Autor Wątek: Achievement thread (X360)  (Przeczytany 143008 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ping

• Ekspert
  • ntsc-j
Odp: Achievement thread (X360)
« Odpowiedź #2200 dnia: Styczeń 12, 2012, 14:58:27 »
Wanted (10)
Escape from jail

Wraz z tym aczikiem zakończyłem swoją przygodę ze Skyrimem, zdobywać 1000/1000 gs. Uch, czas ją sprzedać i wracać do prawdziwego życia.
Calak (normalna gra, chyba dla tylko 3 aczików specjalnie sie starałem, reszta wpadła sama) zajęła 125h.

Mój pierwszy retail calak chyba od czasów King Konga ;)
Czasochłonne cholerstwo ale pewnie bardzo przyjemne? :) Gratulacje, jak stanieje do pułapu 60-70zł to sam się wezmę za calakowanie.

Harry Lloyd

• Gość
« Odpowiedź #2201 dnia: Styczeń 12, 2012, 15:37:09 »
Calak (normalna gra, chyba dla tylko 3 aczików specjalnie sie starałem, reszta wpadła sama) zajęła 125h.

Fajnie. Za takie gry można śmiało nawet premierową cenę płacić. Mam nadzieję, że Fallout 4 zaoferuje jeszcze więcej, i taki sam replay value jak trójka.

Offline Vir

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Burp.
« Odpowiedź #2202 dnia: Styczeń 12, 2012, 16:38:43 »
Ja wlasnie od Katanki "zamowilem" pozyczenie 16 roznych gier, z serii "calak w 5-15h wszystko w singlu". Ktos w koncu musi zagrac w te crapy i sredniaki co Kataniasty skupuje po internecie i odklada na polke :D 100K here i come ;)

Steam, Origin: EvilVir
---
The time has come for me to kill this game
Now open wide and say my name
Space Lord Motherfucker

Offline ping

• Ekspert
  • ntsc-j
« Odpowiedź #2203 dnia: Styczeń 12, 2012, 17:27:47 »
Temu to dobrze... ;)

Offline Dalthon

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #2204 dnia: Styczeń 14, 2012, 22:30:47 »
No i 76k przekroczone za pomocą jakże przyjemnego aczika:

Guybrush Kicks Butt
Completed Last Part: Guybrush Kicks Butt. Guybrush stopped LeChuck from marrying Elaine Marley.

Kto nie grał, niech spróbuje - genialny tytuł, nic się nie zestarzał po tych 21 (sic!) latach!

Online Cubituss

• Ekspert
« Odpowiedź #2205 dnia: Styczeń 15, 2012, 09:48:45 »
To teraz druga część, ta się jeszcze bardziej nie zestarzała :)

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2206 dnia: Styczeń 16, 2012, 09:26:37 »
Yes, yes, yes, cytując premiera (dawnego): jest calak w MW3. Bez pomocy kolegi by się nie obyło i muszę napisać, że "Fire Mission" na weteranie dało nam popalić i udało się w zasadzie cudem, ale ważne, że się udało. O samej grze nie będę pisał, bo to nie miejsce na to, a zresztą tematyka zahacza o sprawy dobrze omówione.

"Everyone with a gamerscore lower than yours has no skills, everyone with a gamerscore higher than yours has no life"

Offline Pipoki

« Odpowiedź #2207 dnia: Styczeń 16, 2012, 15:07:24 »
Ja utknąłem na 860 GS  zostało mi jeszcze dojść do 15 fali w przetrwaniu i przejście wszystkich misji Spec Opsów.

Offline carloz

• Ekspert
« Odpowiedź #2208 dnia: Styczeń 17, 2012, 08:11:15 »
W sobotę padł calak w Madden 06 i przekroczyłem 36000GS.

Wczoraj  w końcu wpadł achievement ( )za command center i przy okazji pomógł przekroczyć 37000GS.

Offline sew360

• Ekspert
« Odpowiedź #2209 dnia: Styczeń 22, 2012, 18:53:38 »
Wróciłem do IL-2 Sturmovik po 20 miesiącach i nabiłem w dwa dni brakujące osiągnięcia za kampanie (ukończenie na realistic i simulator). Mega, nigdy nie umiałem zestrzelić bombowca na takim poziomie, półtora roku nie grałem, a poszło wręcz banalnie.
Odpaliłem przez przypadek, bo kolega chciał zobaczyć i jakoś tak to się skończyło... ;)

Gra miażdży, szkoda że multi deadnięte, ale o tym wiedziałem już dawno.

