzie i pół gry na very hard):

- graficznie bardzo fajnie, oczywiście nie ma opadu szczęki jak w NG1, ale i tak jest bardzo ok
- płynność gry genialna, zdarzają się oczywiście in game loading, ale mi to w ogóle nie przeszkadza
- bardzo fajnie, że ciosy są identyczne jak poprzedniej części, co powoduje, że potrzebowałem tylko chwilkę na przypomnienie
- jedna uwaga do kamery, jest trochę za nisko ustawiona i jest trochę za blisko Ryu, jest to zmiana w porównaniu z NG1, więc to pewnie kwestia przyzwyczajenia, natomiast RT1 działa bardzo poprawnie i ciągłe resetowanie kamery bardzo w grze pomaga
- poziom trudności - mam mieszane uczucia, gram na Way of Warrior (poziom chyba zbliżony do normal z NG1), a więc tym wyższym i przez 2 chaptery nawet specjalnie się nie spociłem, ale.... doszedłem do bossa pod koniec 2 chapteru i poległem 10 razy z rzędu. Do tego bossa nie zginąłem ani razu, a tego zasranego pająka nie mogę pokonać, jest za małe pomieszczenie i zamiast wykazać się techniką, taktyką, itp. muszę cały czas uskakiwać nieco chaotycznie przed przeciwnikami, nie podoba mi się to.
- ogólna uwaga co do walki, otóż w NG1 można było bardziej wykazać się techniką, znajomością kombosów, itp. i dzięki temu się wygrywało - kto grał technicznie ten rządził, kto naparzał bezmyślnie w klawisze ten za daleko nie zaszedł - teraz wydaje mi się, że jest bardziej maszersko, chaotycznie, za dużo przeciwników na ekranie, co powoduje, że gra jest dla mnie odrobinę za szybka, ale może to wrażenie i jak tylko uda mi się pokonać tego bossa pod koniec 2 chapteru zmienię zdanie :)

Pzdr.
Mike PL

Offline Ryszard Chojnowski

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 17, 2008, 15:17:00 »
Właśnie skończyłem grę na poziomie Akolity (taka wprawka przed prawdziwą grą) i kilka uwag:

- graficznie jest ładnie, ale Sigma wygląda chyba lepiej jeśli chodzi o tekstury. Z drugiej strony nie ma tylu przeciwników na raz.
- płynność gry w zasadzie idealna z jednym wyjątkiem. Na poziomie 10 w jednym miejscu wypada na nas koło 100 przeciwników. Gra zwalnia niesamowicie, a to bardzo, bardzo utrudnia rozgrywkę. Takiego czegoś po Team Ninja się nie spodziewałem. Ma się wrażenie ciągłego bullet-time.
- gra jest odrobinę za szybka jeśli chodzi o animacje, tak że często nie ma czasu pozachwycać się ich jakością.
- również wydaje mi się, że NG1 wymagał więcej umiejętności a mniej walenia po przyciskach - ale to może wynikać z gry na niskim poziomie trudności.

Tak czy inaczej, NG2 mnie zachwyciło i na pewno będę często do niej wracał. Teraz zacząłem znowu grać na poziomie Wojownika i wprawka z Akolity dobrze zrobiła, bo bez żadnych problemów przeszedłem 2 pierwsze etapy.

Offline lutoslav

• Ekspert
  • Red Dead Redemption grą tej generacji.
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 17, 2008, 15:39:45 »
Oho:D Kiedy nagrywacie polygadke? Licze na obszerne wrazenia z gry, bo mnie tez nęci :)

Offline Toread

• Administrator
  • Ekspert
    • http://discordia.pl/~toread
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 17, 2008, 15:49:04 »
Oho:D Kiedy nagrywacie polygadke? Licze na obszerne wrazenia z gry, bo mnie tez nęci :)

Pracujemy na razie nad stabilnością i szybkością działania Polygamii. W tym tygodniu obiecuję, że na pewno bo sporo w kolejce już leży rzeczy.
[url=http://pl.playstation.com/psn/profile/Toread

Offline afwi

• Ekspert
  • Evul One
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 17, 2008, 21:23:44 »
ja rowniez z gierki jestem zadowolony. skonczylem niedawno ja na warriorze i przechodze w tej chwili w nowym kostiumie (sexy red ;) ) na New Game Plus (wszystkie bronie + levele itp. od razu dostepne na tym samym poziomie na ktorym sie skonczylo gre) zeby wszystkie czachy zebrac do konca i porobic dodatkowe achievementy.

