Semi-pro to jest drugi poziom. Dalej są Pro, World Class i Legendary.
W tym challengu nie strzeliłem ani jednej bramki, a prawie straciłem kolejne. Z poprzednim problemu nie miałem, choć jakoś łatwo też znowu nie było. W tym kompletnie nic nie mogę zrobić.
Wiem że trzeba ćwiczyć, ale ja bym chciał poznać jakieś tajniki tej gry. Jak omijać przeciwników, jak skutecznie podawać.
Na amatorze mnie strasznie wkurza to że przeciwnik w środku pola gra idealnie, 100% skuteczność podań, świetne dryblingi, i przechwytują dużo moich piłek. Przy bezpośrednich odbiorach ja zawsze trace balans a przeciwnik odbiega z piłką, nie ważne czy ja go atakowałem czy on mnie.
Strzelają na amatorze na szczęscie do dupy, ale sytuacji tworza sobie zdecydowanie za dużo, choć ogólnie jest to też strasznie losowe. Niby w tym pucharze w Ultimate Team wszystkie teamy są na podonym poziomie, ale grają strasznie różnie (i nie chodzi mi o sposób tylko o skuteczność). To co pisałem o 10:0, to potem miałem 8:0, 3:0 i 2:0 w finale, gdzie przeciwnicy grali po prostu zabójczo, tyle że strzelali jak cioty.
Ten tryb Ultimate Team mnie bardzo zaciekawił, podoba mi sie idea zarabiania kaski i szukania zawodników w celu złożenia fajnego teamu. Tylko dobrze by było jakby sie jeszcze grało fajnie, bo na razie nie moge tego stwierdzić.
A za pojedyncze tryby MP to sie nawet nie bede na razie zabierał raczej, co najwyżej w ten 11 vs 11 jeśli uda sie kamere przestawić, bo póki co nie próbowałem.