Wczoraj w koncu gre dostalem

Pojechalem po nia na lotnisko w gdańskim Rębiechowie pozyczonym od ojca samochodem.Koles przylecial z Indii przez Frankfurt.Gra jest wiec indyjskim importem, ale to full Anglik wersja PAL.Dlaczego o tym pisze?NG to naprawde JEDYNA gra na swiecie, dla ktorej ucieklbym sie do takich niestendardowych dzialan, zeby ja zdobyc
Dosc chrzanienia.Bez zbednych wstepow powiem tak: gra jest fe-no-me-na-lna!! Wystarczy?

To teraz troche szczegolow.Zdarzylem wczoraj przejsc na poziomie Way Of Warrior jakies poltora czaptera. W stosunku do demka nie da sie nie zauwazyc lekkich zmian jesli chodzi o architekture poziomu, oraz rozmieszczenia fantow.Reszta mniej wiecej to samo, tyle ze jest rzecz jasna duzo trudniej!Zginalem juz w sumie bodaj 8 razy, z czego w pierwszym levelu chyba 3 razy.Juz teraz wiem jednak, ze decyzja o graniu na wyzszym poziomie byla sluszna, poniewaz bezstresowe przechodzenie gry, a wiec jej zbytnia latwosc zabilo by to co w niej jest najcenniejsze, a wiec hektolitry adrenaliny, spowodowane trudna walka z hordami bardzo inteligentnych trzeba przyznac wrogow.Po pierwszym dniu juz boli mnie kciuk, ale to samo bylo w jedynce, wiec jest dobrze!

Teraz slowo o grafie. Powiem cos bardzo waznego, wiec mnie sluchajcie, bo nie bede powtarzal

Ninja Gaiden 2 IMVHO ma zdecydowanie najlepszy stosunek jakosci grafiki do tego co sie na ekranie dzieje ze wszystkich gier jakie sie dotad ukazaly.Koniec, kropka!Ze Gears Of War sprawia lepsze wrazenie graficzne?Z cala pewnoscia, tyle tylko ze tam na ekranie nie dzieje sie wiele, a postaci nie dosc, ze jest ich na ekranie jednoczesnie malo to poruszaja sie jak wozy z weglem.To tytulem wyjasnienia o co mi dokladnie chodzi.
Co do systemu walki wogole sie nie bede rozwodzil, bo to jak wiadomo gwozdz programu i najmocniejsza strona NG.Ryu odwala takie holubce, takie niesamowite mlynce, ze bumerang z ryja nie schodzi praktycznie nigdy!

Dodano tez pare usprawnien w stosunku do poprzednika, jak np megabrutlne finishery.Nie ma co sie nad tym zbytnio co rozwodzic.Co do kamery to jestem chyba jedna z nielicznych osob, ktore twierdza, ze kamera w NG2 jest lepsza jak w jedynce czy w Blacku.Umiejetny reset RT i wszystko idzie jak sie patrzy.Przypominam tez, bo nie wszyscy o tym wiedza i z tego korzystaja, ze mozna sobie w Menu ustawic i doregulowac szybkosc obracania kamera.IMO kamera moze przeszkadzac tylko beginnerom, a i to niezbyt uciazliwie i dlugo, bo po pewnym czasie zaczynamy sie juz do niej przyzwyczajac.Osoby niezdecydowane, a nawet nie gustujace w tego typu grach zachecam goraco, by mimo wszystko sprobowali!Grajcie na najlatwiejszym poziomie trudnosci, ale sprobujcie!Tych co grali w jedynke i im sie podobalo zachecac wszak nie musze .Ja w koncu czuje, ze naprawde GRAM w gre, a niekoniecznie SPEDZAM CZAS na graniu i to niezbyt momentami ciekawie, jak np w GTA4...