Autor Wątek: Call of Duty 4 - wątek scalony  (Przeczytany 26857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cubituss

• Ekspert

Offline dazzlerazzle

• Ekspert
Odp: Call of Duty 4 - wątek scalony
« Odpowiedź #201 dnia: Luty 28, 2008, 06:29:47 »
Juz powoli koncze 8 prestiz, jeszcze troszke i bedzie zloty krzyz ufff... ;D

Offline RexNebular

• Ekspert
« Odpowiedź #202 dnia: Luty 29, 2008, 13:04:19 »
Jest już patch do wersji na Xa.

panopticon

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Marzec 02, 2008, 05:49:30 »
jak sie gra z patchem?

lista zmian dla wersji na X'a:
http://iamfourzerotwo.com/2008/02/29/call-of-duty-4-xbox-360-patch-is-out-heres-whats-changed/

w wersji na ps3 to samo poprawili? ktos wie?

Offline Kinley

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #204 dnia: Marzec 02, 2008, 17:15:03 »
O wiele lepiej, ale nie powiem bo host end game nadal sie pojawia z tym ze dużo zadziej wiec teraz granie to poezja :)

Sometimes I?m too much man for my goddamn self!

Offline Harry

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 02, 2008, 21:35:34 »
Host ended the game bedzie sie nadal pojawialo - patch poprawil tylko to, ze w momencie pojawienia sie ww. komunikatu, cala banda graczy powraca do lobby i zostaje wybrany inny host, a nie jak bylo wczesniej, ze trzeba bylo zakladac nowe party i zapraszac ludzi od nowa bo host zakonczyl gre.

Offline dazzlerazzle

• Ekspert
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 06, 2008, 20:35:13 »
Na dzien dzisiejszy prawdopodobnie pojawia sie 4 nowe mapy w DLC i wraz z nimi nowe playlisty :P

Offline Kraven

• Ekspert
« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 14, 2008, 11:05:08 »
Szkoda, ze nie ma achievementa "dokonaj 300 nieudanych prob przejscia High Mile Club na Veteranie". :(

Bez kitu, juz nie moge patrzec na te otwierajace sie drzwi od kibla przez ktore wylazi terrorysta.

sialala

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 14, 2008, 12:13:46 »
mialem mozliwosc porownac bezposrednio wyglad COD4 na PS3 i XO. wydaje mi sie, ze na klocku wyglada nieznacznie lepiej - niektore rzeczy sa po prostu bardziej ostre (teksturki jakichs popierdolek w stylu stoliki czy inne plotki). jedynie dym wydaje sie wygladac nieco ladniej w wersji na PS3. roznice sa jednak zauwazalne golym okiem bez czepiactwa polegajacego na porownywaniu pojedynczych pikseli. ogolnie wersja na XO zrobila na mnie nieco lepsze wrazenie niz wersja na PS3 - porownanie przeprowadzone bylo na tym samym TV, klocek podlaczony byl kablem komponent, PS3 kablem HDMI->DVI. w PS3 wlaczone bylo SuperBlack - czy jak to tam zwal - gdyby ktos pytal.
zatem jesli chodzi o bezposrednie porownania gier PS3/XO to jest u mnie 2:2.
gdybym posiadal obie platformy i dobieral gry do nich, to:
COD4 lepiej na XO
Skate lepiej na XO (framerate na PS3 to porazka :|)
PES2008 lepiej na PS3 (wyglad boiska)
Colin: DIRT lepiej na PS3 (framerate i kurz)

przepraszam za czesciowy OT

Offline dazzlerazzle

• Ekspert
« Odpowiedź #209 dnia: Marzec 15, 2008, 02:33:02 »
Szkoda, ze nie ma achievementa "dokonaj 300 nieudanych prob przejscia High Mile Club na Veteranie". :(

Bez kitu, juz nie moge patrzec na te otwierajace sie drzwi od kibla przez ktore wylazi terrorysta.
To po co tam zagladasz ? Biegnij przed siebie za duzo masz czasu czy co  :D

Offline Kraven

• Ekspert
« Odpowiedź #210 dnia: Marzec 18, 2008, 09:08:38 »
Mieliscie racje - multi w tej odslonie CoDa zrywa kask!

