Pograłem sporo w weekend. Nie wiem ile, bo tym razem statsy na battlefield1943.com nie działają. Bardzo szybko leci licznik zabójstw do coral sea challenge, z tego co widziałem wczoraj to do jutra powinna być nowa mapka:)
Gra działa już ok, nie ma problemów z połączeniem, lagi są raczej rzadkością. Gra jest bardzo uproszczona, ale to już wiemy:) Nie sądziłem, że to powiem ale w tym przypadku to się sprawdza, a przynajmniej nie przeszkadza. Gra się świetnie i ekran aż ocieka miodem. Rewelacyjnie sprawdza się frostbite (nie grałem w bad company na necie), koleś stoi na wieżyczce, skryty za deskami? Strzał z granatnika i wieżyczka w strzępach. Są oczywiście ograniczenia, jak to w grze, jednak płonące, zrównane z ziemią bazy robią kapitalne wrażenie. Nie ogarnąłem jeszcze celnego zrzucania bomb z samolotu, ale to dobrze, że nie jest łatwo i siła bomb nie jest przesadzona.
Minusy oczywiście są. Gra kilka razy mi się zawiesiła. Kilka razy po wezwaniu nalotu nie mogłem wyjść z bunkra bo jacyś kretyni stali przy wyjściu i mnie przyblokowali. W jednej z rozgrywek pojawiły się problemy z dźwiękiem - jakby ktoś specjalnie nadawał szum radiowy przez headset i co jakiś czas pojawiają się jakieś dziwne błędy w udźwiękowieniu (zanik odgłosu jazdy czołgiem na sekundę np.) Generalnie nie ma jednak większych niedociągnięć. Jakoś nie widzę, żeby bugów było tyle co mrówek w mrowisku:)
Podsumowując gra jest świetna. Rozgrywka sprawia masę frajdy. Serwery są pełne, sytuacja na mapach zmienia się jak w kalejdoskopie i nie ma chwili na zastanawianie się. Akcja przede wszystkim. Zdementować muszę wpis, że ciężko znaleźć kogoś na mapie i można biegać 10min, nie znajdując przeciwnika. Bzdura, 24 osoby na serwerze to optymalna ilość i nie ma problemu ze znalezieniem przeciwnika.
Zanim ściągniecie, pamiętajcie, czym ta gra nie jest:) Jeśli razi was brak friendly fire, pokazywanie na mapie namierzonych przez kompanów nieprzyjaciół, mały wybór klas i map oraz generalne uproszczenia to nie kupujcie. Wszystkim innym polecam, zarówno do kilkugodzinnego pocinania, jak i włączenia na rundkę przed snem. Najlepszy zakup z marketplace po TLAD.