Przejrzałem materiały dopiero teraz na szybko E3, bo za stary już jestem, na siedzenie po nocy i oglądanie materiałów promocyjnych produktów, których w większości dawno już nie jestem targetem. Większości trailerów nawet nie odpalałem, wystarczył mi tytuł i miniaturka, żeby wiedzieć, że "meh". Na żywo oglądałem tylko MS z forumogadką i z tego co teraz widzę, to przypadkowo obejrzałem najlepszą konfę.
Nintendo:
Jak jeszcze chwilę temu miałem takie myśli, że może fajnie by było switcha, to jak przejrzałem trailery z e3, to powiem krótko "A idź pan w ch..."

Na deser Wiedźmin 3 na tej konsolce jest słodko rozczulający - jak to słabo wygląda

Nie wiem, po co robić sobie krzywdę i grać w tak wykastrowaną z oprawy grę, ale fani nintendo widać są specyficzni.
Square:
Remake FFVII nie jest żadnym zaskoczeniem, chciałbym w to zagrać, ale realnie patrząc wiem, że nie będę miał czasu i wytrwałości, żeby przejść taką grę. Wygląda super, fabularnie to klasyka, której nie znam i czuję, że powinienem się w końcu zapoznać, ale obawiam się mocno samego gameplay. Nie jestem fanem jrpg, prędzej czy później odbiłem się od każdego jrpg'a jakiego próbowałem, z róznych powodów: grind, dziecinne postacie, absurdalne klimaty, monotonia i nieciekawy gameplay przysłaniały fajne fabyuły.
Poza tym meh.
UBI:
Trials Rising - jakiś dodatek przypomniał mi, że chcę to kiedyś kupić, trialsy zawsze na propsie.
Poza tym nic dla mnie. Watchdogsy jakoś nie, mam dość po drugiej gimba-ziomalskiej części.
Bethesda:
Nowy Doom będzie super! Poza tym meh. Przy okazji prezentacji chyba dlc do RAGE 2 przypomniało mi się, jakim ta gra jest rozczarowaniem. Zmiana stylu na watchdogsowe cool kolorowe stylowy wsrod ludzi pustkowi... nie kupuje tego i zniechęca mnie w ogóle do spróbowania gry. A jedynkę bardzo lubiłem za gameplay, walka była super zrobiona.
PC Gaming
Shenmue 3 wygląda jakby się spóźniło jakieś 15 lat. I to tyle z ciekawych rzeczy.
MS:
Ori - musthave dla mnie, lubię dobre platformówki i lubię śliczną grafikę 2d
Cyberpunk - spodziewam się, że będzie grane, choć mam małe obawy, czy mi klimat podejdzie, nie jestem fanem cyberpunka, ale wierzę w magię REDów
Forza LEGO - OMG jak to zajebiście wygląda, grałbym

GamePass na PC - idea mi się podoba, z wykonaniem na razie tak sobie, ale ogólnie oceniam pozytywnie
Zapowiedź nowej konsoli to jakiś żart, mogliby nic nie mówić, bo poopowiadali trochę bajek o 120 fps, o 8k, sony dało ssd, to też musieli podkreślić, że będą mieli. No i generalnie nic z tego nie wynika, żadnego pomysłu na konsolę poza nowsza, szybsza, mocniejsza - co jest oczywiste dla każdego.
EA:
Starwarsy nowe wyglądają ciekawie, może będzie grane. I widziałem to na konfie MS, z konfy EA nic ponad to nie widzę ciekawego.
Jak na starego zgreda, to i tak zaskakująco dużo rzeczy mi się podobało, "wygrał" zdecydowanie MS.