Swietny pomysl z perkami, super sprawa z komponowaniem ekwipunku.

Wielki progres z porownaniu z "trojka" jesli chodzi o matchmaking, a takze - odnioslem takie wrazenie "na goraco" - lepsza jakosc polaczenia. Mily patent z balansowaniem teamow wg. poziomow gracza.

Szkoda tylko, ze nie pokuszono sie o 100 leveli zamiast tych 55. ;) No i mysle, ze jednak warto byloby podpatrzec jakie zestawienia broni sa popularne posrod graczy i zbalansowac pukawki, nawet kosztem odrealnienia zabawy. Praktycznie nikt np. nie biega z shotgunami.

W singla gralem lekko zawiedziony calymi tymi branzowymi zachwytami nad ta gra, ale teraz sam sie do niej podlaczam.

CoD 4 - 9,5 / 10 .

Online Jay

• Ekspert
  • Jak sie czepiam... to normalne =]
    • JayPlays :)
« Odpowiedź #211 dnia: Marzec 18, 2008, 15:21:48 »
Jak gralem w CoD4 to biegalem z shotgunem bo przewaznie to jest bron typu 1 shot-1 kill.

Offline Cubituss

• Ekspert
« Odpowiedź #212 dnia: Marzec 18, 2008, 23:18:25 »
To po co tam zagladasz ? Biegnij przed siebie za duzo masz czasu czy co  :D

Dokładnie, kiblorysta zabije Cię raz na 10 razy, a dzięki ominięciu go jesteś za fotelami i rzucasz flasha z co najmniej 40 sekundami na liczniku potem i masz wielkie szanse na zrobienie góry.

Offline MaZZeo

« Odpowiedź #213 dnia: Marzec 21, 2008, 15:33:35 »
A do mnie multi w CoD4 kompletnie nie przemawia.

Nie wiem jak jest na konsoli (przekonam się o tym wkrótce)... mam wersje na PC. Kompletnie mi sie nie podoba to, ze zadna bron nie ma odrzutu. Dzięki temu nawet początkujący gracze mogą siać łomot (dla niektórych to plus, dla innych minus). Takie m4 albo g36 - celujesz, strzelasz i trafiasz. Nawet waląc długą serią. Jakbym w quake'a grał i korzystał z railguna. Mnie to kompletnie nie odpowiada,  bo ile lat grałem w CS'a czy Battlefielda to każda broń wymagała "nauczenia się" i opanowania odrzutu broni, a w CoD4 czegoś takiego nie ma.

Zawiodłem się BARDZO.

Offline Cubituss

• Ekspert
« Odpowiedź #214 dnia: Marzec 22, 2008, 10:41:26 »
W CSie nie było przecież przymierzania, nie da się tego porównać zupełnie. W BFie można było z niektórych giwer siać fullauto...

Online Jay

• Ekspert
« Odpowiedź #215 dnia: Marzec 22, 2008, 15:11:25 »
Znam duzo ludzi co graja CS i CS:S w ESL i nadal uzywaja full auto nagminnie :> Jezeli umiesz wykorzystac cos to to po prostu wykorzystujesz - czy to burst, czy full auto czy kontrolowany ogien.

Offline Cubituss

• Ekspert
« Odpowiedź #216 dnia: Marzec 23, 2008, 10:45:46 »
Sprawdzałem to wczoraj, giwery w cod4 mają WYRAŹNY odrzut, po prostu walka tutaj toczy się na większą odległość. Owszem, M4 ma prawie zerowy recoil, ale już MP5 nieźle kopie.

Offline dazzlerazzle

• Ekspert
« Odpowiedź #217 dnia: Marzec 25, 2008, 01:42:38 »

Offline falkon

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #218 dnia: Kwiecień 02, 2008, 13:36:19 »
Jedyna gra FPP jaka gralem na PS3 było demo GRAW2. Nie ukrywam iz cale zycie uwazałem że jeżeli FPP to musi być mysz (PC), dlatego zapytuje czy taka osoba jak ja która dotyka pada w FPP 2 raz w zyciu powinna kupic CoD4 i grac w multi ?