A w Forzy 3 zatrzymałem się na 990 GS, został jakiś syf typu 10GS - nagraj film, ale wymaga HDD. No lol, 8GB pena to za mało... :D

_______
Btw tak sobie patrzę na moją listę gier i mam tam 4 calaki nabite pod rząd: Fallout 3, Darksiders, Dead Space i CoJ:BiB w 2010 od maja do lipca. :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 19:01:02 wysłana przez sew360 »

Online Acrid

• Ekspert
  • pank rok
    • dieta montignaca
« Odpowiedź #2210 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:35:20 »

1000/1000, nigdy nie sądziłem, że jak podejdę do gry to skończę z takim wynikiem. ot wpadło. mogło być tak zawsze 8) uprzedzając pytania, nie, dlc nie planuje. przynajmniej jak na razie.

Offline tomci

• Ekspert
« Odpowiedź #2211 dnia: Styczeń 22, 2012, 20:34:26 »
Insanity nie było dla Ciebie za ciężkie ?

Ja zacząłem na najwyższym poziomie i muszę obniżyć bo nie daje rady 

Offline ping

• Ekspert
  • ntsc-j
« Odpowiedź #2212 dnia: Styczeń 22, 2012, 20:38:03 »

Po zakończeniu głównego wątku fabularnego (wreszcie, 60h) dobiłem trzy achievementy za koloseum + czwarty za ranking online. Trzeba być w top 10 najszybszych osób, które zabiły serię 100 przeciwników pod rząd. Rankingi resetują się co tydzień w nocy z soboty na niedzielę, a jako że gra ma już prawie 6 lat, nie było problemu ze znalezieniem się na 2 miejscu. Potem wystarczy tylko pobrać przedmiot-nagrodę i wpada achievement za 150GS (dla porównania ostatni boss dał mi 4 czy tam 5GS :) ).
850/1000
Nie wiem czy dobiję do calaka, bo ostatnie dwa achievementy są ciężkie do zrobienia. Jeden polega na zebraniu wszystkich przedmiotów w grze (kilkaset) co może wymagać drugiego przejścia bo pewnie przez przypadek wyrzuciłem coś co się pojawia jednorazowo w grze + znalezienie wszystkich technik grupowych (coś około 100-tki). Jednocześnie jestem chyba jedynym białym, który skończył tą grę :D

Online Acrid

• Ekspert
  • pank rok
    • dieta montignaca
« Odpowiedź #2213 dnia: Styczeń 22, 2012, 20:53:22 »
Insanity nie było dla Ciebie za ciężkie ?
W kilku momentach była masakra, ale im dalej tym łatwiej. Przede wszystkim korzystałem z starej sprawdzonej reguły, jeżeli giniesz za często, wyłącz konsole albo zmień grę. Po kilku godzinach, czy tam dniach szło już łatwiej. Wiele też zależy od umiejętności. Ja się nastawiłem przede wszystkim na adepta, nie było źle. Ogólnie to zajęło to jakieś 24-26h, wszystkie misje lojalnościowe, itp. Nie zrobiłem jednak każdej możliwej przygody, tego jestem pewny. Kilka misji było przegiętych (kilka mechów na raz) i je olałem.

Offline tomci

• Ekspert
« Odpowiedź #2214 dnia: Styczeń 22, 2012, 20:55:59 »
To gratki a powiedz mi jeszcze jak ze zbieraniem ekipy i romansem korzystałeś z jakiś poradników ?

Online Acrid

• Ekspert
  • pank rok
    • dieta montignaca
« Odpowiedź #2215 dnia: Styczeń 22, 2012, 21:10:25 »
Nie, z żadnych. Zbieranie ekipy jest proste, nie wiem nawet czy da się to popsuć wybierając inne możliwości dialogowe? Romans raczej też, przynajmniej imho, albowiem nie miałem problemu z Mirandą (ma fajny stanik ;p). Zazwyczaj wybieram te 'dobre' odpowiedzi, więc może dlatego poszło tak sprawnie.

