Hmmm przykro patrzeć jak taka seria jak GT schodzi z piedestału najlepszej konsolowej ścigałki. Mimo że mam PS3 i lubię GT to trza przyznać że Forza wypunktowała GT, bynajmniej do tego momentu, czyli demek na GamesCom czy jak to tam się zwało

.
Zdecydowanie lepszy model jazdy (lepsze poczucie szybkości, nie ma tego uczucia kartonowego pudełka)
O wiele wiele wiele lepszy model zniszczeń ( możliwość dachowania to już w ogóle mocny sierpowy dla GT5, do tego uszkodzenie pojazdu wpływa na model jazdy pojazdu)
Lepsze opcje tuningu
Grafika nie gorsza niż w GT5
Więcej tras (ale za to mniej aut, ale z drugiej strony kto będzie grał 1000 samochodów, wg mnie 200-300 aut w zupełności by wystarczyło)
Jedyne co w GT5 mnie pociesza to wg mnie o wiele większa żywotność tego tytuły w singlu niż Forza, bo dochodzą wyścigi NASCAR i WRC, a to tak jakby wziąść 3 gry w 1.
No ale jestem laikiem i mogę się nie znać, ale tak to wygląda z mojego punktu widzenia.
Ale można jeszcze dodać że do wydania tych gier jeszcze troszkę czasu minie więc może coś tam jeszcze poprawią, zwłaszcza w GT5.