Bo nie ukrywam ze nie uśmiecha mi sie stac i 3 minuty próbować mierzyć w przeciwnika :)

Offline Cubituss

• Ekspert
« Odpowiedź #219 dnia: Kwiecień 02, 2008, 14:43:50 »
Pad --> przejście gry w singlu na normalu --> przejście gry w singlu na veteranie --> online. Inaczej się tylko wkurzysz niepotrzebnie.

Offline Gregys

• Ekspert
  • pukier cuder
« Odpowiedź #220 dnia: Kwiecień 02, 2008, 15:55:43 »
Wkurzysz się już na veteranie ale to pewnie będzie "potrzebnie" ;)
Gregys out.

Offline Kraven

• Ekspert
« Odpowiedź #221 dnia: Kwiecień 02, 2008, 17:50:54 »
Pozwole sie wtracic nie zgadzajac sie z Cubitussem - przechodzenie gry na veteranie nalezy moim zdaniem z tej wyliczanki wykreslic. Zamiast testowac (czy w tym przypadku cwiczyc) skilla co najwyzej jest to sprawdzian cierpliwosci gracza.

Kupuj, nie marudz, zobaczysz, ze przestawisz sie szybko. Miliony ludzi grajacy na padach nie moga sie mylic.  8)

Online Jay

• Ekspert
« Odpowiedź #222 dnia: Kwiecień 02, 2008, 21:53:36 »
Moga sie mylic ale w wypadku konsol wynika to tylko i wylacznie z przystosowania do sterowania padem. Gdyby gracze mieli wybor to wiadomo ze by wybrali mysz i klawe niz pada, a ze wyboru nie ma to trzeba sie dostosowac [jak ja] do grania w gry FPP na padzie.

Offline Don Simon

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Gin&Tonic Team
« Odpowiedź #223 dnia: Kwiecień 03, 2008, 08:59:01 »
Gdyby gracze mieli wybor to wiadomo ze by wybrali mysz i klawe niz pada, a ze wyboru nie ma to trzeba sie dostosowac [jak ja] do grania w gry FPP na padzie.

Ja zawsze wybiore pada nad myszke + klawiature. Mniejsza precyzja, ale o wiele wieksza wygoda. A zatem Twoje stwierdzenie nie jest prawda.

Offline Czaju

• Ekspert
« Odpowiedź #224 dnia: Kwiecień 03, 2008, 11:11:28 »
Ja zawsze wybiore pada nad myszke + klawiature. Mniejsza precyzja, ale o wiele wieksza wygoda. A zatem Twoje stwierdzenie nie jest prawda.

Dokładnie, mój fotel też nie ma miejsca na zamontowanie klawiatury i myszki. 8)

Online Jay

• Ekspert
« Odpowiedź #225 dnia: Kwiecień 03, 2008, 11:33:32 »
Ach Ci casuale ;) Graja sobie na tych ich kanapach i fotelach, wygodnisie :P

Offline Don Simon

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Gin&Tonic Team
« Odpowiedź #226 dnia: Kwiecień 03, 2008, 12:28:07 »
Ach Ci casuale ;) Graja sobie na tych ich kanapach i fotelach, wygodnisie :P

Moze i casuale (ja to prawie w ogole nie gram ostatnio), ale Ninja Gaiden przeszedlem :-P.

Offline Mike Muir

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #227 dnia: Kwiecień 12, 2008, 13:09:07 »
Będę grał w weekend  CoD4 na XBLA.
Jak by ktoś miał ochotę postrzelać wspólnie niech mnie zaprosi  grze lub napisze tutaj.

Offline adamswawa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: Kwiecień 16, 2008, 08:43:00 »
Zapraszam wszystkich PL grających w COD4 live - mój nick z xlive: adamswawa  Nowi znajomi mile widziani :]] pierwszą kulkę dostaniesz gratis  ;D

pozdro

Offline falkon

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #229 dnia: Wrzesień 01, 2008, 15:30:44 »
Mam zamiar kupic CoD4 na PS3 - ale jedno co mnie powstrzymuje to moj skill strzelania padem. w Bad Company jest Aim Assistans - nie trafiam na slepo w przeciwników, ale troszeczke pomaga, czy podobna opcja jest mozliwa do właczenia w CoD4 ?