To teraz tylko czekać aż 3 będzie na poziomie 40zł  8)

Offline izi

• Ekspert
« Odpowiedź #2216 dnia: Styczeń 22, 2012, 23:34:47 »
Po zakończeniu głównego wątku fabularnego (wreszcie, 60h) dobiłem trzy achievementy za koloseum + czwarty za ranking online. Trzeba być w top 10 najszybszych osób, które zabiły serię 100 przeciwników pod rząd. Rankingi resetują się co tydzień w nocy z soboty na niedzielę, a jako że gra ma już prawie 6 lat, nie było problemu ze znalezieniem się na 2 miejscu. Potem wystarczy tylko pobrać przedmiot-nagrodę i wpada achievement za 150GS (dla porównania ostatni boss dał mi 4 czy tam 5GS :) ).
850/1000
Nie wiem czy dobiję do calaka, bo ostatnie dwa achievementy są ciężkie do zrobienia. Jeden polega na zebraniu wszystkich przedmiotów w grze (kilkaset) co może wymagać drugiego przejścia bo pewnie przez przypadek wyrzuciłem coś co się pojawia jednorazowo w grze + znalezienie wszystkich technik grupowych (coś około 100-tki). Jednocześnie jestem chyba jedynym białym, który skończył tą grę :D

Nie wiem czy Ci zazdrościć, czy współczuć....... :D Trzeba mieć pewnie wielką siłę i jakieś wewnętrzne samozaparcie, aby taki tytuł skończyć... Gratulacje..

Dla zainteresowanych WTF - http://www.gametrailers.com/video/gameplay-far-east-of/9891

Offline ping

• Ekspert
  • ntsc-j
« Odpowiedź #2217 dnia: Styczeń 23, 2012, 01:22:01 »

Nie wiem czy Ci zazdrościć, czy współczuć....... :D Trzeba mieć pewnie wielką siłę i jakieś wewnętrzne samozaparcie, aby taki tytuł skończyć... Gratulacje..

Dla zainteresowanych WTF - http://www.gametrailers.com/video/gameplay-far-east-of/9891
Nie, dlaczego. To remake jednego z kultowych japońskich RPG. Seria Tengai Makyou jest w tym kraju równie popularna co Finale i Dragon Questy, do tego cały ten przerysowany świat mobilizuje do parcia dalej. Jedyne co było męczarnią to końcówka i dwa dungeony, w których trudno było się odnaleźć. Teraz będę się brał za kolejne części - Manjimaru i Namida, ale to już na PS2 ;).

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2218 dnia: Styczeń 23, 2012, 08:16:30 »
Arkham City (1250/1250) - fak je, w końcu znalazłem determinację i przeszedłem new game + i pobawiłem się zegarem w konsoli i calak wpadł. Batman to zdecydowanie jedna z najlepszych gier ubiegłego roku, ale Arkham Assylum zrobił na mnie nieco większe wrażenie (nie dziwota, w końcu z czymś takim nie miałem wcześniej doświadczenia) i ciut lepiej go wspominam niż drugą część. Generalnie: w AA bardziej podobała mi się kampania, a z kolei w w AC bardziej aniżeli w poprzedniku spodobały mi się wyzwania. Nie ulega jednak wątpliwości, że obie gry są świetne i z wielką chęcią ujrzałbym nowe DLC do AC (mogą być nawet wyzwania i kampanie).

P.S. Scalakwoanie AC stworzyło fajny wynik na moim tagu: 136666 (szatański chichot).

"Everyone with a gamerscore lower than yours has no skills, everyone with a gamerscore higher than yours has no life"

Offline Vir

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Burp.
« Odpowiedź #2219 dnia: Styczeń 23, 2012, 13:38:41 »
Przyszly crapy od Katanki i sobie rozpoczelem akcje "calak-per-day". Narazie wbilem po 1000G w Trivial Pursuit (fajne na spokojne imprezy) oraz Lost (bylaby bardzo fajna gra, gdyby nie spieprzyli silnika graficznego ktory ssie pauke), dzis pewnie dokoncze Spider-man: FoF (monotonne dno z czerstwym dowcipem) i zabiore sie za kolejne gierki z Katankowego kartonika :)

---
Space Lord Motherfucker

Offline uHo

• Ekspert
  • Peng jest zawsze!
« Odpowiedź #2220 dnia: Styczeń 24, 2012, 13:55:05 »
Podziwiam was. Ja po scalakowaniu absolutnego gówna jakim niewątpliwie jest Teenage Mutant Ninja Turtles dostałem na głowę i nie jestem już w stanie grać w słabe, crapowate gierki. Pękła mi żyłka, nastąpiło przesilenie i mam w dupie takie achievementy.