ogolnie gra jest swietna, momentami znacznie lepsza niz DMC4. graficznie jest poprawnie, design leveli momentami powala, podobnie jak design niektorych bossow (druga forma archfiend'a to cud miod i orzeszki :D ). fabula, pomimo narzekan wielu, jest fajna. taki japonski film o futurystycznych samurajak klasy bardzo B :) ale mi sie podoba i nie narzekam. jest spojnosc ;) i boobies :D i Elizebet we krwi skapana :D mraaaaau ;) Muza troche nie teges, ale ujdzie - zawsze mozna swoj soundtraczek zapuscic. Gra jest nierowna co z jednej strony jest minusem, a z drugiej plusem - trudne gry sa fajne :) Luzne podejscie do bossow jest jest fajne - nie ma jednego dobrego sposobu na pokonanie bossa. Fanem jednynki nie bylem i zatrzymalem sie z tego co pamietam na Almie (czy jakos tak). teraz po skonczeniu dwojki oraz Dragon Sword na DS'a nabralem checi na jedyneczke. tylko jeszcze nie wiem czy Sigme jak kupie kiedys PS3, czy odpalic Black'a :) Polecam, ale nie dla niedzielnych graczy ;)

Offline Czezare

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 18, 2008, 16:33:28 »
Właśnie skończyłem grę na poziomie Akolity (taka wprawka przed prawdziwą grą) i kilka uwag:

Tak czy inaczej, NG2 mnie zachwyciło i na pewno będę często do niej wracał. Teraz zacząłem znowu grać na poziomie Wojownika i wprawka z Akolity dobrze zrobiła, bo bez żadnych problemów przeszedłem 2 pierwsze etapy.

Jesli chodzi o poziom trudnosci to miedzy acolyte a warriorem jest przepasc,takze achievementa za kontynuowanie gry 100 razy dostaniesz szybciej niz sadzisz, o ile juz go nie zdobyles  ;D Poziom trudnosci rosnie wykladniczo wraz z pokonywanymi chapterami.Jestem teraz w chapter 9 i momentami jest (dla mnie) hardkor. Z tego co slyszalem roznica miedzy warriorem a mentorem jest jeszcze wieksza!W kazdym badz razie wiem, iz poziom mentor jest zdecydowanie powyzej moich skromnych manualiow  ;)

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 18, 2008, 16:46:48 »
Osiągnięcie za 100 kontynuacji oczywiście już mam, ale wliczają się do tego kontynuacje z Akolity, których miałem 75. Teraz jestem na poziomie piątym i idzie mi całkiem nieźle, acz jest wyraźnie trudniej niż na Akolicie.

Offline Czezare

• Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 18, 2008, 22:36:50 »
Osiągnięcie za 100 kontynuacji oczywiście już mam, ale wliczają się do tego kontynuacje z Akolity, których miałem 75. Teraz jestem na poziomie piątym i idzie mi całkiem nieźle, acz jest wyraźnie trudniej niż na Akolicie.
Wiesz...masz teraz ta przewage, ze grajac na warriorze po przejsciu acolyte wiesz juz mniej wiecej, przynajmniej  w zarysie, czego sie mozesz spodziewac i jakie stosowac taktyki na poszczegolnych bossow.Ja zaczalem od staru na warriorze i dla mnie przyznaje to bardzo bolesny poligon doswiadczalny ;D Praktycznie nie ma bossa,przy ktorym nie musialbym powtarzac walki minimum 15 razy, bo kazdy najmniejszy blad karany jest po prostu bezwzglednie  ;) Ale nie narzekam i brne dalej.Geniusz tej gry polega na tym, ze dostajac wpiernicz od jakiegos wielkoluda nie zniechecasz sie tylko probujesz do skutku! :)

Offline Cubituss

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 22, 2008, 07:24:50 »
Wytysiącowałem Indiego, nie przyszło jeszcze Aerosmith - więc sobie pykam w tego Ninja Gaidena... ale to głupie okrutnie, ale przynajmniej nie siedzę cały czerwony z wkurwienia, jak przy jedynce (poddałem się chyba w piątym czy szóstym chapterze). Gore całkiem przyzwoite, system walki... jakoś mnie nigdy nie przekonywał taki rodzaj rozgrywki, natomiast bieganie po ścianach (Nowy Jork kończę) jest okrutnie niefajne. Pogram pewnie jeszcze chwilkę i sobie daruję, dla mnie to taki nieistotny średniak.