Offline lego

• Aktywny użytkownik
    • gametrade.pl
« Odpowiedź #230 dnia: Wrzesień 01, 2008, 20:14:51 »
Mam zamiar kupic CoD4 na PS3 - ale jedno co mnie powstrzymuje to moj skill strzelania padem. w Bad Company jest Aim Assistans - nie trafiam na slepo w przeciwników, ale troszeczke pomaga, czy podobna opcja jest mozliwa do właczenia w CoD4 ?

Jest, bodajże pod L1 jest przełączenie na najbliższy cel, ale po kilku godzinach gry i tak przestaniesz tego używać ;)

Offline dazzlerazzle

• Ekspert
« Odpowiedź #231 dnia: Wrzesień 02, 2008, 21:55:58 »

Aim Assist jest wlaczone defaultowo i za skur**&%$ nie brak opcji by to dziadostwo wylaczyc co mnie bardzo zdziwilo.Zadna to pomoc zwlaszcza gdy przymierza sie czlowiek do sprzatniecia dwoch kolesi latajacych kolo siebie lub mijajacych sie ! Mam nadzieje ze w nastepnej poprawce bedzie szansa by sie tej kupy jakos pozbyc.

Offline dazzlerazzle

• Ekspert
« Odpowiedź #232 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:48:28 »
Call of Duty: World at War beta w przyszlym miesiacu !

QUESTION: What is the CoD: WW Xbox 360 Beta?
ANSWER: Treyarch is recruiting dedicated Call of Duty fans of to help test Call of Duty: World at War?s performance from a gameplay and backend standpoint. Feedback and performance data from this Beta will be instrumental in ensuring CoD: WW?s success from Day One! This Beta will have a limited space so make sure you get your name in the hat to get a token!

QUESTION: Who gets to be in the CoD: WW Xbox 360 Beta?
ANSWER: For U.S. consumers, read on to find out more. For our international comrades, many more countries will have access to the Beta program, so stay tuned! People interested in joining the beta in the U.S. can join one of two ways:

1. Guarantee a spot by pre-ordering the game through GameStop or
   2. Getting first-crack at a token by heading to CallOfDuty.com and signing on as a new community member. Remember, space is limited so the earlier you register, the more likely you?ll get a token.

QUESTION: If I already have an account on Callofduty.com, should I create a new one?
ANSWER: No! See below for how the handout of tokens will work, but if you already have an account with us there is no need to sign up anywhere, you?re already in line!

QUESTION: How does token distribution work for members of CallofDuty.com?
ANSWER: To reward the most dedicated CoD fans, the order of distribution on CallofDuty.com is as follows:

1. Charlie Oscar Delta members who migrated their accounts over to CallOfDuty.com
   2. CallofDuty.com members
      (CallofDuty.com members will be prioritized by they date in which they joined CallofDuty.com. The longer they?ve been a member, the better chance they have of getting a Beta Token.)

QUESTION: How will we get the keys?
ANSWER: Beta keys will be emailed to the address you have associated with your membership on CallofDuty.com. We will be announcing the start of the Beta on CallofDuty.com as well as emailing everyone selected to participate.

QUESTION: When will the beta start and how long will it last?
ANSWER: The beta is tentatively slated for October and will conclude prior to the game?s November 11th launch. As soon as we approach the launch of the Beta, we will notify everyone who is eligible to participate.

QUESTION: Will I have the opportunity to provide feedback?
ANSWER: Absolutely. When the beta launches, we?ll provide information about how you can communicate back to Treyarch.

QUESTION: Will there be a PS3 beta? If not, why?
ANSWER: No, there won?t be a PS3 beta. The Xbox 360 and PC environments will provide the feedback that we need to make any back-end technical modifications to the co-op and multiplayer features, which means an optimized experience for everyone, independent of the console they own.