p.s @Vir chcesz tego crapa? ;D

Offline Pipoki

« Odpowiedź #2221 dnia: Styczeń 24, 2012, 15:39:04 »
Arkham City (1250/1250) - fak je, w końcu znalazłem determinację i przeszedłem new game + i pobawiłem się zegarem w konsoli i calak wpadł. Batman to zdecydowanie jedna z najlepszych gier ubiegłego roku, ale Arkham Assylum zrobił na mnie nieco większe wrażenie (nie dziwota, w końcu z czymś takim nie miałem wcześniej doświadczenia) i ciut lepiej go wspominam niż drugą część. Generalnie: w AA bardziej podobała mi się kampania, a z kolei w w AC bardziej aniżeli w poprzedniku spodobały mi się wyzwania. Nie ulega jednak wątpliwości, że obie gry są świetne i z wielką chęcią ujrzałbym nowe DLC do AC (mogą być nawet wyzwania i kampanie).
No brawo ja zebrałem  400 sekretów ale złamałem się na co trudniejszych wyzwaniach. Być może dałbym radę ale ich liczba mnie przerosła.

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2222 dnia: Styczeń 24, 2012, 18:07:10 »
Ale wyzwania w sensie bójki i predator? Akurat walki są łatwiejsze niż w Arkham Assylum, predator jest na podobnym poziomie trudność, problemem mogą być kampanie 3 X ekstremalny predator, ale wszystko jest do ogarnięcia.

Offline Pipoki

« Odpowiedź #2223 dnia: Styczeń 24, 2012, 19:12:21 »
Czyli widocznie dysponujesz większym skillem ode mnie. Bo dla mnie ekstremalne wyzwania walki to zbyt trudna sprawa. I naprawdę nie wiem jaki achiev mógłby mnie zmusić do co najmniej kilkunastokrotnego próbowania zdobycia trzech medali.

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2224 dnia: Styczeń 24, 2012, 19:23:51 »
Mnie się niektóre wyzwania z walką tak podobały, że je kilka razy powtarzałem żeby większy wynik wykręcić.  ;D W sumie, jest jedno, które może być problemem (zwłaszcza w ekstremalnej kampanii) - ta arena w hucie, z torami i Tytanami.

Katanka

• Gość
« Odpowiedź #2225 dnia: Styczeń 25, 2012, 14:42:06 »
wow! HL2: Orange Box ma 99 osiągnięć!

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2226 dnia: Styczeń 25, 2012, 14:43:53 »
Ano ma, bo to na dobrą sprawę 5 osobnych gier scalonych w jedną grę-potwora frankensteina.

Harry Lloyd

• Gość
« Odpowiedź #2227 dnia: Styczeń 25, 2012, 14:45:48 »
Ostatnio coś takiego tez sie pojawiło - http://www.xbox360achievements.org/news-2503-Game-Added--Devil-May-Cry-HD-Collection.html

A jeden tytuł na PC ma 2000 GS, bo to dwie gry na jednej liście.

Offline ping

• Ekspert
  • ntsc-j
« Odpowiedź #2228 dnia: Styczeń 26, 2012, 19:16:43 »
Do końca miesiąca już 5 dni, a ja mam dopiero 3/4 mojego celu. Ciekawe, czy uda mi się zrobić 500GS dziennie żeby dojść do 10.000 ;).

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2229 dnia: Styczeń 27, 2012, 07:07:56 »
Woo-hoo! Styczeń jeszcze się nie skończył, a ja kolejnego calaka w grubym tytule z 2011 klepnąłem! Tym razem to The Elder Scrolls V: Skyrim (1000/1000). Tutaj tylko napiszę parę zdań o aczikach, a wrażenia z samej gry umieszczę tam gdzie Don nakazał gdzie trzeba  ;).

Ogólnie osiągnięcia są dość fajne - przyznawane za wykonywanie istotnych questów fabularnych i pobocznych, levelowanie, tłuczenie smoków i generalnie: bycie Dragonbornem. Zrobienie calaka zajęło mi 96h. Początkowo nie sądziłem, że tyle czasu poświecę grze i wstępnie pogodziłem się z myślą, że kompletu aczików nie będzie, ale dość szybko przyszła motywacja żeby jednak grę wycalakować.
Nie podobały mi się dwa osiągnięcia: Master Criminal - niczemu t nie służy i kryteria powinny być zupełnie inne, a także Oblivion Walker. Questy deadryczne same w sobie są fajne, ale dlaczego w niektórych dostajemy nagrodę za konkretny sposób przejścia, a w niektórych każdy wybór jest nagradzany (tak powinno być)?