Offline afwi

• Ekspert
  • Evul One
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 22, 2008, 08:54:18 »
bieganie jest fajne ;) nie widze tam zadnego problemu. trzeba miec refleks po prostu :D

Offline Juggernaut

• Nowy użytkownik
  • *
    • http://
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 22, 2008, 09:59:24 »
No ja też jakoś NG2 zachwycony nie jestem zwłaszcza, że jest to jeden z flagowych tytułów M$ w tym roku :P
Bardzo mi się nie podoba fabuła, grafika i jakoś cały ten świat, tak głupio wygląda.
Chociaż system walki to najwyższa półka.
W tej chwili zatrzymałem się w jakimś zielony tunelu gdzie dwa razy przegrałem z robakiem, za bardzo nie wiem jak go atakować bez straty energii, a wszystkie apteczki zmarnowałem na "Próbę waleczności nr 6".
Warto odnotować, że częsty widok bombardowanego Ryu jest co najmniej żałosny.
Ten Japończyk chyba zbyt wiele razy widział Transformersów i scenę ataku na Megatrona :P
Ogólnie to DMC4 oceniam znacznie wyżej o God of War nie wspominając :D

« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 22, 2008, 11:10:25 »
Cubi --> gra jak sama nazwa wskazuje jest o ninji - a co to za ninja, który nie opanował zdolności biegania po ścianach? Jak dla mnie to świetny patent, zwłaszcza, że można go połączyć z atakiem i rozpocząć świetną kombinację ciosów.

Gdynia --> robak jest banalny. Można go przejść bez straty energii. Najprostsza metoda to schowanie się w jednej z bocznych komnat, naładowanie łuku i czekanie aż robak prześlizgnie się głównym tunelem. Przy odrobinie wprawy będziesz go trafiać za każdym razem. Do załatwienia go potrzebujesz koło 20 strzał.

Właśnie skończyłem grę po raz drugi i dalej twierdzę, że to genialny tytuł. System walki jest przewspaniały i kiedy się go opanuje, można wyczyniać prawdziwe cuda. Co do fabuły - chyba nikt się nie spodziewał głębokiej rozprawy filozoficznej o sensie istnienia - fabuła jest tylko pretekstem, ale i tak moim zdaniem jest o niebo lepsza niż w DMC4, bo mimo naiwności trzyma się kupy, a nie nią zalatuje.

A jeszcze uwaga co do kamery - jest naprawdę niezła, tylko trzeba się nauczyć ją operować i korzystać z prawego spustu do ustawiania jej za plecami. Podobnie jak system walki - wymaga opanowania, a kiedy się to zrobi nie ma żadnego problemu w jej stosowaniu.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2008, 11:27:12 wysłana przez Ryszard Chojnowski »

Offline Juggernaut

• Nowy użytkownik
  • *
    • http://
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 22, 2008, 12:03:07 »
Ryszard - Jak ta NG2 jest o Ninji to God of War jest o Herkulesie ;P
Ninja jest jak "cień" działa po cichu, a "Ryu wpada i robi show z  latającymi kończynami" .
Może zastosuję się do twojej rady jeśli kiedyś mnie zajdzie chęć na dalszą grę w NG2 ;)
DMC4 biję na głowę NG2 pod każdym względem, oprócz sytemu walki, chociaż co do tego bym nie był taki pewien, bo Nero i Dante w rękach odpowiedniego gracza na wyższych poziomach trudności też potrafią pokazać pazury.

Offline charlesz

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 11, 2008, 21:30:30 »
To co ostatnio Japończycy wyczyniają ze swoimi grami to jest jakieś nieporozumienie. Ninja Gaiden 2 będzie pierwszą grą konsolową jaką nie ukończę z powodu bugu. Zapewne większość słyszała o updejcie, który psuje zabawę i definitywnie uniemożliwia zakończenie gry.

http://polygamia.pl/ryu-dalej-stwarza-problemy

Moja przygoda kończy się już w 10-ym czapterze w trakcie cut scenki (przed wejściem do fortecy). Gra wiesza się "na amen" po 3-4 sekundach oglądania filmiku i trzeba konsolę opalać "ręcznie" (nie reaguje na żaden przycisk). Przeglądając różne fora dowiedziałem się, że można pobawić się z czyszczeniem cache i kończeniem gry z wyłączonym internetem. Tyle, że nie po to wydaję (akurat w tym przypadku grę pożyczyłem - na szczęście) tyle szmalu, żeby się teraz w jakieś kombinacje jak na starym pececie bawić. Żenada to chyba najdelikatniejsze słowo jakie mi w tym momencie przychodzi do głowy. Oczywiście zaraz ktoś napisze, że wiele gier obecnej generacji jest niedopracowanych i posiada jakieś niedoróbki ale powtarzam, jest to pierwsza gra która UNIEMOŻLIWIA mi ukończenie trybu fabularnego bez zabawy w "zrób to sam" w stylu Adama Słodowego. Chrzanię, grę odkładam na półkę do momentu wyjścia (kolejnego) patcha.

Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że Ninja Gaiden 2 to IMO najbardziej niedopracowana gra obecnej generacji. Aż dziw bierze, że zrobili ją Japończycy.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2008, 21:32:34 wysłana przez charlesz »

Offline afwi

• Ekspert
  • Evul One
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 11, 2008, 22:58:16 »
Oj to nie grales jeszcze w Alone in the Dark :D Pomimo ze gre lubie (do pewnego momentu) to ilosc bug'ow w tej grze jest znacznie wieksza niz NG2 ktory ma ich niewiele.

Offline naevus17

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 24, 2008, 06:02:48 »
Ok Powiem tak, jeśli chodzi o grafikę to najpierw popatrzcie na jakąś cutscenkę, a później na grę nic się nie zmieniło oO, NG2 to jedyna gra w której filmiki wyglądają tak jak gra (chodzi mi o Next Gen), walka jedno mogę powiedzieć mmmmmmmmm. A poza tym to można nawet wyłączyć muzykę bo jest beznadziejna^^, ogólnie to gra jest wielka, jedyna gra w której zrobiłem głupi błąd (został mi jeden potek na Arcydemona, a grałem na automaticu), i zacząłem grę od nowa^^ Ryu Rulez.

Offline afwi

• Ekspert
  • Evul One
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 24, 2008, 09:47:47 »
ten blad co ty popelnilo sporo osob i rowniezzaczeli gre na nowo co bylo bledem. wystarczylo sobie potrenowac troche walke ktora wcale nie jest trudna tylko trzeba zlapac rytm.no ale sa sado-masochisci na swiecie :P

Offline Gregys

• Ekspert
  • pukier cuder
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 24, 2008, 13:36:27 »
Nie każdy masochista jest "sado" ;)

Masochista do sadysty:
Uderz mnie, uderz! No dawaj!
A sadysta z uśmiecham:
Nie ;)
Gregys out.

Offline Harry Keogh

• Ekspert
  • .
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 25, 2008, 11:21:34 »

Czy ktoś z Was miał może problemy ze zwisem gry w 10. levelu (ten po dżungli, z krwawym deszczem) ?
Gra zawiesza mi konsole na cut-scence, prawdopodobnie przed walką z bossem (smok wiszący w klatce).

Wczoraj 2-krotnie mnie to spotkało, więcej nie próbowałem :/

Offline afwi

• Ekspert
  • Evul One
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 25, 2008, 12:22:26 »
Zapewne jest to zwiazane z problemami z ostatnim patchem do gry ktory rzekomo to powodowal (badz powoduje, nie wiem czy zostalo to naprawione) u niektorych osob. Zeby ruszyc dalej musialbys przeczyscic cache konsoli ale przy tym stracisz wszystkie aktualizacje do wszystkich gier. Co wiecej, bedziesz musial grac w NG2 bedac jednoczesnie odlaczony od Live!'a.

Offline Harry Keogh

• Ekspert
  • .
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 26, 2008, 19:04:33 »

No niestety, nie wiedziałem wcześniej ze ostatni patch to taki badziew :/
Grr...  >:(

Offline Padre

• Ekspert
  • If this isn't Hell, it's the next best thing
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 26, 2008, 21:04:30 »

Czy ktoś z Was miał może problemy ze zwisem gry w 10. levelu (ten po dżungli, z krwawym deszczem) ?
Gra zawiesza mi konsole na cut-scence, prawdopodobnie przed walką z bossem (smok wiszący w klatce).

Wczoraj 2-krotnie mnie to spotkało, więcej nie próbowałem :/

O, miałem to samo. Najpierw zwis, potem zwis i RROD Premiuma, na Elite znowu zwis. Wkurzyłem się i wymieniłem NG2 na Unreala (rządzi).

Offline Harry Keogh

• Ekspert
  • .
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 27, 2008, 07:58:05 »

Tak jak sugerował kolega wcześniej - trzeba się pozbyć z dysku patchy do gry, tym samym potem pozostaje już tylko gra offline.

Swoją drogą, to skąd mam wiedzieć, że jest już gotowy patch poprawiający poprzedniego patcha, jeśli one nie wyświetlają o sobie żadnego numerka zgłaszając dostępność aktualizacji ? Słabo to jest rozwiązane..

Offline charlesz

« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 27, 2008, 09:28:50 »

O, miałem to samo. Najpierw zwis, potem zwis i RROD Premiuma, na Elite znowu zwis.

Toć przecie napisałem o tym dość wylewnie kilka postów wcześniej.