QUESTION: When will more information be released on the PC beta?
ANSWER: More information on the PC beta will be posted soon, please stay tuned. The PC beta is also planned for October.

http://www.callofduty.com/intel/143

Offline Screwball

• Ekspert
    • www.facebook.com/skrubolski
« Odpowiedź #233 dnia: Luty 12, 2009, 09:41:05 »
Troche z krypty ten wątek wygrzebałem ale mam pytanie czy ktoś jeszcze gra via live w cod4?

pozdr
www.facebook.com/skrubolski
biurko 70x40x50 cm @ drewno + kartka (kratka) a5 + długopis, obudowa - żółty bic 6'', wkład - noname

Offline JurasOK

• Gry / Capoeira Esporao / Krav-Maga / ASG
« Odpowiedź #234 dnia: Luty 12, 2009, 11:22:14 »
ja ostatnio zaczolem z nowu grac :)
...zabijanie to ciężki kawałek chleba...

Offline slother

• Nowy użytkownik
  • *
    • http://slother.poligon.net.pl
« Odpowiedź #235 dnia: Luty 12, 2009, 13:45:36 »
Troche z krypty ten wątek wygrzebałem ale mam pytanie czy ktoś jeszcze gra via live w cod4?

pozdr

Jest jeszcze ekipa 2-3 kolegow z ktorymi gram. Jezeli jestes zainteresowany to podeslij friend request'a (slother512), zawsze lepiej noobow tepic w zorganizowanej grupie :-p

Offline Screwball

• Ekspert
    • www.facebook.com/skrubolski
« Odpowiedź #236 dnia: Luty 12, 2009, 14:18:59 »
Okej, dzisiaj się pojawie i wrzuce req (moj nick - PanYapa)

pozdr
www.facebook.com/skrubolski
biurko 70x40x50 cm @ drewno + kartka (kratka) a5 + długopis, obudowa - żółty bic 6'', wkład - noname

Offline Niekumaty_

• Ekspert
  • iPad rzondzi!
« Odpowiedź #237 dnia: Marzec 13, 2009, 16:05:10 »
Dziś pierwszy raz zagrałem w CoD4 na X360.
Mam pytanko: jak do &^%#*& radzicie sobie w tej grze z bieganiem?? To jakiś chory pomysł, żeby bieg podczepić pod wciśnięcie gałki, z tym się nie da grać :/ Myślałem, że sam sobie coś zdefiniuję, ale oczywiście nie ma takiej opcji - są 4 gotowe schematy, z czego do każdego mam obiekcje...

Póki co jestem załamany, ale może mi przejdzie ;) Aha, czy to normalne, że nie rozróżniam "swoich" od "nieswoich"? I czy w multi tak samo jak w singlu jest "autoaim"?

Offline dominikson

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: Marzec 14, 2009, 11:11:25 »
Ja dopiero ostatnio zakupiłem czwórkę, po przejściu wszystkich pozostałych. Bieganie jest świetne, w ogóle sterowanie w COD'ach rządzi już od części drugiej. Przewage nad GOW'owym ma właśnie poprzez sprint. Gałkę możesz wcisnąć zawsze, podczas strafe i zwykłego chodzenia, nie wiem czemu masz z tym problemy :) Jeżeli gra Ci się spodoba to koniecznie kupuj wszystkie części, dla mnie najlepsza seria w historii (chociaż chyba COD5>COD4 jeżeli chodzi o single, przez to że uwielbiałem M1). Co do autoaimu, to nie wiem bo w multi jest taka jazda na szybkości że nie zauważyłem :P

Offline Chessman

• Ekspert
« Odpowiedź #239 dnia: Marzec 14, 2009, 15:18:03 »
OMG to w Call of Duty 4 jest bieganie przez naciśnięcie gałki? OMG2 mi też kompletnie ten pomysł nie podchodzi, po pierwsze od tego jest gałka analogowa żeby jak ją się wychyli na maxa to żeby była max szybkość. A po drugie dla mnie też jest to niewygodne, już w jakiejś grze ten poroniony pomysł widziałem :] Nie lepiej takie coś pod bumpera dać? :]