Offline Vir

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Burp.
« Odpowiedź #2230 dnia: Styczeń 27, 2012, 13:38:44 »
uHo: no lyknalbym, ale juz nie siedze w Poznaniu niestety :(

---
Space Lord Motherfucker

Offline uHo

• Ekspert
  • Peng jest zawsze!
« Odpowiedź #2231 dnia: Styczeń 27, 2012, 13:53:56 »
uHo: no lyknalbym, ale juz nie siedze w Poznaniu niestety :(

Daj na priva adres to Ci przy czasie wyśle pocztą.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2232 dnia: Styczeń 28, 2012, 13:41:21 »
Dzisiaj 77k przekroczone takim to oto aczikiem:

Who's the Bully Now?
101 advanced enemies defeated

Teraz planem jest osiągnięcie 77777 :)

Offline jarken

• Ekspert
  • You ROCK!
« Odpowiedź #2233 dnia: Styczeń 30, 2012, 12:57:51 »
90k przekroczone dzięki ukończeniu Shadows of the Damned. Jeszcze 10k i można dać spokój  ;)

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2234 dnia: Luty 01, 2012, 22:05:27 »
Mój e-penis właśnie wydłużył się o sążeń...a co tam, dwa sążnie! Trzy dni intensywnego masterowania wyzwania nr 6 w Vanquish i osiągnięcie Tactical Challenger (50g), uznawane za bardzo trudne (ze względu na to właśnie jedno wyzwanie), o czym się dobitnie sam przekonałem, wpadło. Dawno nie czułem takiej dumy z pojedynczego aczika (ostatni raz to było w lipcu 2009, kiedy wbiłem Pt w [PROTOTYPE]).  ;D

Offline TurboGad

• Ekspert
  • Poplecznik Koticka
« Odpowiedź #2235 dnia: Luty 03, 2012, 18:32:15 »
OK, jest 1000 w Vanquishu. Po spędzeniu dłuższego czasu z gra, poprawiło się moje zdanie o niej: nie uważam jej za zaledwie dobrą, a za bardzo dobrą. Osiągnięcia są generalnie proste, prócz jednego, które wcześniej opisałem i to właśnie dzięki niemu calak nabiera wartości (choć kampania zrobiona na hardzie to też nie byle co).

Offline izi

• Ekspert
« Odpowiedź #2236 dnia: Luty 03, 2012, 20:31:42 »
15K przekroczone dzięki FFXIII-2 :) w sumie miesiąc za późno ale i tak jestem zadowolony :)

Offline carloz

• Ekspert
« Odpowiedź #2237 dnia: Luty 07, 2012, 17:45:08 »
40000 GS wczoraj przekroczone przy okazji rozgrywki w Księcia Persii - achievementy same wpadają praktycznie w tej grze :)

Offline Vir

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Burp.
« Odpowiedź #2238 dnia: Luty 08, 2012, 00:04:59 »
Adam Slodowy przedstawia: Zestaw do automatycznego zrobienia upierdliwego osiagniecia:

Sznurek z klebka kota i kawalek tekturki z jakiegos blistra po kablu.

3 godziny jezdzenia samochodzikiem w Larry'm, niech se sam jezdzi. Mam nadzieje, ze zaliczy (licznik przejechanych mil sie kreci ;)

No, a po tym achiku zostanie speed run i kolejny calak z gier od Katanki w kieszeni :)

Btw: ostatnio zrobilem calaka w Piratach z Karaibow. Gra nawet nie taka zla. Oczywiscie przewidywalna, drewniana i uproszczona, jak to gry robione do premier kinowych, ale grac sie da. Ma oczywiscie jeden upierdliwy achik - grindowanie 100 dusz. 3 razy musialem robic bo przy dwoch podejsciach albo ubilem infinite respawnera albo sam sie zabilem o jakies bomby, w obu przypadkach w okolicach 70. No ale w koncu sie udalo :)

---
Space Lord Motherfucker

Online Alexej

• Ekspert
« Odpowiedź #2239 dnia: Luty 08, 2012, 00:07:46 »
nabijałem tak kasę w Fable 3!